Elephant Nature Park - Noord-Thailand Afdrukken E-mailadres

altJe kunt je vakantie natuurlijk ook op een andere manier besteden. Wat denk je ervan om mee te draaien in een olifanten opvangcentrum hoog in de bergen van Noord-Thailand. Hier worden olifanten opgevangen, die soms jarenlang zijn misbruikt in de toeristensector of jarenlang zijn uitgebuit in de houthandel.Sommige dieren vertonen stereotiep gedrag, doordat ze lang op een verkeerde manier zijn behandeld. In het park worden de olifanten weer echte olifanten en mogen ze elke dag volop genieten van hun vrijheid. Dit is waar deze dieren recht op hebben!  Green Canyon Reizen biedt in het gehele reisassortiment geen olifant rijden aan, om zo de dieren te beschermen.

altIn het park assisteer je de Mahout (olifantenverzorgers). Verder bestaan de dagelijkse taken uit het onderhouden van het terrein en het planten van bamboe, dat later weer wordt gebruikt als olifantenvoedsel. Ook kun je helpen bij het inkopen van vers fruit, waar er dagelijks honderden kilo’s van wordt ingekocht om de olifanten te voeren. Dagelijks ga je met emmers en borstels naar de rivier om de olifanten te wassen.
Tijdens je deelname leer je veel over de olifanten, de lokale medewerkers kunnen je van alles vertellen over deze grote reuzen. Maar ook ontmoet je veel nieuwe mensen, die van over de hele wereld naar het park komen. Het project is opgericht door Sangduen Chailert (Lek), zij verteld je graag meer tijdens je verblijf in het Elephant Nature Park. Je logeert in traditionele bamboehuisjes, die verspreid over het park staan. De olifanten lopen overdag los door het park, dus kijk er niet van op dat er ’s ochtends een kolossale olifant rond je hut wandelt.

Je kunt dit project uiteraard combineren met onze bouwsteen Noord- Thailand of elders in Azië, maar je kunt  ons natuurlijk ook verzoeken maatwerk te verzorgen.

Om deel te nemen als vrijwilliger aan het Elephant Nature Park in Thailand dien je te voldoen aan de volgende eisen:

 1. Minimaal 18 jaar oud zijn of samen participeren met ouders;
 2. Kennis van de Engelse taal hebben;
 3. 7 of 14 dagen beschikbaar zijn;
 4. In het bezit zijn van een goede reisverzekering.

Roken is uitsluitend toegestaan op de daartoe aangewezen plaatsen. Verder is het niet de bedoeling dat je overal sigarettenpeuken laat slingeren. Drugsgebruik is verboden in het park en wij adviseren met mate alcohol te consumeren. Bij wangedrag kan de lokale staf je verzoeken het park te verlaten en restitutie is niet mogelijk. Vergeet niet dat deelname aan het olifantenproject geen gewone vakantie is, er moeten werkzaamheden worden verricht en we verwachten van de vrijwilligers dat ze zich goed inzetten en aanpassen.

Verder raden we je aan om je te laten informeren over vaccinaties en anti malaria. Neem voor medicijngebruik een verklaring mee van je huisarts of apotheker. Het is verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten voor je deelname. Het is raadzaam om een annuleringsverzekering af te sluiten. De verzekeringen kan je afsluiten via Green Canyon Reizen, deze verzekering dekt de werkzaamheden die je verricht in het olifantenpark. Bij aankomst moet je een reisverzekeringspolis tonen! Zo kun je met een goede voorbereiding afreizen naar het Elephant Nature Park in Thailand.

Prijzen

Wekelijks start op maandag! Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 week € 395,-  n.v.t  
2 weken € 765 ,-  n.v.t  

Vertrek op maandag om 08.00 uur ’s ochtends vanuit het kantoor van het Elephant Nature Park te Chiang Mai naar het project. Het project eindigt altijd op zondag, dan zal je terug worden gebracht naar Chiang Mai. Het is aan te raden om de dag voor deelname aan het project een hotel te boeken in Chiang Mai, zodat je er zeker van bent dat je de transfer naar het Elephant Nature Park niet mist.

Je moet je om 07.30 AM melden bij de medewerkers van het Elephant Nature Park (met je voucher) op het volgende adres:
1 Ratmakka Road, Muang district
Chiang Mai, Thailand, 50100.

Prijs inclusief:
- Retour transfer van het kantoor in Chiang Mai naar het Park (heen op maandag en terug op zondag)
- Accommodatie op basis van volpension (6x of 13x ontbijt, 6x  of 13x lunchbuffet en 6x of 13x dinerbuffet)
- Project deelname (fee) voor het Elephant Nature Park
- Vrijwilligers T-shirt van het Elephant Nature Park

Prijs exclusief:
- Vliegtickets
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Consumpties
- Overige overnachtingen in Chiang Mai of elders in Thailand
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Reisverzekering (verplicht)
- Vaccinaties
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie


Verzekering
Het is verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten voor je deelname. Bij aankomst moet je een reisverzekeringspolis tonen. Indien je langer dan periode van 30 dagen aan het project gaat deelnemen of dat je gaat deelnemen aan het project als onderdeel van een langere reis, dan raden wij je de Lang-Op-Reisverzekering aan. Deze verzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen (tot 60 jaar) die langer op pad gaan (maximaal 360 dagen) en dekt de werkzaamheden die je verricht in het weeshuis. Een perfecte reisverzekering die je aanpast aan je eigen wensen. Zo kun je met een goede voorbereiding afreizen naar het Elephant Nature Park. De verzekeringen kan je afsluiten via Green Canyon Reizen.

Reizen
Het vrijwilligerswerk is goed te combineren met ons maatwerk aanbod door Thailand. Tevens kan je via ons hotels, transfers en (binnenlandse-) vliegtickets boeken.

Vluchtinformatie
Vluchten kunnen wij voor u boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door China Airlines, EVA Air, KLM of Cathay Pacific Airways.
Er kunnen toeslagen gelden tijdens feestdagen en tussen kerst en oud en nieuw.

Het is aan te raden om het volgende mee te nemen:

 1. Waterafstotende kleding tijdens het regenseizoen
 2. Stevige wandel-/werkschoenen
 3. Slippers (voor het douchen)
 4. Warme kleding tijdens het koudeseizoen (oktober – februari), de nachten zijn dan erg koud!
 5. Toiletspullen als shampoo, zeep, waspoeder voor kleding
 6. Reisklamboe en DEET
 7. Zaklamp
 8. Handdoek
 9. Wekker

Enkele parkregels

 1. Vrijwilligers moeten de instructies opvolgen van de vaste medewerkers in het park.
 2. De vrijwilliger moet flexibel, vriendelijk zijn en opstaan voor anderen.
 3. De vrijwilliger moet respect hebben voor locale gebruiken, recht en kledingvoorschriften.
 4. Tijdens de projectdagen moet er gewerkt worden, de dag start om 07:00 uur en je bent klaar rond 17:00 uur. Soms kan de vrijwilliger gevraagd worden om nog een aantal werkzaamheden te verrichten na 17:00 uur.
 5. Na elke maaltijd moet de vrijwilliger zijn/haar bord, bestek en glas naar de keuken brengen. Het wordt gewaardeerd als je mee helpt met het afruimen van de buffettafel na elke maaltijd.
 6. De olifant blijft een wild dier, je moet op je hoede blijven als je met de dieren werkt. Daarom moet je altijd de raad van de begeleiding opvolgen. Het Elephant Nature Park en Green Canyon Reizen zijn niet aansprakelijk in geval van ongevallen, deelname is op eigen risico.