Myanmar Afdrukken E-mailadres
Het land van verborgen tempels: 22 dagen vanaf € 2.295,-
Yangon - Kyaikhtiyo - Taungoo – Kalaw - Inle Lake - Mandalay – Monywar - Bagan – Ngwe Saung Beach - Yangon

Myanmar , ofwel “het land van verborgen tempels”, heeft veel te bieden. De gouden Shwedagon Pagode, één van de bekendste tempels, is versierd met prachtige edelstenen. De met bladgoud bedekte Kyaikhtiyo Pagode wordt veel door pelgrims bezocht en is een herkenningspunt van Myanmar. Tijdens deze reis krijgt u meer dan alleen de toeristische gebieden van het voormalige Birma te zien.
Reiscode: GCR014
Festival Bagan

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor reizigers met een gemiddelde conditie.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 01: Amsterdam – Yangon
Vertrek naar Yangon (Rangoon) Myanmar.

Dag 02: Yangon
Vandaag komt u aan op het vliegveld van Yangon waar u wordt verwelkomd door de gids. Hij brengt u vandaag naar het hotel waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft.

Dag 03: Yangon (O)
Na het ontbijt staat er een stadstour in Yangon op het programma. In het centrum van deze groene, schaduwrijke stad hangt nog een koloniale sfeer. U brengt o.a een bezoek aan het prachtige Karaweik Paleis en de met duizenden spiegeltjes beklede Botataung Pagode. Volgens gezegden bevindt zich een boeddha haar relikwie in de pagode. Vanmiddag bezoekt u de locale Bogyoke markt en de Shwedagon Pagode. De Shwedagon Pagode is één van de bekendste en vooral mooiste tempelcomplexen van Myanmar. De ruim 98 meter hoge tempel is ruim 2500 jaar oud en is gebouwd uit 60 ton puur goud en is versierd met een aantal kostbare edelstenen zoals Jade, Robijnen, Saffieren en Diamanten.

Dag 04: Yangon - Kyaikhtiyo (O)
Na het ontbijt vertrekt u naar Bago, een oude hoofdstad uit de 13e eeuw. Onderweg bezoekt u de Shwenyaungpin tempel, waar we gezegen worden voor een veilige reis. Vanmiddag bezoekt u de Shwemawdaw Pagode met een met goud bedekte Zedi, het is meer dan 12 eeuwen oud en het steekt met haar ruim 144 meter aan lengte overal boven uit. Hierna wordt u naar Kyaikhtiyo gebracht, na aankomst bij Kim Pun bedevaartplek voor pelgrims maakt u een avontuurlijke tocht met een open truck naar een hoger gelegen punt van de Yathetaung camp. Bij aankomst maakt u een wandeling om het hotel te bereiken.

Dag 05: Kyaikhtiyo (O)
Na het ontbijt wandelt u naar de Kyaikhtiyo Pagode. De zeer bekende rots is voorzien van een laag bladgoud dat schittert in de zon, de rots hangt op een helling. U kunt zien dat vele locale pelgrims een bezoek brengen aan de prachtige rots. Hierna maakt u een wandeling over een kronkelend voetpad door een bamboewoud om de Kyaukkyikan Pasat, de Mokesotaung en de Naga Yeadwin te bezoeken. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel.

Dag 06: Kyaikhtiyo – Taungoo (O)
Na het ontbijt wandelt u naar beneden waarna u terug wordt gebracht naar het basiskamp. Hier staat de chauffeur op u te wachten om u vervolgens via een prachtige groene route naar Taungoo te brengen. Aan het einde van de middag arriveert u in het hotel.

Dag 07: Taungoo – Kalaw (O)
Vandaag maakt u na het ontbijt een lange rit naar Kalaw. U rijdt door het platteland met prachtige vergezichten over verlaten wegen door bergen en heuvels. Aan het einde van de middag komt u aan in Kalaw. Het kleine paradijs Kalaw is een voormalige Engels “hill station” met een koel lenteachtig klimaat en kleurrijke heuvels!

Dag 08: Kalaw (O)
Na het ontbijt wordt u met een auto naar het punt gebracht waar de trekking naar het Pinnepin Palaung dorp begint. U zult een Palaung stam bezoeken, in hun dorp lijkt de tijd stil te staan. In de “long houses” wonen meer families onder één dak. U kunt zien hoe sigarenbladeren worden verwerkt, maar ook ziet u hoe er prachtige en vooral kleurrijke kleden worden geweven in het weverscentrum van Palaung. Vanmiddag keert u terug naar het hotel in Kalaw.

Dag 09: Kalaw – Inle Lake (O)
Vandaag verlaat u Kalaw en gaat u naar Inle Lake. Onderweg bezoekt u de Pindaya Grot dat onderdak verschaft aan ontelbare boeddha’s. U gaat verder op ontdekking uit in het deze mysterieuze grot met duizenden boeddhabeelden, vanuit de grot heeft u een adembenemend panorama uitzicht. Vanmiddag wordt u naar Inle Lake gebracht waar u logeert in Nyaungshwe.

Dag 10: Inle Lake (O)
Na het ontbijt gaat u met een longtail boot het Inle Lake verkennen. U ziet dat lokale vissers geen peddels gebruiken, maar hun benen om te roeien. In het water staan prachtige huizen en kloosters op houtenpalen. De huizen en kloosters zijn omringd door exotische drijvende tuinen. Deze tuinen bestaan uit vastgehouden waterhyacinten en moerasplanten en sommige tuinen zijn wel 100 meter lang, de boeren verbouwen o.a bonen, tomaten, bloemkolen en aubergines. Vlakbij de drijvende tuinen bevindt zich een culturele, etnische markt, waar vele exotische producten worden verkocht. Ook bezoekt u ruines complexen met pagodes en mooie stoepa’s, die in de 8e eeuw zijn gebouwd. Ondertussen ziet u rijen met winkeltjes langs een doorgang van het Inle Meer. Hierna komt u aan in het centrale deel van het Inle Meer, hier bezoekt u het mooie drijvende dorp Ywama dat op palen is gebouwd. De Phaung Daw Oo Pagode heeft vijf boeddha afbeeldingen die verscholen zitten onder het bladgoud. U kunt prachtige en vooral kleurrijke stoffen vinden in Inpawhon weversdorp. Voordat u terugkeert naar het vastland bezoekt u nog het Ngaphechaung Museum. Hier worden bijzonder oude voorwerpen uit kloosters tentoongesteld.

Dag 11: Inle Lake – Mandalay (O)
Na het ontbijt vertrekt u naar het prachtige Mandalay. Onderweg zult u prachtige uitzichten hebben en een goed beeld krijgen van het bijzondere Myanmar. Mandalay had één van de laatste koninkrijken dat het voormalige Birma kende. Tegenwoordig staat Mandalay bekend als cultureel en traditioneel centrum van het land. Aan het einde van de middag arriveert u in Mandalay en wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 12: Mandalay (O)
Na het ontbijt gaat u aan boord van een privé boot, waarna u naar Mingun vaart. Hier vindt u een van wereldsgrootste klokken de “Mingun Bell” die 90 ton weegt. Ook brengt u een bezoek aan Pahtodawgyi, het enige wat hier is overgebleven uit het verleden is een indrukwekkende hoop stenen. Hierna bezoekt u nog een aantal historische monumenten, waarna u terugkeert naar Mandalay. De rest van de dag bent u vrij.

Dag 13: Mandalay (O)
Vandaag bezoekt u Phayagyi, hier kunt het meest gewaardeerde beeld van de Mahamuni boeddha zien. Vervolgens bezoekt u de oude hoofdstad Amapura, dat “stad van Onsterfelijkheid” betekent. In het Maha Gandayone Klooster kunt u zien hoe de lunch wordt voorbereid en uitgedeeld aan vele boeddhistische monniken. Ook maakt u een stop bij de ruim 200 jaar oude houten U Bin brug. Waarna u verder gaat naar de pittoreske Sagaing hills, deze zijn bezaaid met ruim 600 pagodes en kloosters. Het wordt ook wel het religieuze centrum van Myanmar genoemd, er wonen ruim 3000 boeddhistische monniken en er staan ruim 100 meditatie centrums. Het uitzicht vanaf de Sagain Hills over Sagain en de rivier is adembenemend. Vanmiddag keert u terug naar Mandalay, waarna u een bezoek brengt aan de Kuthodaw Pagode. Deze pagode wordt ook wel werelds grootste boek genoemd. Rondom de stoepa staan ruim 700 marmeren platen met daarop de Tripitaka, de leer van Boeddha. Ook brengt u nog een bezoek aan het Birmese architectarisch hoogstandje de Shwenandaw, ook wel de Gouden Paleisklooster genoemd. Vanavond kunt u genieten van een schitterende zonsondergang over de Mandalay Hill.

Dag 14: Mandalay – Monywar (O)
Na het ontbijt vertrekt u naar Monywar, dit is een typische Birmees stadje dat een de oever van de Chindwin rivier ligt. Onderweg maakt u een aantal stops bij traditionele dorpjes en sfeervolle marktjes. U bezoekt de Thanbottay Pagode, dit is met honderdduizenden boeddha afbeeldingen een van de uniekste pagodes van het land. De nabijgelegen Bodditataung Pagode wordt met een haag van Banyan bomen omringd en bij elke stam staat een prachtige boeddha. Vanavond ziet u een prachtige zonsondergang over een van de grootste boeddha’s van Zuidoost Azië.

Dag 15: Monywar – Bagan (O)
Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Bagan. Het is een prachtige route die u volgt langs de verlaten oostelijke oever van de legendarische Ayeyarwady rivier. Onderweg passeert u vele traditionele dorpjes waar de boeren in palmbomen klimmen om een extract uit de boomkruinen te halen, om hiervan palmsuiker te maken. U brengt een bezoek aan Pakokku, een typisch stadje waar vele oude ambachten worden uitgevoerd. Hier maken ze de mooiste dekens en kleurrijke sandalen. U brengt nog een bezoek aan Pakangyi als de tijd het toelaat. In Pakangyi staat het oudste overgebleven houten klooster van het land. Hierna steekt u met een boot de Ayeyarwady rivier over, waarna u naar Bangan gaat. Bangan was ooit een machtige stad, dit is nog steeds terug te zien aan meer dan 2000 archeologische monumenten die zijn overgebleven. Na aankomst in het hotel bent u vrij.

Dag 16: Bagan (O)
Vandaag maakt u na het ontbijt een culturele tour in Bagan. Via stoffige paden komt u terecht bij adembenende tempels en torenhoge pagodes met prachtige eeuwenoude muurschilderingen. Over de paden passeren u ossenkarren en deze karren laten stoffige wolken achter. U ziet boeddhistische monniken in saffraan kleurige gewaden die hun dagelijkse aalmoezen collecteren in zwartgelakte kommen. U brengt o.a een bezoek aan de Shwezigon Pagode, dit is Bagan’s grootste reliekschrijn dat in opdracht van Koning Anawratha is gebouwd. Hierna bezoekt u de Wetkyi Inn Gubyaukgyi Tempel, met zijn prachtige 12 eeuwen oude muurschilderingen en fresco’s. De Ananda Tempel is één van de mooiste architectarische werken uit het verleden. Ook bezoekt u de massieve Thatbyinnyu Tempel en de Gawdawpalin, dit is één van de reusachtige monumenten van Bagan. In de namiddag bezoekt u een traditionele lakwerk workshop, hier kunt u zien hoe prachtige typische Birmese souvenirs en voorwerpen worden gemaakt. Aan het einde van de middag kunt u genieten van een fantastische zonsondergang vanaf een van de ruïnes nabij het hotel.

Dag 17: Bagan – Ngwe Saung Beach (O)
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht waarna u naar Yangon vliegt. Na aankomst wordt u naar Pathein in het ongerepte deltagebied gebracht. De havenstad staat bekend om zijn kleurrijke met de handgeschilderde parasollen. U bezoekt een klein fabriekje waar u kunt zien hoe de parasollen worden gemaakt en hoe ze met de hand in prachtige kleuren worden geschilderd en voorzien van prachtige patronen. U heeft de mogelijkheid om hier zelf een parasol aan te schaffen als herinnering aan uw reis naar het prachtige Myanmar. Aan het einde van de middag komt u aan in de schitterende badplaats Ngwe Saung Beach.

Dag 18: Ngwe Saung Beach (O)
Na het ontbijt heeft u vrij. U kunt lekker gaan relaxen op het tropische strand of een verfrissende duik te nemen in de Golf van Bengalen.

Dag 19: Ngwe Saung Beach (O)
Ook vandaag heeft u weer vrij. U kunt lekker luieren op het strand of heerlijk slenteren in de omgeving.

Dag 20: Ngwe Saung Beach – Yangon (O)
Na het ontbijt bent u vrij. Vanmiddag wordt u teruggebracht naar Yangon waar u de rest van de dag vrij bent, zodat u nog even van de stad kunt genieten om de laatste inkopen te doen.

Dag 21: Yangon – Amsterdam (O)
Na het ontbijt bent u vrij totdat u naar de luchthaven van Yangon wordt gebracht. U neemt afscheid van de gids en het pittoreske Myanmar, waarna u terug vliegt naar Nederland.

Dag 22: Amsterdam
Vandaag komt u aan in Nederland.

Routekaart

Klik op play om de rondreis te starten.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Prijzen Groepsreizen

Vertrekdatum Retourdatum Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
- - - - Alleen individueel boekbaar!

Prijs inclusief:
- Binnenlandse vlucht
- Transfers met assistentie
- Privé boot, tijdens excursie naar Inle Meer
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (19x ontbijt)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma, behalve voor museum bezoek.
- Engels sprekende gids, behalve tijdens vrije stranddagen

Prijs exclusief:
- Intercontinentale tickets
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties (drankjes)
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Prijzen Individuele Reizen

Dagelijks vertrek t/m december 2018 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 persoon € 4.450,- € 425,-  
2 personen € 2.850,- € 425,-  
3 - 4 personen € 2.450,- € 425,-  
5 of meer personen € 2.295,- € 425,-  

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen.

Prijs inclusief:
- Binnenlandse vlucht
- Transfers met assistentie
- Privé boot, tijdens excursie naar Inle Meer
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (19x ontbijt)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma, behalve voor museum bezoek.
- Engels sprekende gids, behalve tijdens vrije stranddagen

Prijs exclusief:
- Intercontinentale tickets
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties (drankjes)
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie


Groepsamenstelling
Onze groepen bestaan uit samenreizenden en alleengaande reizigers, waardoor alleengaande reizigers snel aansluiting vinden in onze kleine groepen. Onze groepen bestaan uit minimaal 3 en maximaal 16 deelnemers.

Accommodatie
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van middenklas hotels die voornamelijk met twee tot drie sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt de groep begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie.

Vluchtinformatie
Vluchten worden onder voorbehoud uitgevoerd door KLM.
Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.