Filippijnen Afdrukken E-mailadres
Het oude Spaanse rijk: 17 dagen vanaf € 2.095,-
Manilla – Banaue - Manilla - Puerto Princesa – Boracay - Manilla

De archipel de Filippijnen bestaat uit duizenden tropische eilanden met parelwitte stranden welke worden omringd door een azuurblauwe zee. In het binnenland treft u de adembenemende rijstterrassen van Banaue. Door de Spaanse bezetting zijn er nog veel Spaanse koloniale gebouwen te vinden. De kleurrijke onderwaterwereld is zeer geliefd bij duikers. Tijdens deze rondreis bezoekt u de mooiste delen van de archipel.
Reiscode: GCR005
Palawan Island

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor reizigers met een gemiddelde conditie.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 01: Amsterdam – Manilla
Vandaag vertrekt u naar de Filippijnen.

Dag 02: Manilla
Vandaag komt u aan op luchthaven van de Filippijnse hoofdstad Manilla. Na aankomst wordt u verwelkomd door de gids en vervolgens naar het hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in Manilla.

Dag 03: Manilla (O)
Na het ontbijt maakt u een stadstoer door het bruisende Manilla. U bezoekt o.a de prachtige Fort Santiago, dit is één van de oudste bouwwerken die binnen de oude stadsmuren ligt en ze dateren uit 1663. De oude stadsmuur is door de Spanjaarden gebouwd om de vijanden buiten te houden, binnen de stadsmuren bevinden zich vele kerken, paleizen, scholen en regeringsgebouwen, waarvan er tot heden nog vele te bewonderen zijn. Het omringde stadscentrum ook wel "Intramuros" genoemd, is het hoogtepunt van de stadstoer. Ook bezoekt u het Rizal Park, dat aan de noordkant van de Roxas Boulevard gelegen ligt, het naar de verzetsheld Jose Rizal genoemde culturele park biedt een scala van activiteiten. Vervolgens bezoekt u diverse prachtige bezienswaardigheden uit de Spaanse tijd, waaronder de St. Augustine Church en het historische Casa Manilla.
Daarna bezoekt u het moderne commerciële centrum van de stad, dat Makati heet. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel, de rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Dag 04: Manilla – Banaue (O,D)
Vroeg in de ochtend, na het ontbijt, verlaat u het drukke Manilla om vervolgens naar het groene Banaue te reizen. De adembenemende rijstterrassen van Banaue die op berghellingen zijn gegraven zijn meer dan 2000 jaar oud. De rijsterassen liggen ca. 1500 meter boven zeeniveau en vullen ruim 13.360 km² van de prachtige groene bergen op. De rijstterrassen staan tegenwoordig op de Unesco werelderfgoed lijst. De weg voert u langs pittoreske plattelandsdorpjes en kleine stadjes in de groene provincies Nueva Ecija en Nueva Vizcaya. Vanmiddag maakt u een lunchstop in San Jose city, na de lunch vervolgt u uw reis via de prachtige Dalton Pass naar Banaue. Onderweg wordt er gestopt bij Bagabag, hier ontstaan vele riviertjes en bergen van de provincie Ifugao. In de late namiddag arriveert u in het hotel in Banaue, waar u kunt genieten van een overheerlijk Filippijns diner. Na het diner heeft u de rest van de avond vrij te besteden.

Dag 05: Banaue (O,D)
Na het ontbijt gaat u per Jeep op verkenning uit in het prachtige Banaue. U bezoekt de wereldberoemde rijstterrassen van Banaue, de lokale bevolking zien de rijstterrassen als de treden naar de hemel, omdat ze gelegen zijn op heilig grond. U brengt een bezoek aan een traditioneel Banga-an dorp, dat verscholen ligt in een panoramische vallei van de rijstterrassen. Na een wandeling door de prachtige natuur komt u aan in het dorp, de dorpelingen leven hier nog zoals hun verre voorouders dat deden, u zult merken dat u terug in de tijd gaat. De dorpelingen bewaren overgebleven botten van hun voorouders in kleurrijke doeken. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel waar een heerlijk Filippijnse diner wordt geserveerd.

Dag 06: Banaue (O,D)
Vroeg in de ochtend gaat u naar het koele Sagada, dat bekend staat om haar prachtige landschap. Het landschap wordt opgevuld door heerlijke ruikende dennenbossen en met natuursteen opgetrokken rijstterrassen. De uiterst vriendelijke bevolking verwelkomt u met open armen, ze zijn altijd blij met onze gasten. We maken een wandeling naar de heilige dodengrotten, deze grotten worden gebruikt als begraafplaats, deze traditie is een beetje gelijk aan dat van hun zuiderburen in Torajaland (Indonesie). De oudste Kuongs (dennenhouten grafkisten) zijn meer dan 400 jaar oud, de traditionele uitvaarceremonies komen nog regelmatig voor en het is een unieke belevenis om zo’n uitvaart bij te wonen. Vanmiddag bezoekt u Bontoc, het hoofdstadje van de bergprovincie. Bontoc ligt schitterend gelegen in de Chico Rivier Vallei, hier bezoekt u het Bontoc Museum, dat door twee Belgische zusters is opgericht. Hier vindt u veel informatie over het gebied en er worden locale kostuums en gebruiksvoorwerpen tentoongesteld. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel, waar ook vanavond weer een verrukkelijk diner wordt geserveerd. De rest van de avond bent u vrij.

Dag 07: Banaue – Manila (O)
Na het ontbijt verlaat u het prachtige gebied om vervolgens via de Neuva Vizcaya provincie terug te rijden naar Manilla. Vanmiddag komt u aan bij het hotel in Manilla, waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft.

Dag 08: Manila - Puerto Princesa (O)
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht om vervolgens naar het tropische Puerto Princesa te vliegen. Puerto Princesa is de hoofdstad van grote Palawan Island, op dit eiland vonden de opnames plaats van de romantische film “The Blue Lagoon”. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht waar u even kunt uitrusten. Vanmiddag maakt u een stadstoer in het met bloemen aangeklede Puerto Princesa, de stad is één van de schoonste steden van de Filippijnen. U brengt o.a een bezoek aan de Irawan Crocodile Farm, in deze farm worden vele beschermde Filippijnse krokodillensoorten gekweekt, om hun uitsterven tegen te gaan. Vervolgens brengt u een bezoek aan de prachtige kathedraal, hier kunt u zien dat de Spaanse invloeden nog steeds aanwezig zijn. Vanmiddag gaat u per Tuk Tuk (driewielerbrommer) naar de prachtige en vooral pittoreske stadsmarkt, op de kleurrijke markt worden vele producten verkocht, u kunt hier rustig slenteren. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel, de rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Dag 09: Puerto Princesa (O,L)
Na het ontbijt wordt u naar Sabang gebracht. Onder de ruim 1028 meter hoge St. Paul berg bevindt zich een prachtig stukje natuurschoon, onder deze berg bevindt zich een grottenstelsel met klakstenen pieken die door erosie zijn ontstaan. U gaat met behulp van kleine bootjes op ontdekking uit in de mystieke ondergrondse rivier, de rivier stroomt door het grottenstelsel en mondt uit in een lagune. U zult een aantal ondergrondse kamers vinden, die allen van elkaar verschillen door de grillige druipstenen vormen. Één van de mooiste grotten is de “Ren Pat Cave, hier heeft u de mogelijkheid om de kalksteenformaties goed te fotograferen. Onderweg kunt u genieten van een heerlijke picknicklunch. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Dag 10: Puerto Princesa (O,L)
Na het ontbijt gaat u eilandhoppen in de Honda Bay. U bezoekt een aantal prachtige tropische eilandjes die omringt zijn door parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Onderweg heeft u de mogelijkheid om even te zwemmen en te snorkkelen, u zult vele kleurrijke tropische vissen rond zien zwemmen in het kristalheldere water. Vanmiddag kunt u genieten van een picknicklunch, waarna u verder gaat eilandhoppen en u bezoekt nog een aantal prachtige exotische eilanden. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel, waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft.

Dag 11: Puerto Princesa – Boracay (O)
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht om vervolgens via Manilla naar het tropische paradijs Boracay te vliegen. Boracay is tropisch eiland met een ruim zeven kilometer lang parelwit strand, het behoort tot één van de betere stranden ter wereld. U heeft de komende dagen de tijd te genieten van de warme, azuurblauwe zee, u kunt bijvoorbeeld gaan snorkelen, duiken of jetskiën. U kunt natuurlijk ook genieten van een exotische cocktail onder de wuivende palmbomen.

Dag 12: Boracay (O)
Na het ontbijt bent u vrij. U kunt weer volop genieten van zon, zee en strand. Maar u kunt ter plekke ook enkele optionele excursies boeken.
’s Avonds kunt u relaxen in één van de vele barretjes die het eiland rijk is.

Dag 13: Boracay (O)
Na het ontbijt bent u vrij. U kunt weer volop genieten van zon, zee en strand. Maar u kunt ter plekke ook enkele optionele excursies boeken of lekker gaan shoppen in één van de vele winkeltjes of boetieks.

Dag 14: Borocay (O)
Na het ontbijt bent u vrij. U kunt weer volop genieten van zon, zee en strand. Maar u kunt ter plekke ook enkele optionele excursies boeken, zoals eco-trekkings.

Dag 15: Borocay – Manila (O)
Vandaag heeft u vrij totdat u vanmiddag naar de luchthaven wordt gebracht om vervolgens terug naar de metropool Manilla te vliegen. Na aankomst wordt u afgehaald en naar het hotel gebracht, de rest van de dag heeft u vrij te besteden in de stad. Vanavond heeft u de mogelijkheid om gezellig te dineren en vervolgens één van de vele gezellige barretjes te bezoeken.

Dag 16: Manila – Amsterdam (O)
Na het ontbijt heeft u vrij totdat u naar de luchthaven wordt gebracht, hier neemt u afscheid van het de prachtige Filippijnen om vervolgens terug te vliegen naar Nederland.

Dag 17: Amsterdam
Vandaag komt u aan in Nederland.

Routekaart


 

Klik op play om de rondreis te starten.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Prijzen Groepsreizen

Vertrekdatum Retourdatum Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
         Alleen individueel te boeken.

Prijs inclusief:
- Binnenlandse vluchten
- Transfers met assistentie
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (14x ontbijt, 2x lunch en 3x diner)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Engels sprekende gidsen, behalve tijdens verblijf in Boracay

Prijs exclusief:
- Intercontinentale tickets
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Prijzen Individuele Reizen

Dagelijks vertrek tot december 2018
  
Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 persoon € 3.995,- € 595,-  
2 - 3 personen € 2.150,- € 595,-  
4 of meer personen € 2.095,- € 595,-  

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen.

Prijs inclusief:
- Binnenlandse vluchten
- Transfers met assistentie
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (14x ontbijt, 2x lunch, 3x diner)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Engels sprekende gidsen, behalve tijdens verblijf in Boracay

Prijs exclusief:
- Intercontinentale tickets
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie


Groepsamenstelling
Onze groepen bestaan uit samenreizenden en alleengaande reizigers, waardoor alleengaande reizigers snel aansluiting vinden in onze kleine groepen. Onze groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 25 deelnemers. Er kan worden afgeweken van het minimaal aantal reizigers.

Accommodatie
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van middenklas hotels die voornamelijk met drie sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt de groep begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens uw verblijf in Boracay beschikt u niet over de gids.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie. Bepaalde lange afstanden worden per vliegtuig afgelegd.

Vluchtinformatie
Vluchten worden onder voorbehoud uitgevoerd door Qatar Airways of Cathay Pacific Airways en Philippines Airlines.
Vertrek vanuit Amsterdam, Brussel of Dusseldorf.
Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.