Papua (Irian Jaya) Afdrukken E-mailadres
Papua en Sulawesi Avontuur: 21 dagen
vanaf € 1.990,-
Makassar - Torajaland - Makassar - Sentani - Balliem Valley - Jayapura

Gedurende de projectdagen in een lokaal weeshuis in de Toraja Hooglanden geef je o.a Engelse les en organiseer je sport & spel. Na de projectdagen ontdek je met de gids tijdens een boottocht op het prachtige Sentani Meer en je verblijf in de Baliem Vallei, waar de vrouwen doorgaans in strorokjes lopen en de mannen een koteka (peniskoker) dragen, het echte en vooral verlaten Papua, het voormalige Irian Jaya!

Reiscode: GCR048
Papua Avontuur

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor iedere reiziger.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 t/m 10: Aankomst Makassar - Torajaland (O,L,D)
Na aankomst op het vliegveld van Makassar krijgen we een transfer naar een weeshuis voor ons project. We verblijven de komende 10 dagen in het weeshuis, waar we ons vrijwilligersprogramma volgen. We geven o.a Engelse les, organiseren Sport & Spel tijdens het project.

Dag 11: Torajaland - Makassar - Sentani (O)
Vandaag nemen we afscheid van de kinderen en keren we terug naar Makassar. Na aankomst in Makassar vliegen we verder naar Oost-Indonesie. Na aankomst op de luchthaven van Jayapura ontmoeten wij de chauffeur die ons naar het hotel brengt. De rest van de dag hebben we vrij te besteden.

Dag 12: Sentani (O)
Na ons ontbijt gaan we per boot naar het Sentani Meer. We ontdekken grote groene bergen in het water en we bezoeken de locale bevolking dat op de eilandjes in het mysterieuze meer wonen. Je hebt de mogelijkheid om van de locale bevolking prachtige tekeningen op boomschors aan te schaffen. Aan het einde van de middag keren we terug naar onze accommodatie.

Dag 13: Sentani - Balliem Valley (O)
Na het ontbijt vertrekken we naar het vliegveld om naar Wamena te vliegen. Dit is het hoofdstadje van het culturele Baliem Vallei. De vlucht duurt ongeveer een uur en het uitzicht is adembenemend. We vliegen over smaragdgroene regenwouden en de reusachtige bergtoppen rond de Baliem Vallei. Na aankomst maken we een korte wandeling naar ons hotel. Tijdens deze wandeling zien we lokale mannen die alleen een Koteka (peniskoker) dragen en de vrouwen in strorokjes.
Wamena is een klein stadje met een aantal goede restaurants en leuke traditionele souvenirwinkels. Nadat we hebben ingecheckt, maken we een wandeling naar Pugima, waar uitsluitend Dani en Lani stamen wonen. Deze volksstammen verschillen van elkaar door hun kleding- en levensstijl. In de namiddag keren we terug naar onze accommodatie voor onze overnachting.

Dag 14: Baliem Valley (O)
Na het ontbijt rijden we naar het Juika dorp. Ruim 30 lokale mensen wonen hier samen met een erg oude mummie. De mummie is een voorouder van de familie, dat lang geleden overleden is en niet begraven wilde worden.
Verder bezoeken we het zoute meer in de bergen, de lokale bevolking wint hier hun zout. In de middag bezoeken we een kleurrijke lokale markt. De Nayakmarkt markt is altijd druk, de lokale bevolking verkopen hier hun producten. In de namiddag zijn we weer terug in onze accommodatie en bereiden ons voor op de trektocht van de volgende dag.

Dag 15 t/m 18: Baliem Valley Trekking (O,L,D)
Dit is de eerste dag van onze 4-daagse trektocht door het Baliem Vallei. We lopen maximaal 6 uur per dag. We beklimmen heuvels en bergen, steken via een spectaculaire brug een wilde rivier over en lopen langs pittoreske dorpjes. Het gebied waar we lopen is prachtig en de natuur is nog ongerept. We worden tijdens de trektocht bijgestaan door onze gids, dragers en kok. Ze nemen ons eten, drinken en keukenmateriaal mee voor de traditionele lunches en diners. We verblijven in lokale Dani huizen of in het huis van een dorpshoofd. Alleen op deze manier kunnen we ontdekken wat de Papua cultuur is. We gaan “Back to Basics” tijdens deze trektocht, we slapen op matjes en we moeten ons in de rivier wassen. We werken veel met samen met de vriendelijke lokale Papua’s, zo steunen we hen en hun families met het salaris dat ze verdienen met deze reis.
Op de vierde dag keren we terug naar ons hotel in Wamena. We kunnen hier weer genieten van een verfrissende douche voor ons bezoek aan een een restaurant.

Dag 19: Baliem Valley  (O)
Vandaag is vrij in te vullen. Je kunt een ander deel van het Baliem Vallei ontdekken of een wandeling maken door Wamena om wat souvenirs te kopen van de Papua’s. Dit is onze laatste nacht in deze geweldige vallei, want morgen vliegen we naar Jayapura.

Dag 20: Baliem Valley - Jayapura (O)
Na het ontbijt wandelen we naar het vliegveld in Wamena voor onze vlucht naar Jayapura. Jayapura is de hoofdstad van West-Papua. Tijdens ons dagprogramma in Jayapura hebben we een adembenemend uitzicht over de baai en de bergen. Nadat we in het hotel hebben ingecheckt, brengen we een bezoek aan Base G beach, aangelegd door Generaal MacArthur en we brengen een bezoek aan een lokaal museum in Jayapura. We hebben vanaf een berg een prachtig panorama uitzicht over de Humboldt baai van Jayapura. De namiddag hebben we vrij.

Dag 21: Jayapura  (O)
Na het ontbijt is er transfer naar het vliegveld van Sentani, waar we onze vlucht nemen naar onze volgende bestemming.

Het is mogelijk deze reis uit te breiden met een van onze bouwstenen in Sulawesi, Bali, Lombok, Java, Sumatra, Kalimantan, Molukken of Flores.

Prijzen

Dagelijks vertrek t/m december 2018 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 persoon € 3.595,- € 250,-  
2 personen € 2.495,- € 350,-  
3 personen € 2.295,- € 350,-  
4 personen € 1.990,- € 350,-  

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen.

Prijs inclusief:
- Luchthaven transfers
- Accommodatie op basis van logies en ontbijt (volpension tijdens project dagen)
- Water, thee en koffie tijdens het ontbijt
- Privé minibus/auto met chauffeur, brandstof, tol en parkeerkosten
- Retour vliegticket Jayapura-Wamena
- Boot naar bezoek Sentani Meer
- Entreegelden/toegangsbewijzen volgens programma
- Engels sprekende gids
- Dragers en een kok tijdens de 4-daagse trekking
- Festival (Baliem Valley ceremonie)
- Culturele dagtrip in Torajaland met gids
- Bijdrage onderhoud van een Weeshuis in Sulawesi
- Projectcontributie
- Deelname certificaat


Prijs exclusief:
- Vliegtickets naar Makassar en Jayapura
- Vertrekbelasting
- Overige maaltijden
- Overige consumpties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Facultatieve excursies
- Reisdocumenten
- Pasfoto’s en reispas (Surat Jalan) voor bezoek Baliem Valley
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per boeking

Maximaal 4 deelnemers. Wijzigingen onder voorbehoud.

Reisinformatie


Accommodatie
Er wordt tijdens deze reis gebruik gemaakt van middenklas hotels die voornamelijk met een tot drie sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen. Tijdens de projectdagen beschikt u over een kamer in het weeshuis met eenvoudige voorzieningen en u verblijft er op basis van volpension.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt u begeleid door een ervaren lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie. U mag één stuk ruimbagage en één stuk handbagage meebrengen, bij meerdere stukken bagage per reiziger kan het voorkomen dat er terplekke een optioneel babage-busje ingezet moet worden. De binnenlandse vlucht van Jayapura naar Wamena zal worden uitgevoerd door Trigana Air.

Vluchtinformatie
Vluchten kunnen wij voor u boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door Cathay Pacific Airways, Garuda Indonesia, KLM of Qatar Airways. De binnenlandse vluchten kunnen wij voor u boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door Garuda Indonesia of Merpati.
Er kunnen toeslagen gelden tijdens feestdagen, tussen kerst en oud & nieuw.