Girlz Orphanage Filippijnen Afdrukken E-mailadres

Je kunt je vakantie natuurlijk ook op een andere manier besteden. Wat denk je ervan om mee te draaien in een lokaal meisjesweeshuis op het tropische Leyte-eiland van de groene Filippijnse archipel, waar je de meisjes Engelse les kunt geven, sport & spel kunt organiseren en de lokale sociaalwerkers kunt assisteren.In het weeshuis wonen uitsluitend meisjes die (half)wees zijn of door hun familie niet kunnen worden verzorgd/onderhouden. De kinderen zijn tussen de 8 en de 18 jaar oud en worden verzorgd door 11 Engelssprekende medewerkers, waaronder 4 “huismoeders”.
De meisjes zullen in het begin iets verlegen zijn, maar na een paar dagen zullen ze losser worden en proberen ze je beste vriendin te worden. Dankzij je komst krijgen de meisjes meer zelfvertrouwen en wordt een belangrijke basis gelegd in hun jeugd.

Bij aankomst op de luchthaven van Tacloban staat er een lokale medewerker op je te wachten, die je in 20 minuten naar het project in Palo brengt. Bij aankomst maak je kennis met de overige medewerkers, de lokale familie van de homestay en uiteraard met de meisjes, die erg blij zijn met je komst.
Tijdens de eerste dagen overleg je met de begeleiding over je werkzaamheden en de werktijden. De voornaamste taken zijn: groepsactiviteiten organiseren, organiseren van sport en spel, huishoudelijke taken en lesgeven. Je kunt uiteraard zelf ook je voorkeuren aangeven.
 


Je verblijft tijdens het weeshuis project bij lokale Filippijnse mensen in huis (homestay). Een ideale manier om nog meer van de Filippijnse cultuur te proeven. De gastfamilie is zeer vriendelijk en verwelkomt je met open armen. Er zijn gedeelde en privé slaapkamers. De badkamers zijn voorzien van een westers toilet, echter er is geen warm water. Wassen gebeurt met een zogenaamde ‘mandi’. Dit houdt in dat je een emmertje water over je heen gooit, inzeept en vervolgens met schoon water afspoelt, simpel maar effectief. Het is verstandig om een klamboe mee te nemen, zodat je ’s nachts geen last hebt van muggen.
Het gastgezin verzorgt dagelijks met veel plezier je ontbijt en diner. De Filippijnse keuken is niet bepaald eenzijdig en dit zal je snel merken. Er staan continue verzegelde flessen drinkwater voor je klaar, zodat je het altijd bij de hand hebt als je dorst hebt.
Het weeshuis ligt niet ver van de homestay. Het is een korte, simpele route en de dagelijks transfers kun je zelf regelen.

In je vrije tijd en de weekenden kun je de prachtige omgeving ontdekken. De Filippijnen is een prachtig land, dat bekend staat om haar parelwitte stranden en smaragdgroene rijstvelden. Het land heeft de toerist veel te bieden. Niet alleen is het een ideale duikbestemming, maar ook natuur- en cultuurliefhebbers kunnen er met veel plezier rondreizen.
Tijdens het project wordt er een indrukwekkende stadstoer door de mooie Tacloban City aangeboden. De gids zal je veel achtergrondinformatie over de cultuur verschaffen.
Vlakbij het weeshuis ligt Mac Arthur Memorial Park. Het monument herinnert je aan de landing van de Amerikaanse en Australische troepen op 20 oktober 1944 onder leiding van Generaal Mac Arthur met het doel de Filippijnen te bevrijden van de Japanse bezetters.
Niet ver van het weeshuis ligt de Golf van Leyte. Op Zuid-Leyte bevinden zich een aantal goede duikscholen en de stranden zijn adembenemend. Er zwemmen  regelmatig walvishaaien in de baai van Liloan, bij de brug die Leyte met Panoan Island verbindt en met een beetje geluk kan je ze zelf zien.
Een aantal kilometers ten noorden van Leyte ligt het vulkanische eiland Biliran, dat een waar paradijs is. Het eiland heeft mooie parelwitte zandstranden, groene rijstterrassen, mysterieuze grotten en indrukwekkende watervallen. Hier kun je nog rustig genieten zonder omver te worden gelopen door westerse toeristen, aangezien het toerisme nog maar kort in opkomst is.
Het tropische paradijs Cebu is het centrum van de Visaya’s, dat ten zuiden van prachtig hoofdeiland Luzon ligt. Het grote eiland leent zich uitstekend voor jungle wandelingen in de bergen, een stadstoer door diverse pittoreske stadjes en duiken/snorkelen in de prachtige azuurblauwe zee.
Vlakbij het eland Cebu ligt het mooie Bohol. De eilandbewoners noemen Bohol terrecht “het paradijs van God”, het unieke landschap van de Chocolate Hills is hier een voorbeeld van. Het eiland heeft prachtige regenwouden en herbergt het kleinste spookdiertje (Tarsius syrichta) ter wereld. Langs de kust zijn prachtige tropische stranden en schilderachtige vissersdorpjes te vinden.
Het ruige noorden van Luzon is een interessant, bergachtig gebied waar de Igorot wonen. Deze bergvolkeren hebben zich lange tijd beschermd tegen invloeden van buitenaf. De bekendste bergbewoners zijn de Ifugao. De wereldberoemde rijstterrassen van Banaue wordt door de lokale bevolking ook wel “de trap naar de hemel” genoemd, omdat ze adembenemend zijn en op heilige grond staan. Een bezoek aan de spectaculaire “ hangende doodskisten” in de grotten bij Sagada, waarin de Ifugao vroeger werden bijgezet mag zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan Luzon.
Manilla is een unieke, boeiende stad welke bestaat uit een aantal aan elkaar gegroeide stadskernen. Deze moderne hoofdstad heeft in eerste instantie een chaotische aanblik, maar tussen de verschillende zakenwijken en winkelcentra zijn talloze rustige parken en historische gebouwen uit het koloniale verleden te vinden. Vooral de ommuurde stad 'Intramuros' omvat prachtig bewaard gebleven gebouwen uit de tijd van de Spaanse overheersing. De Manileños doorkruisen de stad met kleurrijke jeeps, maar er rijden ook veel betaalbare taxi's die de gezellige uitgaanswijken en boulevard weten te vinden. Manilla is een ideaal beginpunt van een vakantie in de Filippijnen.
Uiteraard kunnen we ook een op maat gemaakte eco-reis voor je samenstellen, die goed aansluit aan je persoonlijke wensen en het project op de Filippijnen.


Er zijn een aantal eisen gesteld aan het Filippijnse weeshuisproject. Deelnemers dienen te voldoen aan de volgende eisen:
1. Vrouw zijn.
2.. Minimaal 17 jaar oud.
3. Enig (werk-)ervaring hebben met kinderen.
4. Kennis van de Engelse taal hebben.
5. Minimaal 2 weken beschikbaar zijn.
6. In het bezit zijn van een goede reisverzekering

Deelname is gedurende het hele jaar mogelijk.

Verder raden we je aan om je te laten informeren over vaccinaties en anti malaria. Neem voor medicijngebruik een verklaring mee van je huisarts of apotheker. Het is verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten voor je deelname. Het is raadzaam om een annuleringsverzekering af te sluiten. De verzekeringen kun je afsluiten via Green Canyon Reizen. Deze reisverzekering dekt de werkzaamheden die je verricht in het weeshuis. Zo kun je met een goede voorbereiding afreizen naar het meisjesweeshuis op de tropische Filippijnen.

Prijzen

Dagelijks vertrek mogelijk. Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
2 weken €    695,-  n.v.t  
3 weken €    795,-  n.v.t  
4 weken €    850,-  n.v.t  
5 weken €    895,-  n.v.t  
6 weken €    975,-  n.v.t  
7 weken € 1.055,-  n.v.t  
8 weken € 1.125,-  n.v.t  
9 weken € 1.195,-  n.v.t  
10 weken € 1.250,-  n.v.t  
11 weken € 1.350,-  n.v.t  
12 weken € 1.399,-  n.v.t  

Prijs inclusief:
- Retour transfer van Tacloban airport naar het Girlz Orphanage
- Accommodatie op basis van halfpension (ontbijt en diner, koffie, thee en water)
- Oriëntatie van de Filippijnse cultuur en een introductie van het Waray-Waray dialect
- Project T-shirt
- Binnenlands support van de organisatie medewerkers
- Tacloban stadstoer met gids
- Twee excursies
- Afscheidsdiner
- Projectbijdrage(fee) voor het Girlz Orphanage in de Filippijnen

Prijs exclusief:
- Vliegtickets
- Reisverzekering en annuleringsverzekering
- Consumpties (behalve water, thee en koffie)
- Lunches
- Visum en reisbescheiden
- Facultatieve excursies
- Vaccinaties
- Persoonlijke uitgaven
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie

Verzekering
Het is verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten voor je deelname. Bij aankomst moet je een reisverzekeringspolis tonen. Indien je langer dan periode van 30 dagen aan het project gaat deelnemen of dat deelname aan het project onderdeel is van een langere reis, dan raden wij je de Lang-Op-Reisverzekering aan. Deze verzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen (tot 60 jaar) die langer op pad gaan (maximaal 360 dagen) en dekt de werkzaamheden die je verricht in het weeshuis. Een perfecte reisverzekering die je aanpast aan je eigen wensen. Zo kun je met een goede voorbereiding afreizen naar het Girlz Orphanage Project in de Filippijnen. De verzekeringen kan je afsluiten via Green Canyon Reizen.

Het is aan te raden om het volgende mee te nemen:
1. Waterafstotende kleding tijdens het regenseizoen
2. Stevige wandel-/werkschoenen
3. Slippers (voor het douchen)
4. Toiletspullen als shampoo, zeep, waspoeder voor kleding
5. Reisklamboe en DEET
6. Zaklamp
7. Handdoek
8. Wekker
9. Koffer/tas met slot

Projectregels
Je mag niet roken in het weeshuis, daarom worden rokers verzocht dit buiten te doen. Drugsgebruik is verboden in het weeshuis.
Er mogen alleen foto’s van de weesmeisjes gemaakt worden nadat je toestemming bij de lokale begeleiding hebt gevraagd.

Reizen
Het vrijwilligerswerk is goed te combineren met onze reis of maatwerk door de Filippijnen, ook kunnen wij passende vliegtickets voor je regelen, zodat alles precies aansluit op het vrijwilligerswerk.

Vluchtinformatie
Vluchten kunnen wij voor u boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door Cathay Pacific Airways. Er kunnen toeslagen gelden tijdens feestdagen en tussen kerst en oud en nieuw.