Taiwan Afdrukken E-mailadres
Made in Taiwan: 16 dagen vanaf € 1.995,-
Taipei – Sun Moon Lake – Alishan – Tainan – Kaohsiung – Kenting - Chihpen - Hualien – Jiaosi – Taipei

Taiwan kent een mooie cultuur met een indrukwekkende natuur, waar adembenemende theeplantages het landschap vullen. In het bruisende Taipei staat het hoogste gebouw ter wereld en treft u nog Nederlandse invloeden. Bij het mooie Sun Moon Lake bevinden zich prachtige tempels en pagodes. Tijdens deze rondreis bezoekt u diverse uithoeken van het onbekende Taiwan.
Reiscode: GCR016
Thee plantage

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor iedere reiziger.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 01: Amsterdam – Taipei
Vandaag vertrekt u van Schiphol naar de kleurrijke Taiwanese hoofdstad Taipei.

Dag 02: Taipei
Na aankomst op de luchthaven van Taipei wordt u verwelkomd door de gids, die u naar het hotel brengt. De rest van de dag bent u vrij in deze fascinerende metropool. U heeft de mogelijkheid om even op pad te gaan in Taipei.

Dag 03: Taipei (O)
Na het ontbijt staat er een stadstoer op het programma. U brengt o.a een bezoek aan het Nationaal Paleis Museum, Martyrs’Shrine, Lungshan Temple, Chiang Kai Shek Memorial Hall, Taipei 101 Shopping Mall en de Taipei Sterrenwacht. De Taipei 101 Shopping Mall is met haar 508 meter het hoogste gebouw ter wereld. Het heeft u een geweldig panorama uitzicht over deze mooie stad.

Dag 04: Taipei – Sun Moon Lake (O)
Na het ontbijt verlaat u Taipei en wordt u naar het prachtige Sun Moon Lake gebracht. Onderweg brengt u een bezoek aan Wenwu Tempel, het Tehua dorp, Tz-En Pagode en een heilige tempel voor monniken. Na de lunch brengt u een bezoek aan het Chong Tai Chan klooster, waarna u aankomt in Puli waar u de nacht door zult brengen.

Dag 05: Sun Moon Lake – Alishan (O)
Vandaag rijdt u door het hart van Taiwan en brengt u een bezoek aan de Formosa Aboriginal Cultuurpark. Dit is het grootste openluchtmuseum van het land, dat gewijd is aan de oorspronkelijke Taiwanese bevolking. Na de lunch brengt u een bezoek aan het Alishan Forest. U gaat met de gids een fantastische wandeling maken in het relatief onbekende nationale park.

Dag 06: Alishan – Tainan (O)
Vroeg in de morgen gaat u met de trein naar Jushan, waar u gaat genieten van een adembenemende zonsopkomst. Na de zonsopkomst reist u verder naar de stad Tainan, de oudste en voormalige hoofdstad van het land. Hier maakt u een toer door het historische centrum en brengt u een bezoek aan Fort Anping en de Chihkan Toren. Het Fort Anping en de Chihkan Toren staan op de plaats waar vroeger het door de Nederlanders gebouwde Fort Zeelandia stond, maar in 1800 is verwoest door een tyfoon. Fort Anping is een reconstructie van Fort Zeelandia.

Dag 07: Tainan – Kaohsiung (O)
Na het ontbijt vertrekt u naar Kaohsiung. Onderweg bezoek u Fokuangshan “Berg van het licht van Boeddha”. Dit is een heilige berg voor de boeddhisten, hier kunt u het 32 meter hoge vergulden
beeld zien van de boeddha Amitabha, dat boven nabijgelegen rijstvelden uitsteekt. Ook brengt u een bezoek aan de Spring & Autumn Pavilions, het voormalige Britse consulaat, de Liefdesrivier en de Lioho nachtmarkt.

Dag 08: Kaohsiung – Kenting (O)
Vandaag gaat u naar Kenting. U gaat een bezoek brengen aan het Kenting Nationale Park, Oluanpi vuurtoren en Maopitou. Het Kenting Nationale Park staat bekend om haar fantastische koraalriffen en de historische vuurtoren. Dit kustgebied heeft exotische stranden met prachtige rotsformaties aan een azuurblauwe zee.

Dag 09: Kenting - Chihpen (O)
Na het ontbijt vertrekt u via een mooie route naar Taitung, waar u een bezoekt gaat brengen aan het Banun dorp met hun oorspronkelijke bewoners. Hierna brengt u een bezoek aan het grote Beinan Cultuurpark. Hier krijgt u een goed beeld hoe de mensen hier ruim 2000 tot 3000 jaar geleden hebben geleefd. Na de lunch rijdt u verder naar Chihpen, waar u heerlijk kunt genieten van een “hot spring” bad.

Dag 10: Chihpen - Hualien (O)
Vandaag vertrekt u naar Hualien. Onderweg gaat u de pittoreske Oostkust met zijn zwarte stranden verkennen. U ontdekt de levensstijl van lokale boeren en vissers, die druk bezig zijn met hun dagelijkse taken, het lijkt wel of de tijd stil heeft gestaan. U brengt o.a een bezoek aan Sanhsientai, de Stone Umbrella, cave of the eight Immortals en Pachi Scenic Lookout. Waarna u verder rijdt naar Hualien.

Dag 11: Hualien – Jiaosi (O)
Na het ontbijt bezoekt u Taroko Marble Gorge, een spectaculaire marmeren kloof van ruim 19 km lang. Aan het begin van de kloof ligt het dorpje Tienhsiang. Ondertussen bezoekt u o.a Eternal Spring Shrine,
Tunnel of Nine Turns en de Tienhsiang Lodge. Deze middag rijdt u via een prachtig landsschap naar Jiaosi.

Dag 12: Jiaosi – Taipei (O)
Vandaag brengt u een bezoek aan Luodong Sports Park en het Nationale centrum voor traditionele kunst. In het 47 hectare grote Luodong Sports Park komt u tot rust. In het groene park worden veel oosterse sporten uitgevoerd door de Taiwanees. Hierna vertrekt u naar Pingling, waar u een bezoek brengt aan het Pingling Theemuseum. Hier kunt u vele soorten theeproeven en ook overheerlijke thee kopen om thuis onder het genot van een lekker kopje thee na te genieten van uw bezoek aan Taiwan. Aan het einde van de middag keert u terug naar Taiwan.

Dag 13: Taipei (O)
Na het ontbijt gaat u de Noordoostkust verkennen die rijk is aan exotische witte zandstranden met een azuurblauwe zee. U maakt een wandeling door het Yehliu Park, waar u in Chinese sferen komt. Ook brengt u een bezoek aan het beeld van Keelung Boeddah, Pitou Cape, de Nanya rotsformaties en het Chiufen dorp. De grillige maar kleurrijke rotsformaties van Nanya geven een totaal ander beeld dan de zuidelijke kustlijn. Deze middag keert u terug naar Taipei waar u een bezoek brengt aan het Miramar Entertainment Park en Shopping mall. Hier kunt u een ritje maken in een van de grootste reuzenratten van het land, dat versierd is met vele lampjes.

Dag 14: Taipei (O)
Vanochtend bezoekt u het Yangmingshan National Park,
waar u rustig kunt wandelen en genieten van de kleurrijke bomen en planten. Deze middag gaat u naar Danshuei en brengt u een bezoek aan Danshuei Old Street, Fishermans’s Warf en het Hongmao Castel (Fort San Domingo). Het roodkleurige Hongmao Castel dat in 1629 is gebouwd door de Spanjaarden en daarna over is genomen door de Nederlanders(1642) en daarna door de Engelsen(1867). Het heeft nog steeds een Nederlands tintje, aangezien de Nederlanders het 1642 hebben verbouwd.

Dag 15: Taipei - Amsterdam
Vandaag heeft u vrij tot u naar de luchthaven van Taipei wordt gebracht, waarna u afscheid neemt van uw gids en het onvergetelijke Taiwan.

Dag 16: Amsterdam
Vandaag komt u aan in Nederland.

Routekaart

Klik op play om de rondreis te starten.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Prijzen Groepsreizen

Vertrekdatum Retourdatum Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
- - - - Alleen individueel te boeken.

Prijs inclusief:
- Intercontinentale tickets
- Toeslagen bij vertrek uit Nederland
- Transfers met assistentie
- Treinkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (13x ontbijt)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Engels sprekende gids

Prijs exclusief:
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties (drankjes)
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Prijzen Individuele Reizen

Wekelijks vertrek op zondag van t/m 10 dec 2018 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 persoon € 5.450,- € 425,-  
2 personen € 2.995,- € 425,-  
3 personen € 2.595,- € 425,-  
4-5 personen € 2.195,- € 425,-  
6 of meer personen € 1.995,- € 425,-  

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen.

Prijs inclusief:
- Transfers met assistentie
- Treinkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (13x ontbijt)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Engels sprekende gids

Prijs exclusief:
- Intercontinentale vliegtickets
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties (drankjes)
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur


Reisinformatie


Groepsamenstelling
Onze groepen bestaan uit samenreizenden en alleengaande reizigers, waardoor alleengaande reizigers snel aansluiting vinden in onze kleine groepen. Onze groepen bestaan uit minimaal 5 en maximaal 20 deelnemers.

Accommodatie
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van middenklas hotels die voornamelijk met twee tot vier sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt de groep begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie.

Vluchtinformatie
Vluchten worden onder voorbehoud uitgevoerd door China Airlines, EVA Air of Cathay Pacific Airways.
Er kunnen o.a toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.