Sri Lanka Afdrukken E-mailadres
De parel in de Indische Oceaan: 20 dagen vanaf € 1.695,-
Colombo – Anuradhapura – Sigiriya - Kandy - Nuwaraeliya - Bandarawela - Thanamalvila - Hambantota - Hikkaduwa - Colombo

Sri Lanka wordt terecht de parel van de Indische Oceaan genoemd. Het prachtige tropische eiland biedt veel op het gebied van cultuur, natuur en strand. In de natuurreservaten bevindt zich een aantal verscholen kloostercomplexen en er leven nog kuddes wilde olifanten. In Pinnawela brengt u een bezoek aan het olifantenweeshuis. De Tempel van de Tand in Kandy behoort tot één van de hoogtepunten. Ter afsluiting kunt u genieten van het prachtige strand van Hikkaduwa.
Reiscode: GCR015
Kandy

 


Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor iedere reiziger.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 01: Amsterdam – Sri Lanka
Vandaag vertrekt u naar het prachtige Sri Lanka.

Dag 02: Aankomst Colombo
Na aankomst op de luchthaven van Colombo, wordt u verwelkomd door de chauffeur en vervolgens naar het hotel gebracht. Vanmiddag bezoekt u de Rooms-Katholieke kerk in Negombo waarna een boottocht, door de kanalen die door Nederlanders zijn aangelegd, op het programma staat.

Dag 03: Colombo (O)
Na het ontbijt staat er een stadstoer op het programma. U brengt o.a een bezoek aan het Colombo Museum, het machtige fortgebied, het commerciële centrum, de pittoreske Pettah bazaar, de geurende kaneeltuinen, en de prachtige boeddhistische en hindoeïstische tempels. Laat in de namiddag keert u terug naar het hotel.

Dag 04: Colombo - Anuradhapura (O)
Vandaag vertrekt u naar het culturele Anuradhapura, de oudste stad van het land. Onderweg brengt u een bezoek aan Mihintale, dat een heilige plaats is voor de Singalezen. Hier werd 247 jaar voor Christus voor het eerst het boeddhisme geïntroduceerd. Deze plaats werd eeuwen lang door koningen aanbeden. Tegenwoordig is het een pelgrimsoord dat wordt omringd door kloosters, stupa’s en tempels. Aan het einde van de middag brengt de gids u naar het hotel.

Dag 05: Anuradhapura (O)
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan diverse bezienswaardigheden in Anuradhapura. U brengt een bezoek aan Sri Maha Bodhi, een van de oudste levende bomen ter wereld. De stek van de boom werd door de dochter van Keizer Asoka naar Sri Lanka gebracht en hier geplant in het jaar 249 voor Christus.
Verder bezoekt u o.a het Thuparama dageba (Stupa), dat bekend is van zijn delicate boeddha afbeeldingen. De dagoba’s liggen ver uit elkaar in een pittoreske omgeving met meertjes, dorpjes en rijstvelden.

Dag 06: Anuradhapura – Sigiriya (O)
Na het ontbijt vertrekt u naar Sigiriya, een reusachtige rots die ruim 175 meter boven de savannevlaktes uitsteekt. Onderweg brengt u een bezoek aan Aukana. Aukana zou een wereldwonder genoemd mogen worden, hier ontdekt u een imposant uit een rots gehouwen 14 meter hoog boeddhabeeld. Na de lunch bezoek aan Ritigala. Hier maakt u een wandeling in een prachtig natuurreservaat, waarna u het diep verscholen boeddhistische kloostercomplex vindt. Het kloostercomplex dat in een heuvelachtig gebied ligt en wordt omringd door een oerwoud. Aan het einde van de middag brengt de gids u naar het hotel, waar u heerlijk kunt genieten van een kopje overheerlijke Srilankese thee.

Dag 07: Sigiriya (O)
Vanochtend maakt u een korte trekking naar Sigiriya, waarna u een 200 meter hoge rotscitadel kunt beklimmen. Halverwege de klim ontdekt u historische fresco’s. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over het vlakke deel van de Centrale Hooglanden.
Na de lunch rijdt u langs adembenemend mooie landschappen naar Polonnaruwa, waar u vele prachtige boeddhabeelden, tempels en watertanks kunt bezichtigen. De watertanks worden veelvuldig gebruikt door de vogels om te badderen en aan het einde van de dag komen hier regelmatig wilde olifanten om hun dorst te lessen. Aan het einde van de dag keert u terug naar het hotel.

Dag 08: Sigiriya - Kandy (O)
Na het ontbijt vertrekt u naar de vroegere hoofdstad Kandy. Deze prachtige stad staat op de Unesco werelderfgoed lijst. Onderweg bezoekt u de mooie grottempels van Dambulla. In de grot kunt u fascinerende fresco’s zien waarvan sommige meer dan 2000 jaar oud zijn. Ook kunt u hier een 14 meter hoog kolossaal boeddhabeeld zien dat uit een rots is uitgehouwen. Hierna bezoekt u de Alu Vihara tempel in Matale, dit is een prachtig kloostercomplex dat gelegen ligt in een pittoreske vallei waar de tijd stil lijkt te staan. U bezoekt Nalande Gedige, het op een hindoetempel lijkende gebouw is een van de eerste stenengebouwen van Sri Lanka. In de namiddag bezoekt u de kruidentuin van Matale, hier komen Sri Lanka’s bekendste specerijen vandaan. Net vooraankomst in Kandy brengt u een bezoekt aan een batik fabriek, hier worden prachtige en vooral kleurrijke stoffen gemaakt.

Dag 09: Kandy (O)
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela. Hier kunt u zien hoe de jonge olifantjes worden verzorgd en beschermd door hun verzorgers. Vanmiddag brengt u een bezoek aan het meer in het centrum van Kandy. Waarna u het Udawatte Kelle natuurreservaat bezoekt, dat de stad omgrenst. Voordat u terugkeert naar het hotel bezoekt u nog de markt van Kandy. Hier kunt u nog even lekker slenteren en genieten van de geuren en kleuren die volop aanwezig zijn op deze gezellige markt. Vanavond kunt u nog genieten van de Kandy Cultuur voorstelling en een bezoek brengen aan de “tempel van de tand”, waar de heilige tand van boeddha bewaard wordt.

Dag 10: Kandy - Nuwaraeliya (O)
Vandaag bezoekt u de koninklijke botanische tuin van Peradeniya. Hier vindt u meer dan 4000 soorten planten, waaronder de grootste collectie orchideeën van Azië. Vanmiddag vertrekt u naar Nuwaraeliya, onderweg stopt u nog bij een theeplantage waar werelds bekendste Ceylon theebladeren worden geplukt. Na aankomst in Nuwaraeliya kunt u nog een wandeling maken in de koele avonduren.

Dag 11: Nuwaraeliya - Bandarawela (O)
Vanochtend heeft u vrij, u kunt na het ontbijt een wandeling maken in dit “hill station” stadje. Vanmiddag gaat u met de trein naar Bandarawela. Tijdens deze avontuurlijke tocht voert de trein u door prachtige landschappen en langs pittoreske dorpjes.

Dag 12: Bandarawela - Thanamalwilla (O,D)
Na het ontbijt maakt u een relaxte wandeling rond Bandarawela waarna u vertrekt naar Thanamalwilla.
Onderweg stopt u om het Uda walawe National Park te bezoeken. U gaat hier per jeep op ontdekking uit, het park is ruim 30.000 hectare groot en wordt door ruim 400 wilde Aziatische olifanten bewoond. De kans is aanwezig dat u de olifanten kunt observeren, het is een prachtige ervaring om de dieren te zien badderen in het water. Naast de olifanten leven er vele andere dieren in het park, zoals waterbuffels, watervaranen, herten, apen, luipaarden en vele tropische vogels die met hun gezang boven de natuurgeluiden van het park uitkomen.

Dag 13: Thanamalvila - Hambantota (O)
Vroeg in de ochtend maakt u een wandeling door het park, vele exotische vogels volgen u tijdens de wandeling. Tijdens de wandeling krijgt u een goed beeld van het Srilankese natuurschoon. Voordat u naar Hambantota vertrekt kunt u eerst nog genieten van een overheerlijk ontbijt in het hotel. Vanmiddag bezoekt u het Bundala National Park, dat ruim 6000 hectare groot is. Het park is rijk aan tropische planten en dieren. Aan het einde van de middag komt u aan in Hambantota.

Dag 14: Hambantota (O)
Na het ontbijt gaat u naar Kataragama, deze culturele stad wordt regelmatig bezocht door boeddhistische pelgrims. U brengt een bezoek aan de prachtige Hindu Shrine en Dageba (Boeddhistische pagode). Vanmiddag maakt u een avontuurlijke Jeep safari in het Yale Park. Dit prachtige park is een paradijs voor de natuurliefhebber. De kans is groot dat u hier oog in oog komt te staan met de wilde olifanten. Ook zijn er hier grote populaties aan herten, maar ook aan primaten zoals de Langurs en Makaken, die hoog in de boomtoppen zitten te spelen. Het zal een geweldige ervaring zijn om het luipaard uit een poeltje te zien drinken. Als u goed luistert, kunt u de spechten hier horen pikken in de boomstammen, waar ze druk bezig zijn een nest te bouwen. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel.

Dag 15: Hambantota - Hikkaduwa (O)
Na het ontbijt rijdt u langs de prachtige zuidkust naar het bruisende Hikkaduwa. Onderweg komt u langs Dickwilla, Matra en Galle. Galle is een Nederlandse VOC vesting en staat tegenwoordig op de werelderfgoed lijst. Het is de meest Hollandse stad in Sri Lanka, u waant u zich hier dan ook in Nederlandse sferen. U brengt nog een bezoek aan Kalamitiya, dit prachtige waterrijke gebied wordt omsloten door twee lagunes en het leefgebied van vele prachtige en vooral kleurrijke watervogels. Vanmiddag bezoekt u het Nederlandse fort, dat door de Nederlanders is gebouwd in 1663. Vele gebouwen zijn nog in goede staat en bevinden zich binnen de fortmuren. Hierna brengt u een bezoek aan het Nederlandse museum waar u vele achtergebleven tekeningen, schilderijen, meubels en aardewerk kunt zien die allemaal uit de oude kolonialetijd stammen. Aan het einde van de middag bezoekt u nog de Nederlandse Hervormde Kerk, die door een Nederlandse officier is gebouwd in 1754. Het dak van deze mooie kerk heeft geen pilaren en steunt op de kerkmuren.

Dag 16: Hikkaduwa (O)
Vandaag heeft u een vrije dag, u kunt heerlijk genieten van het strand onder het genot van een heerlijk drankje.

Dag 17: Hikkaduwa (O)
Ook vandaag kunt u heerlijk relaxen aan het strand of genieten van het azuurblauwe water van de Indische Oceaan.

Dag 18: Hikkaduwa - Colombo (O)
Na het ontbijt gaat u een boottocht maken over de Madu rivier in Balapitiya. De boot voert u over de ruim 15 km lange rivier, door een prachtig oerwoud. U komt langs dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan, de dorpskinderen wuiven u enthousiast toe. Ook brengt u nog een bezoek aan een maskerfabriek, hier worden de mooiste maskers van het land op traditionele wijze gemaakt. Vanmiddag bezoekt u nog het schildpadboerderij in Kosgodo. Hier worden schildpadeieren beschermd en uitgebroed, waarna de jonge dieren veilig terug worden gezet in de Indische Oceaan. Zo beschermen ze de populatie bedreigde schildpadden.

Dag 19: Colombo (O)
Na het ontbijt heeft u vrij totdat u vanavond met de gids terug gaat naar de luchthaven van Colombo, waarna u afscheid neemt van uw gids en het onvergetelijke Sri Lanka.

Dag 20: Colombo - Amsterdam
Vandaag komt u aan in Amsterdam.

Routekaart

Klik op play om de rondreis te starten.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Prijzen Groepsreizen

Vertrekdatum Retourdatum Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
        Alleen individueel te boeken.

Prijs inclusief:
- Transfers met assistentie
- Treinkaartjes, volgens het programma
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren Engels sprekende chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (17x ontbijt en 1x diner), tijdens kamperen gedeelde accommodatie
- Diner in het Thanamalwilla Park
- Excursies volgens het programma
- Engels sprekende gids, vanaf 7 personen (anders een Engels sprekende chauffeur)

Prijs exclusief:
- Intercontinentale tickets
- Facultatieve excursies
- Entreegelden (ca € 150,- p.p)
- Overige maaltijden en consumpties (drankjes)
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Prijzen Individuele Reizen

Wekelijks vertrek t/m 31 okt 2018, behalve op woensdag. Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 persoon € 3.295,- € 550,-  
2 personen € 2.150,- € 550,-  
3-4 personen € 1.995,- € 550,-  
5-6 personen € 1.775,- € 550,-  
7 of meer personen € 1.695,- € 550,-  

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen.

Prijs inclusief:
- Transfers met assistentie
- Treinkaartjes, volgens het programma
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren Engels sprekende chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (17x ontbijt, 1x diner), tijdens kamperen gedeelde accommodatie
- Diner in het Thanamalwilla Park
- Excursies volgens het programma
- Engels sprekende gids, vanaf 7 personen (anders een Engels sprekende chauffeur)

Prijs exclusief:
- Intercontinentale tickets
- Facultatieve excursies
- Entreegelden (ca. € 150,- p.p)
- Overige maaltijden en consumpties (drankjes)
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie


Groepsamenstelling
Onze groepen bestaan uit samenreizenden en alleengaande reizigers, waardoor alleengaande reizigers snel aansluiting vinden in onze kleine groepen. Onze groepen bestaan uit minimaal 2 en maximaal 24 deelnemers.

Accommodatie
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van middenklas hotels die voornamelijk met twee tot drie sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. In Thanamalvila Task Camp wordt er gebruik gemaakt van een gezamenlijke tent. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt de groep begeleid door een lokale Engels sprekende gids. Indien de groep uit minder dan 7 reizigers bestaat, wordt de gids wordt vervangen voor een Engels sprekende chauffeur. Tijdens de rondreis is de gids of chauffeur het eerste aanspreekpunt. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie. Er wordt tijdens de rondreis een korte afstand afgelegd per trein. De zitplaatsen zijn niet gegarandeerd, dit hangt af van de beschikbaarheid.

Vluchtinformatie
Vluchten worden onder voorbehoud uitgevoerd door Srilankan Airlines of KLM.
Vertrek vanuit Amsterdam, Brussel of Dusseldorf.
Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.