Maleisië Afdrukken E-mailadres
Puur Natuur: 25 dagen vanaf € 2.790,-
Kuala Lumpur – Kota Kinabalu – Sukau – Miri – Mulu - Kuching – Bako N.P. – Longhouse – Malakka – Taman Negara – Penang - Langkawi

Maleisië staat bekend om haar prachtige natuurschoon, oerwouden en adembenemende theeplantages. Op West-Maleisië ligt het culturele Malakka met nog Nederlandse invloeden. Maleisisch Borneo daarentegen wordt grotendeels bedekt met schitterend tropisch regenwoud waarin vele exotische dieren leven. Tijdens onze rondreis bezoekt u vele toeristische hoogtepunten, maar ook minder toeristische gebieden.
Reiscode: GCR013
Orang Utan

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor reizigers met een gemiddelde conditie.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 01: Amsterdam – Kuala Lumpur
Vandaag vertrekt u naar Maleisië.

Dag 02: Kuala Lumpur
Vandaag komt u aan op de luchthaven van Kuala Lumpur waar u wordt opgevangen door de reisleider. U wordt met een airconditioned busje naar het hotel gebracht. Onderweg krijgt u al een aardig beeld van de bruisende Maleisische hoofdstad. De rest van de dag bent u vrij en vanavond kunt u bijvoorbeeld een kijkje nemen in het kleurrijke Chinatown.

Dag 03: Kuala Lumpur (O)
Na het ontbijt gaat u Kuala Lumpur verkennen, u zult zowel het nieuwe als het oude deel van deze prachtige stad bezoeken. Als eerst maakt u een stop bij de Petronas Twin Towers, deze torens zijn met hun 452 meter één van de hoogste gebouwen van de wereld en domineren hierdoor de skyline van de stad. Het hoogste gebouw ter wereld, de Taipei 101, staat in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Hierna bezoekt u het koninklijk paleis, de Nationale Moskee en het Nationaal Museum. Het museum biedt een scala aan prachtige objecten en historische informatie. Vanmiddag brengt u een bezoek aan het Nationale monument, het onafhankelijksplein, het spoorwegstation en het Sultan Abdul Samad gebouw. Het Sultan Abdul Samad gebouw ligt tegenover het onafhankelijksplein. Het gebouw dat meer dan 100 jaar oud is heeft een moorse stijl met prachtige koperen koepels en een meer dan 100 meter hoge klokkentoren. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel waar u de rest van de dag vrij heeft.

Dag 04: Kuala Lumpur – Kota Kinabalu (O)
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht om vervolgens naar Kota Kinabalu te vliegen, de hoofdstad van Sabah. Na aankomst wordt u afgehaald en naar het hotel gebracht. De rest van de dag bent u vrij en kunt u slenteren door de straten met vele winkeltjes en cafeetjes.

Dag 05: Kota Kinabalu - Sukau (O,L,D)
Vanochtend vliegt u naar Sandakan, na aankomst brengt u een bezoek aan Sepilok Orang Utan Rehabilitatie Centrum. In dit centrum worden orang-oetans opgevangen en getraind om weer zelfstandig in het wild te leven. U luncht vandaag in het restaurant van het opvangcentrum, waarna u naar de lodge wordt gebracht in Sukau waar u de komende twee nachten logeert. Nadat u bent ingecheckt maakt u een boottocht over de Kinabatang rivier. Tijdens deze boottocht is de kans groot dat u schitterende neushoornvogels (Bucerotidae) boven u rond ziet vliegen. Vele apen houden u vanuit hun veilige boomtoppen goed in de gaten. Aan het einde van de boottocht wordt u terug gebracht naar de lodge waar u een overheerlijk diner wordt voorgeschoteld. Na het eten kunt u genieten als de locale medewerkers gezellig muziek maken met behulp van een gitaar.

Dag 06: Sukau (O,L,D)
Vroeg in de ochtend, wordt u vast gewekt door de exotische geluiden van de oerwoudbewoners, zoals vele apen en vogels. Vanochtend maakt u, voor het onbijt, een boottocht over de Kinabatangan rivier tijdens de tocht kunt u genieten van de prachtige flora en fauna. Bij het Kelenanap Ox-bow Lake maakt u een junglewandeling als het weer het toelaat, hierdoor heeft u de kans om de pure wildernis van Borneo te ontdekken. Hierna keert u terug naar de lodge om vervolgens te ontbijten. De rest van de dag bent u vrij. Na een heerlijke lunch kunt u luieren bij de lodge of een nabij gelegen dorp bezoeken waar de tijd stil lijkt te staan. Vanavond maakt u na het diner, per boot, een nachtsafari, zo kunt u zien dat na zonsondergang het ook actief kan zijn in het oerwoud.

Dag 07: Sukau - Miri (O,L)
Na het ontbijt verlaat u de lodge om vervolgens naar Sandakan te rijden. Onderweg brengt u een bezoek aan de Gomantong grotten, deze bestaan uit een ingewikkeld systeem van kalksteen en gangen in de Gomantong heuvel. De grotten zijn erg bekend wegens de vogelnestjes die hier door de lokale bevolking met behulp van bamboe laddertjes worden verzameld om vervolgens vogelnestjessoep van te maken. U zult genieten van een lekkere lunch in Sandakan, na de lunch maakt u hier nog een korte tour. Vervolgens wordt u naar het vliegveld gebracht waarna u naar Miri vliegt. Na aankomst in Miri wordt u afgehaald en vervolgens naar het hotel gebracht. De rest van de dag bent u vrij.

Dag 08: Miri – Mulu (O,L,D)
Na het ontbijt vliegt u over het tropische regenwoud naar Royal Mulu National Park in Sarawak. Nadat u bent gearriveerd in het pittoreske ressort heeft u vrij tot vanmiddag, dan maakt u een relaxte wandeling door het oerwoud naar de Deer en Lang cave. De Deer Cave is één van de grootste kalksteengrotten ter wereld en zit vol met bizar gevormde druipstenen en rotsformaties. De grotten worden bewoond door miljoenen vleermuizen, die na zonsondergang de grotten verlaten om op insecten te jagen. Het is een bijzondere ervaring om deze exotische dieren als een zwerm door de jungle te zien vliegen. De grot heeft een uitgehouwen wand, die het silhouet van de voormalige Amerikaanse president Abraham Lincoln. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel waar u kunt gaan genieten van een typisch Maleisisch diner.

Dag 09: Mulu (O)
Na het ontbijt gaat u op een avontuurlijke wijze per longtail boot naar de Wind Cave. Deze grot is duizenden jaren oud en heeft hierdoor een prachtige en vooral een mysterieuze kalksteenformaties.
De hangende kalksteenformaties in de Wind Cave hangen iets scheef. Dit zou volgens gezegden komen door de wind, waar de grot zijn naam aan dankt. Vanmiddag wordt er bij een natuurlijk gevormde pool, nabij de Clearwater Cave, gepicknickt. Hier heeft u de kans om nog een bad te nemen. De Clearwater Cave is met haar 51 km lengte de langste grotpassage van Zuidoost Azië. Vanavond kunt u genieten van een heerlijk diner in het hotel.

Dag 10: Mulu - Kuching (O,L)
Na het ontbijt bent u vrij totdat u terug wordt gebracht naar het vliegveld van Mulu, om vervolgens naar Miri te vliegen. En vervolgens wordt u naar het hotel in Kuching gebracht, waar u de rest van de dag vrij heeft. Kuching is een stad dat vooral uit laagbouw bestaat, u kunt er relaxed slenteren en vele winkeltjes bezoeken.

Dag 11: Kuching – Bako Nationaal Park (O,L,D)
Na het ontbijt verlaat u Kuching om vervolgens naar Bako Nationaal Park te gaan. De weg voert u langs prachtige Nipah Palmbomen en langs tropische mangrovebossen. Na aankomst bij het op palen gebouwde vissersdorp Kampong Bako reist u verder met een gemotoriseerde boot over de Zuid Chinese Zee. Om vervolgens te arriveren in Bako Nationaal Park. U kunt op eigen gelegenheid het botanische park bezichtigen. De bijzondere neusapen zijn opvallende bewoners van het park, zij leven vredig samen in het maagdelijke oerwoud met langstaart makaken, grote varanen en vele andere exotische dieren. De kustlijn van Bako Nationaal Park heeft grillige rotsformaties en prachtige zandstranden. Vanavond wordt er een overheerlijk diner geserveerd in de lodge.

Dag 12: Bako Nationaal Park - Longhouse (O,L,D)
Vroeg in de ochtend gaat u op verkenning uit om neusapen te observeren, die voornamelijk vroeg in de ochtend actief zijn. Hierna keert u terug naar de lodge om te ontbijten. Vervolgens neemt u afscheid van het bijzondere park en vertrekt u naar de Sea Dayaks (Iban Stam) die in hun Longhouses wonen. Onderweg brengt u een bezoek aan een prachtige peperplantage, hier worden werelds beste pepers verbouwd. Na de lunch wordt u naar de oever van de Lemanak rivier gebracht, om vervolgens met een longtailboot door de koele en vooral dichtbeboste jungle naar Dayaks Longhouse te varen. Er zijn meer dan 4500 longhouses in Sarawak, het is daarom ook een symbool voor dit prachtige gebied. Na een hartelijk ontvangst door de stam zult u versteld staan van het dagelijkse leven van het Dayaks volk. De vrouwen zijn druk bezig met het vlechten van manden en matten. Ook worden de zelfgemaakte visnetten volop gebruikt door de mannen, om er vissen mee te vangen voor het diner. Vanavond wordt er op traditionele wijze gedineerd in een Longhouse. Na het diner kunt u onder het genot van hun specialiteit Tuak (rijstwijn) genieten van een Longhouse rituele ceremonie, waarbij de krijgsdans wordt opgevoerd.

Dag 13: Longhouse (O,L,D)
Na het ontbijt maakt u een wandeling door het oerwoud onder begeleiding van de gids en een Iban stamlid. Samen weten ze u veel te vertellen over het oerwoud en de producten die de Iban stammen uit de jungle halen. Onderweg wordt er op de rivierbank gepicknickt, tijdens de picknick hoort u prachtige geluiden die uit de jungle komen. U heeft de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen inde rivier. Ook heeft u de kans om de Iban mannen te helpen met het vangen van vis. Vanavond wordt er op traditionele wijze gedineerd in een longhouse.

Dag 14: Longhouse – Kuala Lampur (O,L)
Na het ontbijt bent u vrij totdat u met een longtail boot de Dayaks verlaat. Onderweg wordt er geluncht in het kleine plaatsje Lachau. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht om naar Kuala Lumpur te vliegen. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft.

Dag 15: Kuala Lampur – Malakka (O)
Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar de culturele stad Malakka. De prachtige historische stad is rijk aan oude koloniale gebouwen die uit de Portugese, Nederlandse en Engelse tijdstammen. U brengt een bezoek aan St. Peters Church, deze kerk stamt uit 1710 en is hierdoor één van de oudste Christelijke kerken van Maleisië. U passeert de grootste Chinese begraafplaats buiten China die uit de 17e eeuw stamt. Ook brengt u een bezoek aan Porta De Santiago, dat door de Portugezen werd gebouwd en later door de Nederlanders werd veroverd. Hierna bezoekt u het zalmroze kleurige Stadhuys, dat tussen 1641 en 1660 door de Nederlanders werd gebouwd. Het is een van de oudste Nederlandse bouwwerken in Zuidoost Azië. Tegenwoordig staat het Stadhuys bekend als museum.
Vanmiddag bezoekt u de prachtige Cheng Hoon Teng Temple, dit is de oudste tempel van Maleisië. Hier vind u zowel Taoïsme, Boeddhisme als Confucianisme onder één dak. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel waar u de rest van de dag vrij bent. U kunt vanavond slenteren door de pittoreske antiekstraatjes die de stad rijk is en allemaal uitmonden op de Malakka rivier. Of laat u rond rijden in een Becak (fietstaxi) en het oude Malakka verder verkennen.

Dag 16: Malakka – Taman Negara (O)
Vandaag verlaat u na het ontbijt het gezellige Malakka om vervolgens naar Kuala Tembeling te gaan.
Na aankomst worden de permits verzorgd om Taman Negara te bezoeken. Taman Negara is het oudste primaire regenwoud op aarde en sinds 1938 is het tot Nationaal Park verklaard. Het park is ruim 4343 km² groot en staat bekend om haar visrijke rivieren en een prachtige kleurrijke flora and fauna.

Dag 17 en 18: Taman Negara (O)
Na het ontbijt heeft u vrij en heeft u twee dagen om tot rust te komen in het prachtige Taman Negara. Maar u heeft natuurlijk de mogelijkheid om in de lodge optionele excursies te boeken in het park. Een hoogtepunt in het park is de Capony Walk, dit is een lange loopbrug die op zo’n 40 meter hoogte hangt. De Capony Walk is ruim 400 meter lang en is hierdoor één van de langste loopbruggen ter wereld. Ook heeft u de mogelijkheid om een nachtsafari te boeken of een bezoek te brengen aan een Orang Asli Dorp. De bewoners wonen in het oerwoud en staan bekend om hun blaaspijp waarmee ze actief jagen.

Dag 19: Taman Negara - Penang (O)
Na het ontbijt verlaat u het park. U gaat vervolgens per boot terug naar Kuala Tembeling. Hier heeft u de mogelijkheid om te lunchen en vervolgens via de Penang Bridge naar culturele Penang Island te rijden. Na aankomst in het hotel bent u vrij.

Dag 20: Penang - Langkawi (O)
Na het ontbijt verlaat u Penang om vervolgens per boot naar het exotische Langkawi te gaan. Langkawi is een rustig Maleisisch eiland, met prachtige bounty stranden en een azuurblauwe zee. Het eiland is een paradijs voor vlinders en vogels liefhebbers, er leven prachtige en vooral kleurrijke soorten. De klippen voor de kust zijn begroeid met ongerepte oerwoud en rijzen tot 60 meter uit de azuurblauwe zee.

Dag 21, 22 en 23: Langkawi (O)
Elke dag kunt u genieten van het ontbijt, waarna u kunt genieten van het exotische strand en de tropische azuurblauwe zee. Tijdens deze vrije dagen kunt u bijkomen van de afgelopen actieve dagen.

Dag 24: Langkawi – Amsterdam (O)
Na het ontbijt bent u vrij totdat u afscheid neemt van het adembenemende groene Maleisië en u naar de luchthaven wordt gebracht om vervolgens weer naar Nederland terug te vliegen.

Dag 25: Amsterdam
Vandaag komt u aan in Nederland.

Routekaart

Klik op play om de rondreis te starten.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Prijzen Groepsreizen

Vertrekdatum Retourdatum Prijs p.p. Prijs p.p. Opmerkingen
         Alleen individueel te boeken

Prijs inclusief:
- Intercontinentale tickets
- Toeslagen bij vertrek uit Nederland
- Binnenlandse vluchten met Malaysia Airlines
- Transfers met assistentie
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren Engels sprekende chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt. (Groeponderkomen in Bako NP, Lemanak River Safari en Mulu NP)
- 22x ontbijt, 9x lunch en 6x diner
- Excursies volgens het programma
- Engels sprekende gids (vanaf 7 personen, met uitzondering van dag 16 tot dag 19)

Prijs exclusief:
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Entreegelden
- Overige maaltijden en consumpties (drankjes)
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Prijzen Individuele Reizen

Wekelijks vertrek op dinsdag of donderdag 2018 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 persoon € 4.995,- € 695,-  
2 personen € 3.250,- € 695,-  
3-5 personen € 2.895,- € 695,-  
6 personen of meer € 2.790,- € 695,-  

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen.

Prijs inclusief:
- Transfers met assistentie
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren Engels sprekende chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt. (Groeponderkomen in Bako NP, Lemanak River Safari en Mulu NP)
- 22x ontbijt, 9x lunch en 6x diner
- Excursies volgens het programma
- Engels sprekende gids (vanaf 7 personen, met uitzondering van dag 16 tot dag 19)

Prijs exclusief:
- Intercontinentale tickets
- Binnenlandse vluchten
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Entreegelden
- Overige maaltijden en consumpties (drankjes)
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie


Groepsamenstelling
Onze groepen bestaan uit samenreizenden en alleengaande reizigers, waardoor alleengaande reizigers snel aansluiting vinden in onze kleine groepen. Onze groepen bestaan uit minimaal 3 en maximaal 25 deelnemers. Tijdens de individuele reis, zult u alleen rondreizen door Maleisië.

Accommodatie
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van middenklas hotels of lodges die voornamelijk met twee tot drie sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt de groep begeleid door een lokale Engels sprekende gids. Indien de groep uit minder dan 7 reizigers bestaat, wordt de gids wordt vervangen voor een Engels sprekende chauffeur. Tijdens de rondreis is de gids of chauffeur het eerste aanspreekpunt. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie. Bepaalde binnenlandse routes worden afgelegd per vliegtuig of boot.

Vluchtinformatie
Vluchten kunt u via ons boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door Malaysia Airlines.
Vertrek vanuit Amsterdam, Brussel of Dusseldorf.
Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.