PAK Weeshuis Project - Zuid-Sulawesi Afdrukken E-mailadres

altJe kunt je vakantie natuurlijk ook op een andere manier besteden. Wat denk je ervan om mee te draaien in een weeshuis hoog in de bergen van het culturele Torajaland, waar je kinderen Engelse les kunt geven, sport en spel kunt organiseren, waar je mee kunt helpen in een kindercreche en je mee kunt helpen op de lokale basisschool!


Je zult zien dat de kinderen snel leren. Met een beetje hulp, en een duwtje in de rug, kunnen ze al snel een simpel gesprek in het Engels voeren. De meeste kinderen moeten eerst even wennen, maar zodra ze eenmaal aan je gewend zijn geraakt, zullen ze al snel vrienden met je worden. Hierdoor heb je een goede kans om de ware cultuur te ontdekken. De kinderen nemen je graag mee naar hun scholen en stellen je vol trots voor aan hun klasgenootjes en de lerares. Waar je ook eens per week Engelse les zult geven. Verder draai je volledig mee in het weeshuis.
Naast de Engelse les en het organiseren van sport en spel kan je natuurlijk ook andere lessen geven, zoals; topografie, waardoor de kinderen een beter beeld krijgen van de buurlanden en natuurlijk van het verre Belanda (Nederland). Het is ook mogelijk om spullen mee te brengen van thuis, die je ter plekke gebruikt tijdens de handvaardigheidlessen.


Je verblijft tijdens de projectdagen intern in het weeshuis, de vrijwilligerskamers hebben een eigen badkamer. Het meebrengen van een klamboe wordt aangeraden, ondanks het gebied malariavrij is, kunnen de vervelende muggen op afstand worden gehouden. In de openbare kamer kan je elke dag ontbijten, lunchen en dineren. In de openbare kamer is een waterkoker en een broodrooster aanwezig. Deze kamer wordt tevens gebruikt als speelkamer voor de kinderen, waar ze lekker kunnen ontspannen.

alt Tijdens de vrije dagen, heb je de kans om meer van het mysterieuze Torajaland te ontdekken. Je kunt een aantal trips boeken, waaronder White Rafting, avontuurlijke trekkingen en duikprogramma's. Onze bouwstenen sluiten hier goed op aan!

Torajaland is het meest culturele gebied van het mooie Zuid-Sulawesi. Het weeshuis ligt rustig gelegen tussen prachtige, groene bergen op 15 minuten afstand van het toeristische stadje Rantepao. Niet ver van Torajaland ligt de mooie Mamasa Vallei, die nog ongerept is. De Mamasa Vallei is zeer geschikt voor een trekking door de pure natuur van Sulawesi. Een bezoek aan het prachtige Lore Lindu National Park in Centraal-Sulawesi mag niet ontbreken tijdens een reis naar het voormalige Celebes.

Check onze Indonesië bouwstenen voor meer combinatie mogelijkheden.

Er zijn een aantal eisen gesteld aan het weeshuisproject. Je kunt deelnemen als je voldoet aan de volgende eisen:

 1. Minimaal 17 jaar oud;
 2. Enig (werk-)ervaring hebben met kinderen
 3. Basis kennis van de Engelse taal hebben
 4. Minimaal 1 week beschikbaar zijn
 5. In het bezit zijn van een goede reisverzekering die ook je deelname ook dekt

Deelname is gedurende het hele jaar mogelijk!
 

Prijzen

Dagelijks vertrek mogelijk Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 week € 495,- n.v.t  
2 weken € 595,- n.v.t  
3 weken € 695,- n.v.t  
4 weken € 795,- n.v.t  
5 weken € 995,- n.v.t  
6 weken €1190,- n.v.t  
7 weken €1390,- n.v.t  
8 weken €1590,- n.v.t  
Elke week extra (vanaf 8 weken) € 200,- n.v.t.  

Prijs inclusief:
- Retour transfer van Makassar Airport naar het weeshuis in Torajaland
- Accommodatie op basis van volpension (lokaal ontbijt, lunch en diner, koffie, thee en water)
- Projectbijdrage(fee) voor de Stichting PAK Weeshuis Project Indonesië
- Bijdrage onderhoud van het weeshuis in Sulawesi
- Torajaland-toer met vervoer, lunch, excursies, entreegelden en begeleiding
- Certificaat van deelname met een prachtige lijst in Toraja stijl
- Keycord van het PAK Project
- PAK Informatiemap (digitaal)


Prijs exclusief:
- Vliegtickets
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige consumpties
- Overige overnachtingen in Torajaland of elders in Indonesië
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen (verplicht)
- Vaccinaties
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie

Verzekering
Het is verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten voor je deelname. Bij aankomst moet je een reisverzekeringspolis tonen. Indien je langer dan periode van 30 dagen aan het project gaat deelnemen of dat je gaat deelnemen aan het project als onderdeel van een langere reis, dan raden wij je de Lang-Op-Reisverzekering aan. Deze verzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen (tot 60 jaar) die langer op pad gaan (maximaal 365 dagen) en dekt de werkzaamheden die je verricht in het weeshuis. Een perfecte reisverzekering die je aanpast aan je eigen wensen. Zo kun je met een goede voorbereiding afreizen naar het PAK Weeshuis Project in Torajaland. De verzekeringen kan je afsluiten via Green Canyon Reizen.

Het is aan te raden om het volgende mee te nemen:

 1. Waterafstotende kleding tijdens het regenseizoen
 2. Stevige wandel-/werkschoenen
 3. Slippers (voor het douchen)
 4. Warme kleding tijdens het koudeseizoen (oktober – februari), de nachten kunnen koud zijn
 5. Toiletspullen als shampoo, zeep, waspoeder voor kleding etc.
 6. Reisklamboe en DEET
 7. Zaklamp
 8. Handdoek
 9. Wekker
 10. Koffer/tas met slot

Projectregels
Je mag niet roken in het weeshuis, daarom worden rokers verzocht dit buiten te doen. Drugsgebruik is streng verboden in het weeshuis.

Reizen
Het vrijwilligerswerk is goed te combineren met onze bouwstenen door Indonesië. Tevens kan je via ons hotels, transfers en (binnenlandse-) vliegtickets boeken.

Vluchtinformatie
Vluchten kunnen wij voor u boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door Garuda Indonesia Airlines of Cathay Pacific Airways.
Er kunnen toeslagen gelden tijdens feestdagen en tussen kerst en oud en nieuw.