Vietnam Afdrukken E-mailadres
Goodmorning Vietnam: 21 dagen vanaf € 1.795,-
Hanoi - Sapa - Bac Ha - Hanoi - Cuc Phuong - Hue - Hoi An - Nha Trang - Mui Ne Beach - Ho Chi Minh Stad - Can Tho - Ho Chi Minh Stad

Vietnam is pas vanaf 1995 toegankelijk voor toeristen. Het mausoleum van wijlen president Ho Chi Minh in de hoofdstad Hanoi trekt dagelijks duizenden mensen aan. In het pittoreske bergdorpje Sapa wonen kleurrijke groeperingen. In het historisch dorpje Hoi An zijn eeuwenoude gebouwen te vinden en ook in het voormalige Saigon,
Ho Chi Minh stad, staan vele koloniale gebouwen. Tijdens deze rondreis komt heel Vietnam goed aan bod.
Reiscode: GCR019
Halong Bay

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor reizigers met een gemiddelde conditie.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 01: Amsterdam – Hanoi
Vertrekt naar Vietnam

Dag 02: Hanoi
Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u door de gids naar het hotel gebracht. Onderweg krijgt u al een indruk van deze culturele Vietnamese hoofdstad.

Dag 03: Hanoi (O)
Na het ontbijt staat er een stadstoer op het programma. U brengt een bezoek aan het kolossale mausoleum waar het gebalsemde lichaam van de overleden president Ho Chi Minh ligt opgebaard. Hierna brengt u een bezoek aan de curieuze One Pillar Pagode, de tempel van de literatuur en het museum van volkskunde. Na de lunch gaat u per Cyclo (fietstaxi) de oude binnenstad verkennen. 's Avonds wordt een bezoek gebracht aan het bekende waterpoppentheater.

Dag 04: Hanoi - Sapa (O)
Pre trein reist u naar Sapa, een prachtig dorpje gelegen in een mooie vallei in het Noordwesten van Vietnam en niet ver van de Chinese grens. Sapa is een oud ‘Hill Station’ dat in 1922 gebouwd werd op een hoogte van 1600 meter. De reis is afwisselend en onderweg krijgt u een goede indruk van het leven in Noord-Vietnam. Na aankomst in Sapa wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 05: Sapa (O)
Na het ontbijt maakt u een wandeling langs de fantastische dorpjes Catcat en SinCai, waar de kinderen u wuivend tegemoet komen. U kunt zien hoe de dorpsbewoners druk bezig zijn met hun dagelijkse leven dat allemaal om rijst draait. Ook bezoekt u de waterval nabij Catcat. Aan het einde van de dag keert u terug naar het hotel.

Dag 06: Sapa – Bac Ha (O)
Vandaag heeft u de mogelijkheid om met de gids naar het Baho dorp te gaan (optioneel). Maar u heeft ook de mogelijkheid om op eigen gelegenheid Sapa verder te ontdekken. 's Avonds vertrekt u naar Bac Ha.

Dag 07: Bac Ha – Hanoi (O)
's Ochtends bezoekt u de lokale markt in Bac Ha, die bekend staat als kleurrijk, maar vooral erg sfeervolle. 's Middags wandelt u naar het Banpho dorp waar de H’mong (Meo) stammen wonen. Deze stammen dragen kleurrijke traditionele kleren en verkopen kleine handgemaakte souvenirs. Daarna wordt u naar Laocai gebracht, waar u een bezoek brengt aan de Caukieu brug. De gedeelde brug ligt op de grens van Vietnam en China. 's Avonds gaat u met een slaaptrein terug naar Hanoi.

Dag 08: Hanoi – Cuc Phuong - Hue (O)
Vandaag bezoekt u het Cuc Phuong Nationale Park. Dit is één van de mooiste parken van Vietnam, waar vele exotische dieren leven. 's Avonds gaat u met de nachtrein naar Hué.

Dag 09: Hue (O)
In de ochtend komt u aan in Hué. De vele koloniale villa’s aan de brede, schaduwrijke lanen van Hué geven het verblijf een sfeervol tintje. U bezoekt de Phuoc Duyen Tempel en de Thien Mu Pagode. Na de lunch bezoekt u de keizerlijke stad en de Verboden Paarse stad. Hier werd in het verleden zwaar gevochten door de Amerikanen en de Vietcong-strijders. Als er voldoende tijd is, wordt er een bezoek gebracht aan de levendige Dong Ba markt aan de parfumrivier. Voor de belangrijkste markt van Hué voeren handelaren hun waren over de rivier aan.

Dag 10: Hue – Hoi An (O)
Na het ontbijt gaat u met een bootje de Parfumrivier op om een bezoek te brengen aan de Khai Dinh Mausoleum en de Tu Duc Tombe. De Thien Mu Pagode (Pagode van de Hemelse dame) is een schitterende 21 meter hoge pagode die aan de Parfumrivier ligt en symbool staat voor Hué. Daarnaast was Hue de woonplaats van monnik Thich Quang, die zich in 1963 in Saigon verbrandde als protest tegen de toenmalige fel anti-boeddhistische president. De Austin waarmee hij naar Saigon reed, staat nog steeds onder een afdakje en is te bezichtigen.

Dag 11: Hoi An (O)
Na het ontbijt gaat u in Hoi An genieten van vele bezienswaardigheden tijdens een stadswandeling in deze culturele stad. De stad behoorde in de 17e en 18e eeuw tot één van de belangrijkste handelshavens van Azië en tegenwoordig staat de stad op de werelderfgoed lijst van Unesco. U bezoekt de oudste koopmanshuis Phung Hung, dat in het hartje van Hoi An staat. Het is ruim 200 jaar oud en wordt bewoond door de achtste generatie van de koopmansfamilie. Onderweg komt u langs de ruim 400 jaar oude Japanse overdekte brug, dat een verbinding vormde tussen de Japanse en de Chinese gemeenschap. Hierna brengt u een bezoek aan één van de Chinese gemeenschaphallen. De Chinezen hebben hier een behoorlijke invloed gehad en dat is tot op de dag vandaag terug te zien. Net voor de lunch brengt u een bezoek aan een prachtige en vooral kleurrijke markt. 's Middags is vrij te besteden. U kunt onder andere heerlijk relaxen op het strand. Of u kunt u in Hoi An voordelig kleding en schoenen op maat laten maken, het wordt vaak de dezelfde dag nog klaargemaakt. Als u nog Vietnamese souvenirs wilt kopen, dan is Hoi An de plaats om dit te doen. U vindt hier de mooiste souvenirs van het land.

Dag 12: Hoi An (O)
Na het ontbijt heeft u een vrije dag. U kunt genieten van de heerlijke atmosfeer in Hoi An, maar u kunt ook een optionele toer boeken naar My Son. De tempelstad My Son ligt circa 70 km van Danang aan de voet van de berg My son. Hier vindt u prachtige Cham tempels gelegen in beeldschone groene valleien.

Dag 13: Hoi An – Nha Trang (O)
Na het ontbijt vliegt u vanaf de luchthaven van Hoi An naar Nha Trang. Na aankomt wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij en kunt u genieten van het strand.

Dag 14: Nha Trang (O)
Na het ontbijt maakt u een boottocht over de “Cai rivier". Voordat u aan boord gaat bezoekt u de Cham Po Nagar Torens. De torens hebben een prachtige architectuur en worden de mooiste genoemd van de Cham mensen. Onderweg krijgt u een overheerlijke Vietnamese lunch in een lokaal restaurant. Tijdens de boottocht ziet u de lokale bewoners tijdens hun dagelijkse taken op de rivierbanken, terwijl hun kinderen u wuivend nalopen of hun duikkunsten laten zien als ze in de rivier springen. U kunt natuurlijk zelf ook een verfrissende duik nemen in de rivier. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel.

Dag 15: Nha Trang – Mui Ne Beach (O)
Na het ontbijt vertrekt u naar exotische Mui Ne Beach. Hier kunt u heerlijk relaxen op het prachtige zandstrand en zwemmen in de glinsterende azuurblauwe Zuid Chinese Zee. U kunt ook lekker genieten op het strand onder het genot van een heerlijke lokale cocktail of “333 biertje” (Ba Ba Ba Bier).

Dag 16: Mui Ne Beach – Ho Chi Minh Stad (O)
Via een prachtige route reist u naar Ho Chi Minh Stad, het voormalige Saigon. Na aankomst in het hotel heeft u de rest van de dag vrij en kunt u op eigen gelegenheid de stad een beetje verkennen.

Dag 17: Ho Chi Minh Stad (O)
Vandaag staat er een stadstour op het programma. U brengt een bezoek aan: het Paleis der onafhankelijkheid, het Historie museum, China Town, de Thien Hau Pagode en het Oorlogsmuseum. De stad wordt overspoeld door brommers en fietsers, waarnee de Vietnamees zich snel verplaatsen door vele straatjes en over grote pleinen.

Dag 18: Ho Chi Minh Stad – Can Tho (O,D)
In Ninh Kieu Jetty gaat u aan boord van de Le Cochinchine boot, waarna u met een kleine boot op ontdekking gaat op de CaiRang markt, een van de drukste drijvende markten in de Mekong Delta. U ziet hier honderden verkopers vanuit hun bootjes producten en goederen verkopen. U ziet prachtige lokale huizen omringd door bomen en struiken waar kleurrijke orchideeën op groeien. Vervolgens gaat u weer aan boord van de Le Cochinchine en vaart u via Tra On naar Caibe. Deze relaxte Mekong cruise is het moment om lekker onderuit te gaan op een van de stoelen en te genieten van de vele prachtige bootjes die langs varen. Na de lunch maakt u een wandeling langs tropische fruitplantages en pittoreske dorpjes, zoals het Lach Dorp. Hier ziet u de lokale boeren die druk bezig zijn met het plukken van hun fruitoogst. Aan het einde van de middag vaart u naar Caibe, waar u een prachtige en vooral een adembenemende zonsondergang tegemoet gaat. 's Avonds staat er een overheerlijk diner voor u klaar. U overnacht op de boot.

Dag 19: Can Tho – Ho Chi Minh Stad (O)
's Ochtends kunt u tijdens het ontbijt aan boord genieten van een prachtige zonsopkomst over de Mekong. Per boot brengt u nog een bezoek aan afgelegen dorpjes waar de bewoners prachtige souvenirs maken. Met een klein bootje bezoekt u de Tan Phong eilanden, waar u nog een wandeling kunt maken voordat u terug gaat naar het hotel in Ho Chi Minh Stad.

Dag 20: Ho Chi Minh Stad - Amsterdam (O)
Vandaag wordt u naar de luchthaven van Ho Chi Ming gebracht. Hier neemt u afscheid van uw gids en natuurlijk van het fantastische Vietnam, waarna u terugvliegt naar Nederland.

Dag 21: Amsterdam
Vandaag komt u weer aan in Nederland en hiermee komt er een einde van deze mooie vakantie.

Routekaart

Klik op play om de rondreis te starten.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Prijzen Groepsreizen

Vertrekdatum Retourdatum Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
        Alleen individueel te boeken

Prijs inclusief:
- Intercontinentale tickets
- Toeslagen bij vertrek uit Nederland
- Binnenlandse vlucht
- Transfers met assistentie
- Treinkaartjes, volgens het programma
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (18x ontbijt en 1x diner)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma

Prijs exclusief:
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties (drankjes)
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Prijzen Individuele Reizen

Dagelijks vertrek t/m december 2018 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Optioneel:
1 persoon € 3.595,- € 398,- My Son tour € 175,-
2 personen € 1.995,- € 398,- My Son tour € 98,-
3-5 personen € 1.895,- € 398,- My Son tour € 85,-
6 personen of meer € 1.795,- € 398,- My Son tour € 65,-

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen.

Prijs inclusief:
- Binnenlandse vlucht
- Transfers met assistentie
- Treinkaartjes, volgens het programma
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (18x ontbijt en 1 diner)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma

Prijs exclusief:
- Intercontinentale tickets
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties (drankjes)
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie


Groepsamenstelling
Onze groepen bestaan uit samenreizenden en alleengaande reizigers, waardoor alleengaande reizigers snel aansluiting vinden in onze kleine groepen. Onze groepen bestaan uit minimaal 5 en maximaal 20 deelnemers.

Accommodatie
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van middenklas hotels die voornamelijk met twee tot drie sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. Tijdens de boottocht van Ho Chi Minh naar Can Tho overnacht u in een cabine op de Le Cochinchine cruiseboot. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt de groep begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Het kan voorkomen dat er tijdens de rondreis meerdere lokale gidsen worden ingezet per regio. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie. U reist per trein van Hanoi naar Sapa, het verblijft wordt verkoeld door een fan. Van Cuc Phuong naar Hue reist u per nachttrein. De bedden verkeren in een goede conditie en uw verblijf wordt verkoeld door een fan. U vliegt met Vietnam Airlines van Hoi An naar Nha Trang.

Vluchtinformatie
Vluchten worden onder voorbehoud uitgevoerd door Thai Airways, Singapore Airlines of Cathay Pacific Airways.
Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.