Boyz Orphanage Bangladesh Afdrukken E-mailadres

Je kunt je vakantie natuurlijk ook op een andere manier besteden. Wat denk je ervan om mee te draaien in een lokaal jongensweeshuis op het prachtige Bhola Island in het dal van de Ganges, waar je de jongens Engelse les kunt geven, sport & spel kunt organiseren, mee kunt helpen in de eigen groentetuin en helpen met het opknappen van het gebouw dat dankzij onze komst deels kan worden aangepakt.In het Bengaalse weeshuis wonen uitsluitend jongens die (half)wees zijn of door hun familie niet kunnen worden verzorgd/onderhouden. De ruim 100 jongens zijn tussen de 6 en de 18 jaar oud en worden verzorgd door 10 Engelssprekende medewerkers.

De jongens zijn erg leergierig en het is erg motiverend om te merken dat ze snel iets opsteken van wat je ze leert en hierdoor ook meer zelfvertrouwen opbouwen. De jongens zullen in het begin iets verlegen zijn, maar al snel beschouwen ze je als hun maatje. Ze trekken graag met je op en stellen je aan veel vrienden voor.

Het weeshuis ligt op ruim 28.329 hectare grond. Bij het weeshuis liggen drie vijvers waarin vissen worden gekweekt. Naast de vijvers is er een eigen groentetuin, waar een deel van de dagelijkse groente wordt verbouwd. Sinds kort zijn er ook 10 melkkoeien, die dagelijks vele liters melk met goede voedingstoffen voor de jongens produceren. De dieren worden goed verzorgd en het aantal koeien wordt in de toekomst uitgebreid.

Bij aankomst op de luchthaven van de Bengaalse hoofdstad Dhaka wordt je opgevangen door een lokale medewerker. Bhola Island ligt in het prachtige Zuid- Bengaalse deltagebied dat per stoomboot te bereiken is. De boot vaart ’s nachts vanuit Dhaka in ruim 8 uur naar het Bhola Island, waarna je vervolgens per motorfiets naar het weeshuis wordt gebracht.
Bij aankomst in het weeshuis ontmoet je de jongens en de lokale medewerkers. De volgende dag wordt er een schema opgesteld zodat je precies weet wat de planning per week is.

Tijdens de projectdagen verblijf je intern in het weeshuis. Je beschikt over een eigen, eenvoudige kamer voorzien van een toilet en een ventilator. Het is verstandig een goede geïmpregneerde klamboe mee te nemen, aangezien er in Bangladesh malaria voor kan komen.
De lokale medewerkers verzorgen met veel plezier je ontbijt, lunch en diner. De Bengaalse keuken is niet eentonig is en vele gerechten zijn overheerlijk.

Bangladesh is één van de armste landen ter wereld, maar desondanks heeft het prachtige land veel te bieden en kan er op verschillende manieren worden rondgereisd. Tijdens de weekenden heb je de kans om meer van de prachtige omgeving te zien. De begeleiders en de jongens nemen je graag mee naar nabijgelegen plaatsen, die interessant zijn voor toeristen.
Cox’s Bazar is één van de mooiste stranden van Bangladesh en ligt ten zuidoosten van Bhola Island.
In vergelijking met andere Aziatische landen komen er weinig toeristen naar Bangladesh. Dankzij Green Canyon Reizen komt hier gelukkig verandering in en kan de lokale bevolking een graantje meepikken van onze komst.
Uiteraard kunnen we een op maat gemaakte eco-reis voor je samenstellen, die goed aansluit op je persoonlijke wensen en natuurlijk op het project in Bangladesh.

Er zijn een aantal eisen gesteld aan het weeshuis project. Je kunt deelnemen als je voldoet aan de volgende eisen.
1. Minimaal 17 jaar oud.
2. Enig (werk)ervaring hebben met kinderen.
3. Kennis van de Engelse taal hebben.
4. Minimaal 2 weken beschikbaar zijn.
5. In het bezit zijn van een goede reisverzekering

Deelname is gedurende het hele jaar mogelijk, ook tijdens de moesson, aangezien het hooggelegen ligt hebben we hier gelukkig weinig overlast van de regenval.

Verder raden we je aan om je te laten informeren over vaccinaties en anti malaria. Neem voor medicijngebruik een verklaring mee van je huisarts of apotheker. Het is verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten voor je deelname. Het is raadzaam om een annuleringsverzekering af te sluiten, de verzekeringen kan je afsluiten via Green Canyon Reizen. Deze reisverzekering dekt de werkzaamheden die je verricht in het weeshuis. Zo kun je met een goede voorbereiding afreizen naar het jongensweeshuis in adembenemende Bangladesh.

Prijzen

Dagelijks vertrek mogelijk. Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
2 weken €   595,-  n.v.t Op aanvraag
3 weken €   695,-  n.v.t Op aanvraag
4 weken €   795,-  n.v.t Op aanvraag
5 weken €   950,-  n.v.t Op aanvraag
6 weken € 1050,-  n.v.t Op aanvraag
7 weken € 1250,-  n.v.t Op aanvraag
8 weken € 1575,-  n.v.t Op aanvraag
9 weken € 1595,-  n.v.t Op aanvraag
10 weken € 1750,-  n.v.t Op aanvraag
11 weken € 1950,-  n.v.t Op aanvraag
12 weken €  2100,-  n.v.t Op aanvraag

Prijs inclusief:
- Retour transfer van Dhaka airport naar het Boyz Orphanage
- Accommodatie op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner, koffie, thee en water)
- Projectbijdrage(fee) voor het Boyz Orphanage in Bangladesh
- Dhaka stadstoer (3d/2n) met hotel, Engels sprekende gids, excursies en entree gelden.

Prijs exclusief:
- Vliegtickets
- Reisverzekering en annuleringsverzekering
- Consumpties (behalve water, thee en koffie)
- Visum
- Facultatieve excursies
- Vaccinaties
- Persoonlijke uitgaven
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie

Verzekering
Het is verplicht om een goede reisverzekering af te sluiten voor je deelname. Bij aankomst moet je een reisverzekeringspolis tonen. Indien je langer dan periode van 30 dagen aan het project gaat deelnemen of dat je gaat deelnemen aan het project als onderdeel van een langere reis, dan raden wij je de Lang-Op-Reisverzekering aan. Deze verzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen (tot 60 jaar) die langer op pad gaan (maximaal 360 dagen) en dekt de werkzaamheden die je verricht in het weeshuis. Een perfecte reisverzekering die je aanpast aan je eigen wensen. Zo kun je met een goede voorbereiding afreizen naar het Boyz Orphanage Project in Bangladesh. De verzekeringen kan je afsluiten via Green Canyon Reizen.

Het is aan te raden om het volgende mee te nemen:
1. Waterafstotende kleding tijdens het regenseizoen (mei - oktober)
2. Stevige wandel-/werkschoenen
3. Slippers (voor het douchen)
4. Toiletspullen als shampoo, zeep, waspoeder voor kleding
5. Reisklamboe en DEET
6. Zaklamp
7. Handdoek
8. Wekker
9. Koffer/tas met slot

Projectregels
Je mag niet roken in het weeshuis, daarom worden rokers verzocht dit buiten te doen. Drugsgebruik is verboden in het weeshuis.

Reizen
Het vrijwilligerswerk is goed te combineren met onze reizen of maatwerk door Bangladesh. Tevens kun je via ons hotels, transfers en (binnenlandse-) vliegtickets boeken.

Vluchtinformatie
Vluchten kunnen wij voor u boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door Emirates of Qatar Airways.
Er kunnen toeslagen gelden tijdens feestdagen en tussen kerst en oud en nieuw.