Japan Afdrukken E-mailadres
Het land van de rijzende zon: 20 dagen
vanaf € 4.525,-
Tokio - Katashina Village - Nagiso - Kyoto - Kurashiki - Hiroshima - Beppu - Yufuin - Mount Aso - Nagasaki - Sesebo - Tsukamo Island - Fukuoka

Tokio is met zijn vele wolkenkrabbers een echt metropool, maar Japan heeft meer te bieden dan alleen hightech. Het land heeft prachtige tuinen en een weelderige natuur die in de herfst wordt gedomineerd door de kleur rood. De populaire Onsen (warmwaterbronnen) zijn een aanrader ter ontspanning van lichaam en geest, evenals de Mount Aso, een van 's lands vele vulkanen. Ontdek het land van de rijzende zon!
Reiscode: GCR026
Maiko Kyoto


Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor reizigers met een gemiddelde conditie.
O = ontbijt, L = lunch, D = dinerDag 01: Amsterdam – Tokio
Vandaag vertrekt u naar Japan.

Dag 02: Tokio
Vandaag komt u aan op de Narita luchthaven van de Japanse hoofdstad Tokio. Na aankomst wordt u verwelkomd door de gids, hij zorgt na aankomst voor uw treinkaartjes. Nadat de gids, de treinkaartjes heeft geregeld, begeleidt hij u naar het hotel. U zult al snel zien, dat Tokio een bruisende metropool is met veel hightech! Na aankomst in het hotel, heeft u de rest van de dag vrij te besteden. U kunt op eigen gelegenheid, de stad al een beetje gaan verkennen!

Dag 03: Tokio (O)
Vroeg in de ochtend, rond 06.00 uur, brengt u een bezoek aan de bekende Tsukiji Fish market. Hier zult u veel vis zien, in allerlei soorten en maten. Een bezoek aan deze vismarkt, is zeker de moeite waard! Vervolgens keert u terug naar het hotel, waar u kunt genieten van uw ontbijt. Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Imperial Palace en Akihabara. Akihabara is de elektronicawijk van Japan. Hier vindt u verlichte billboards en moderne warenhuizen. Vervolgens brengt u een bezoek aan de oude wijk Asakusa, het tempelcomplex van de Sensôji tempel is het hoogtepunt van de wijk. Vanmiddag brengt u een bezoek aan Harajuku, hier verzetten de studenten zich tegen het schooluniform, ze dragen uitbundige kleding, die voornamelijk alternatief is. Hierna bezoekt u Tokio Baai, zo krijgt u een goed beeld, van de omvang van de stad. U heeft de mogelijkheid om prachtige foto’s te nemen van Tokio’s skyline. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel. De rest van de dag heeft u vrij in de metropool Tokio.

Dag 04: Tokio – Katashina Village (O)
Na het ontbijt verlaat u het drukke Tokio, om vervolgens naar het rustige en vooral pittoreske Katashina dorp te rijden. In het dorp kunt u zien hoe ze heerlijke “Soba Noodle” maken, misschien lukt het u zelf ook wel, het is het proberen waard. De dorpelingen zijn handig met het vervaardigen van houtsnijwerk. Ze maken de prachtigste stukken en u kunt hier rechtstreeks van hen kopen. Vervolgens reist u verder door een betoverend landschap naar een traditionele boerderij waar u de komende nacht gaat logeren. De boerenfamilie verwelkomt u hartelijk. Ze doen er alles aan, om u een heerlijk diner voor te schotelen, dat u op traditionele wijze eet. Ze leren hoe u uw eetstokjes het beste kunt gebruiken.

Dag 05: Katashina Village – Nagiso (O)
Vanochtend neemt u afscheid van de gastvrije boerenfamilie, om vervolgens naar Nikko te reizen. Deze mooie stad ligt midden in het Nikko National Park. De stad wordt omringd door prachtige vulkanen, bergen, warmwaterbronnen, moerrassen, meren, watervallen en groene bergen. Dit prachtige gebied heeft de bouwmeesters de afgelopen 1200 jaar aangezet, om juist hier adembenemende tempels en heiligdommen te bouwen. U brengt een bezoek aan het heiligdom “de Toshogu Tempel”, dit is zondermeer de belangrijkste bezienswaardigheid van Nikko. Het Toshogu – Schrijnen complex, met haar vele tempels en schrijnen vormt al eeuwen een heilige plaats, dat tegenwoordig op de UNESCO werelderfgoed lijst staat.
Vervolgens bezoekt u het mooie Chuzeniji Meer, dat midden in het Nikko National Park ligt. Vanmiddag reist u naar Nagiso, om vervolgens met de trein naar Nagoya te reizen. Na aankomst wordt u met de bus naar het hotel in Nagiso gebracht. U bent vrij na aankomst in het hotel.

Dag 06: Nagiso – Kyoto (O)
Na het ontbijt maakt u een wandeling over het oude Nkasendo pad van Tsumago naar Magome. Deze twee oude plaatsen liggen het Kisodal en hadden vroeger een belangrijke functie aan de Nakasendô. De Nakasendô was vroeger de weg van Tokio naar Kyoto. Magomo is herbouwd, maar is nog even pittoresk als voorheen. Echter is Tsumago meer een openluchtmuseum, waar u volop kunt genieten. Halverwege de wandeling bereikt u het hoogste punt, de Magome Pass. Hier heeft u een fantastisch panorama-uitzicht over de omgeving. Vanmiddag verlaat u Nagiso, waarna u vervolgens verder per trein reist naar Kyoto. Na aankomst op het treinstation van Kyoto, loopt u naar het nabijgelegen hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze oude hoofdstad.

Dag 07: Kyoto (O)
Na het ontbijt maakt u een stadstour in de oude hoofdstad Kyoto, die bekend staat als “stad van de tempels”. Ruim 1650 boeddhistische tempels en ruim 400 shinto heiligdommen sieren de pittoreske straten van deze fascinerende stad. Tijdens de stadstour bezoekt u diverse prachtige tempels en oude keizerlijke paleizen. Vanmiddag woont u een thee ceremonie bij, hier zult u zien dat de thee een zeer belangrijke rol speelt in Japan. Aan het einde van middag keert u terug naar het hotel, waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft.

Dag 08: Kyoto (O)
Na het ontbijt reist u door een prachtige omgeving naar de eeuwen oude stad Nara. In deze oude stad ontstond de huidige Japanse beschaving. Ruim 300 jaar voor Christus, regeerden machtige keizers vanuit de Naravlakte over de wijde omgeving. Ruim 1000 jaar later werd het boeddhisme geïntroduceerd in Japan, hierdoor kregen boeddhistische kloosters steeds meer politieke macht. Tijdens het dagprogramma in Nara bezoekt u diverse hoogtepunten. Zo brengt u een bezoek aan machtige Todaiji, Deer Park en de prachtige Horyuji Tempel. Vele van deze tempels dateren uit de Gouden eeuw van Nara. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel. De rest van de dag bent u vrij en kunt u op eigen gelegenheid genieten van de omgeving.

Dag 09: Kyoto (O)
Na het ontbijt gaat u per kabelbaan, op een avontuurlijke manier, naar het bijzonder mooie Mount Hiei. Vanmiddag bezoekt u het hoger gelegen Enryakuji Tempel. De prachtige tempel ligt midden in een prachtig gebied waar nog rust heerst. Vervolgens bezoekt u het Biwa Meer, dit is het grootste meer van Japan. Aan het einde van de middag arriveert u weer in het hotel in Kyoto.

Dag 10: Kyoto – Hiroshima (O)
Na het ontbijt laat u uw overtollige bagage achter in het hotel, deze wordt naar het hotel in Beppu gebracht. Vervolgens wordt u naar het treinstation gebracht, waarna u per hogesnelheidstrein naar Kurashiki reist. Aan het einde van de ochtend arriveert u in het prachtige Kurashiki. Hier gaat u de omgeving verkennen. U brengt een bezoek aan het Ohora Museum, dat het oudste museum van het land is. Halverwege de middag gaat u per trein naar het bekende Hiroshima. Na aankomst in Hiroshima, maakt u een korte, maar indrukwekende wandeling naar het hotel.

Dag 11: Hiroshima (O)
Na het ontbijt maakt u een ochtendexcursie in Hiroshima. U brengt een bezoek aan het Bomb Memorial Park, dit monument is gebouwd ter nagedachtenis van de vele slachtoffers, die hier zijn gevallen door de atoombom van 1945. Aan het einde van de ochtend reist u naar Miyajima, hier bezoekt u de zeer bekende Itsukushima Tempel, die tegenwoordig op de UNESCO lijst van werelderfgoed staat. De tempelpoort staat in het water en de tempel staat aan de waterkant. Bij laagstaand water kunt u onder de tempelpoort doorlopen. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel in Hiroshima, de rest van de dag heeft u vrij te besteden. Vanavond kunt u bijvoorbeeld, naar een typisch Japanse Karaoke bar gaan en hier u zangtalend laten horen.

Dag 12: Hiroshima - Beppu (O)
Na het ontbijt verlaat u het hotel, om vervolgens per trein naar Shimonoseki te reizen. Shimonoseki is de meest zuidwestelijk gelegen stad op Honshu, het hoofdeiland van Japan. Halverwege de ochtend arriveert u in deze stad, waar u een bezoek brengt aan Shimonoseki Tower. Vervolgens verlaat u deze stad, en reist u per trein naar mystieke Beppu, waar u aan het einde van de middag aankomt. Na aankomst wordt u per bus naar het hotel gebracht, hier staat uw bagage voor u klaar. Vanavond kunt u heerlijk ontspannen in een overheerlijke warmwaterbron, dit ontspant uw lichaam, waardoor u zeker lekker tot rust komt.

Dag 13: Beppu (O)
Na het ontbijt staat er een volle dagexcursie op het programma in Beppu. Japan telt ruim 2000 plaatsen met onsen (warmwaterbronnen), Beppu is de bekendste plaats waar onsen zijn. U brengt een bezoek aan de mysterieuze “Pond of Blood Hell”, deze rode modder bubbelt, en is kokend heet. Vervolgens brengt u een bezoek aan de bekende Monkey Mountain, hier leven vele apen vrij op een berg. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel, waar u wederom weer kunt genieten van de onsen (“warmwaterbronnen”). Vanavond heeft u vrij te besteden.

Dag 14: Beppu – Mount Aso (O)
Na het ontbijt verlaat u het pittoreske Beppu, om vervolgens per bus naar het rustiger en authentiekere Yufuin te reizen. Hier bezoekt u o.a het Folk village, dit is een soort openluchtmuseum, waar prachtige, traditionele Japanse huisjes staan. Vervolgens bezoek u enkele traditionele Japanse boeren, u kunt hier zien dat niet alles in Japan modern is en voorzien van hightech. Aan het einde van de ochtend reist u naar het prachtige vulkaangebied van Mount Aso, waar u vroeg in de middag arriveert. U gaat per kabelbaan, op avontuurlijke wijze, naar een hoger gelegen gebied op de Mount Aso. Nadat u bent gearriveerd maakt u een wandeling naar de “Ryokan” (traditioneel boerenhuis), waar u de komende nacht logeert. Hier wordt u hartelijk ontvangen door de boerenfamilie, vanavond wordt er een overheerlijk diner met liefde bereid door de familie. U kunt natuurlijk even kijken, hoe ze het precies bereiden, misschien dat u het thuis nog eens kunt uitproberen. Na het traditionele Japanse diner, is het tijd, om gezellig om samen met de familie de avond door te brengen.

Dag 15: Mount Aso - Nagasaki (O)
Na het ontbijt neemt u afscheid van de gastvrije boerenfamilie, waarna u naar Kumamoto wordt gebracht. Kumamoto is een stad met veel natuurschoon. Hier bezoekt u het Kumamoto Kasteel, dat dateert uit de 17e eeuw en behoort tot de drie mooiste kastelen van Japan. Vervolgens brengt u een bezoek aan het fraai aangelegde Suizenji Park. Daarna gaat u met een boot naar een schiereiland, om vervolgens naar Shimabara te gaan. Hier bezoekt u Jigoku Dani Valley (hell Valley), deze besneeuwde vallei is een klein paradijs. U kunt hier relaxen in één van de vele warmwaterbronnen, maar ook skiën. Met een beetje geluk ziet u in de wintertijd, een kolonie Japanse Makaken, ontspannen in de onsen (warmwaterbronnen). De dieren warmen zich hier op en ze raken door het warme water ook nog eens hun spierpijn kwijt. Kortom: een prachtig tafereel. Halverwege de middag reist u per bus verder naar Nagasaki, waar u aan het einde van de middag arriveert. Nadat u bent gearriveerd in het hotel heeft u vrij.

Dag 16: Nagasaki - Sasebo (O)
Na het ontbijt maakt u per bus, een excursie naar Nagasaki. U brengt een bezoek aan het Nagasaki Peach park, waar een monument staat ter nagedachtenis van de atoomboom die hier in 1945 is ontploft. Vervolgens brengt u een bezoek aan Dejima. Vanuit Europa kwamen hier lang geleden de Portugezen, de Nederlanders en later ook de Britten. Aangezien Japan ooit geïsoleerd was en contact met de buitenwereld vreesde, het enige contact verliep via de Verenigde OostIndische Compagnie VOC. Nadat de Spanjaarden hier het katholieke geloof probeerden te introduceren, liet Japan van alle westerlingen, alleen protestantse Nederlanders toe. Deze verbleven op het kunstmatige eilandje Dejima. Vervolgens brengt u een bezoek aan het zeer bijzondere, openluchtmuseum, Huis ten Bosch. Dit museum is een kopie van Nederland in de 17e eeuw. Hier vindt u grachtenpanden, molens, bollenvelden, schepen. Tijdens het bezoekt gaat u terug in de tijd, terug naar de 17e eeuw! Aan het einde van de middag reist u verder naar het hotel in Sasebo, waar u na aankomst vrij bent.

Dag 17: Sasebo (O)
Na het ontbijt wordt u naar de haven gebracht, waar u vervolgens per boot, een cruise door de baai van Tsukumo Island maakt. De baai is erg pittoresk en het water is kristalhelder. Langs de kant zult u vissers zien, die hun vangst binnenhalen, om er vervolgens heerlijke Sushi van te maken. Vroeg in de middag komt u aan op het eilandje Hirado, hier gaat u met de gids op ontdekking uit. Rond 1639 werd er op het eilandje een groot Nederlands pakhuis gebouwd door de VOC, dit pakhuis was uniek, aangezien het het eerste westerse gebouw in het keizerrijk was. Helaas heeft de Japanse overheid het gebouw afgebroken, maar desondanks zijn er nog vele andere bezienswaardigheden te vinden op het eiland. Aan het einde van de middag keer u terug naar Sasebo, na aankomst aan vaste wal wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Dag 18: Sasebo – Fukuoko (O)
Na het ontbijt verlaat u Sasebo, om vervolgens per bus naar Imari te rijden. Imari staat bekend om haar prachtige handgeschilderde porselein. U brengt een bezoek aan het Imari keramiek museum, hier vindt u de mooiste exemplaren vazen, borden en schalen. Die over de hele wereld erg geliefd zijn. Vervolgens wordt u naar Arita gebracht. Ook dit plaatsje staat bekend om haar wereldberoemde porselein. Hier kunt u de lokale ambachtslieden, het porselein zien beschilderen. Misschien heeft u de kans om zelf ook een bordje te beschilderen. Ook brengt u een bezoek aan het Yoshinogari Historical Park. Hier kunt u zien, hoe Japan er vermoedelijk uit heeft gezien tijdens de Yayoi periode. De periode was ca. 300 jaar voor Christus tot 300 jaar na Christus. U vindt hier holen in de grond, die afgedekt zijn met rieten daken, hier woonden vroeger de mensen in. Halverwege de middag wordt u naar Fukuoka gebracht. Na aankomst in deze stad bent u vrij.

Dag 19: Fukuoka (O)
Na het ontbijt gaat u op verkenning uit in de grote stad Fukuoka. U brengt o.a een bezoek aan het Dazaifu Tempelcomplex, de zeekust en het Nagoya Castle. Het traditionele kasteel, is zowel van binnen, als van buiten erg indrukwekkend. Vroeg in de middag keer u terug naar het hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad.

Dag 20: Fukuoka – Amsterdam (O)
Vandaag wordt u naar de luchthaven van Fukuoka gebracht. Hier neemt u afscheid van het land van de rijzende zon en vliegt u vervolgens terug naar Amsterdam, waar u dezelfde dag aankomt.

Routekaart

Klik op play om de rondreis te starten.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Prijzen Groepsreizen

Vertrekdatum Retourdatum Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
 Geen geplande groepsrondreizen 2018        

Prijs inclusief:
- Intercontinentale tickets
- Toeslagen bij vertrek uit Nederland
- Binnenlandse vlucht
- Transfers met assistentie
- Treinkaartjes, volgens het programma
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van volpension (18x ontbijt), geen eenpersoonskamer mogelijk in groepsaccommodatie
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Engels sprekende gids

Prijs exclusief:
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties (drankjes)
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Prijzen Individuele Reizen

Dagelijks vertrek op donderdag! Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 persoon op aanvraag    
2 personen op aanvraag    
3 personen op aanvraag    
4 personen op aanvraag    
5 personen op aanvraag    
6 personen op aanvraag    

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen.

Prijs inclusief:
- Intercontinentale tickets
- Toeslagen bij vertrek uit Nederland
- Binnenlandse vlucht
- Transfers met assistentie
- Treinkaartjes, volgens het programma
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van volpension (18x ontbijt), geen eenpersoonskamer mogelijk in groepsaccommodatie
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Engels sprekende gids

Prijs exclusief:
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties (drankjes)
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie


Groepsamenstelling
Onze groepen bestaan uit samenreizenden en alleengaande reizigers, waardoor alleengaande reizigers snel aansluiting vinden in onze kleine groepen. Onze groepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal 25 deelnemers.

Accommodatie
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van middenklas hotels die voornamelijk met twee tot drie sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. In de afgelegen gebieden wordt er op Japanse boerderijen overnacht. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt de groep begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Per regio wordt er gebruik gemaakt van een locale gids. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie. In sommige gevallen wordt een bepaalde route afgelegd met een seat in coach.

Vluchtinformatie
Vluchten worden onder voorbehoud uitgevoerd door Japan Airlines (mits beschikbaar), British Airways, KLM of Lufthansa.
Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.