China Afdrukken E-mailadres
Van terracotta tot porselein: 21 dagen vanaf € 2.950,-
Beijing – Pingyao – Xi’an – Chengdu – Lijang – Dali – Kunming – Guiling – Yangshuo – Longji – Shanghai

Het pure China is te vinden op het platteland waar eeuwenoude tradities worden voortgezet. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan de wereldbekende Chinese Muur en het mysterieuze Terracotta Leger niet. In het levendige Shanghai ziet u hoe het Oosten het Westen ontmoet en ook de verboden stad in Beijing is een cultureel hoogtepunt. De eeuwenoude rijstterrassen van Longji zijn bijna sprookjesachtig. Vele hoogtepunten zijn in deze reis samengebracht.
Reiscode: GCR004
Lake Kalakuli

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor reizigers met een gemiddelde conditie.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 01: Amsterdam – Beijing
Vandaag vertrekt u naar Beijing (Peking), de miljoenen hoofdstad van China.

Dag 02: Beijing
Vandaag arriveert u op de luchthaven van Beijing, waarna u door de gids wordt afgehaald en naar het hotel wordt gebracht. De rest van de dag heeft u vrij om bij te komen van de reis.

Dag 03: Beijing (O,L)
Na het ontbijt gaat u met de gids het prachtige Beijing verkennen. Tijdens de stadstoer bezoekt u o.a het Tian’anmen Plein (het Plein van de Hemelse Vrede), dat het staatssymbool van de volksrepubliek is. In het midden van het ruim 440.000m² grote plein staat het machtige mausoleum waar Mao Zedong begraven ligt. Na de lunch brengt u een bezoek aan de bekende Verboden Stad, dat aan de noordzijde van het plein ligt. De Verboden Stad was de plaats van waaruit de Chinese keizers van de Ming en Qing dynastieën, hun rijk bestuurden. Hierna bezoekt u de Hemelse Tempel, dat de beroemdste tempel is van China en in het zuiden van de stad ligt, de prachtige tempel en het terrein is omringd door een muur. Het noordelijke deel is rond en staat symbool voor de hemel en het zuidelijke deel is vierkant en staat symbool voor de aarde. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel in Beijing.

Dag 04: Beijing – Pingyao (O,L)
Na het ontbijt rijdt u naar de Chinese Muur en komt u langs het Olympische Stadion, dat in 2008 veel bekijks kreeg tijdens de Olympische spelen in Beijing. De ruim 2000 jaar oude Chinese Muur die tegenwoordig bij de Wereldwonderen hoort, is ruim 6000 km lang en geeft aan hoe machtig de keizers waren in het verre verleden. Vroeg in de avond reist u per nachttrein naar Pingyao, u zult zien dat deze trein een populair en efficient vervoersmiddel is om naar Pingyao te reizen.

Dag 05: Pingyao (O,L)
Vanochtend komt u aan op het treinstation van Pingyao waarna u naar het hotel wordt gebracht. Hierna gaat u de oude Pingyao ontdekken, deze traditionele Han-stad is bijzonder goed bewaard gebleven. De stad ligt binnen een compleet intacte stadsmuur, oude tempels en huizen die binnen de muur liggen geven u een unieke blik op de prachtige Chinese architectuur.
Pingyao was tijdens de Ming en Qing dynastie een goed ontwikkelde handelsplaats, de eerste bank van het land vestigde zich in de deze prachtige pittoreske stad. Hierdoor werd Pingyao het financiële hoofdkwartier van het oude Qing dynastie.

Dag 06: Pingyao – Xi’an (O)
Vandaag heeft u een vrije dag in Pingyao. U kunt slenteren door sfeervolle winkelstraatjes en zien hoe de locale middenstand hun handelswaren verkopen, maar u kunt ook nog een aantal bezienswaardigheden bezoeken, er is tijd genoeg! Vanavond wordt u naar het treinstation gebracht, waarna u met de nachtrein (hardsleeper) naar Xi’an reist.

Dag 07: Xi’an (O,L)
Vroeg in de ochtend arriveert u op het treinstation van Xi’an, waarna u door de gids naar het hotel wordt gebracht. In het hotel kunt u zich even opfrissen en genieten van een heerlijk ontbijt, hierna gaat u met de gids op ontdekking uit in Xi’an. U brengt een bezoek aan het indrukwekkende en vooral mysterieuze Terracotta leger, dat het bekendste archeologische opgraving is van de 20e eeuw. Eén beeld werd door een boer gevonden en vervolgens werden er ruim 8000 levensechte krijgers, paarden en andere figuren opgegraven. De beelden werden in opdracht van Qin Shi Huang gemaakt van terracotta, deze moesten zijn graf opsieren en tevens beschermen. Het graf van Qin Shi Huang is bedekt met dikke laag aarde en het is niet bekend waar de ingang is, hierdoor is het graf tot op de dag van vandaag nog niet blootgelegd. Aan het einde van de ochtend verlaat u het Terracotta leger en brengt u een bezoek aan een lokaal restaurant. Hier leert u hoe u typische Chinese noedels kunt maken, na de lunch brengt u nog een bezoek aan het oude stadscentrum van Xi’an. Hier vindt u o.a het grootste museum van het China met de grote collectie van de begintijd van de eerste keizer tot de laatste keizer. Ook kunt u hier een bijzonder moslimkwartier, zien, dat de hele koran uitgeschreven heeft op de moskeemuren. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel.

Dag 08: Xi’an – Chengdu (O)
Na het ontbijt heeft u vrij tot u, vroeg in de middag, naar de luchthaven wordt gebracht en vervolgens naar Chengdu vliegt. Nadat u bent aangekomen in Chengdu wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag bent u vrij en heeft u de mogelijkheid om door de stad te slenteren.

Dag 09: Chengdu – Lijang (O,L)
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Panda Breeding Centre. Hier wordt onderzoek gedaan naar deze prachtige dieren, er is een fokprogramma opgezet om de panda tegen uitsterven te beschermen. Na de lunch bezoekt u het archeologisch Jinsha Cultural Relics Museum, hier liggen prachtige eeuwenoude Chinese relikwieën tentoongesteld die ruim 2500 jaar oud zijn. Vanavond vliegt u naar Lijang, waar u na aankomst naar het hotel wordt gebracht.

Dag 10: Lijang (O,L)
Vandaag gaat u na het ontbijt op ontdekking uit in Lijang. De architectuur van dit knusse stadje is volledig intact en goed gerestaureerd, de stad zit vol met kronkelige steegjes, snelle waterstroompjes, mooie bruggetjes en pittoreske houten huisjes. Ook bezoekt u Mu Mansion, dit is een complex met prachtige tempels en gebouwen in de oude Naxi stijl, waar u een prachtig uitzicht heeft over het stadje. Na de lunch gaat u per fiets naar het oude dorp Shuhe, de tijd is hier compleet stil blijven staan, de Naxi kleuringgeklede bevolking leeft hier in een heersende rust. Het pittoreske dorpje Shuhe staat tegenwoordig op de lijst van Unesco (die het dorpje bescherming biedt). Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel.

Dag 11: Lijang – Dali (O)
Vandaag heeft u vrij tot u vanmiddag met de bus naar Dali vertrekt. U kunt na het ontbijt nog even door Lijang slenteren en eventueel nog wat prachtige Chinese souvenirs kopen. Na aankomst in Dali heeft u de rest van de dag vrij te besteden in dit deel van de Himalaya.

Dag 12: Dali – Kunming (O,L)
Na het ontbijt gaat u met behulp van een kabelbaan de Cang Berg op, dit is de hoogste berg van het gebied, vanaf de koele bergtop heeft u een adembenemend panorama-uitzicht. Hierna maakt u een boottocht over het “Er Meer” dat omgeven is door pittoreske dorpjes en prachtige bergen. Ook brengt u een bezoek aan het sfeervolle dorpje Xizhou, het dorpje wordt bewoond door de kleurrijke Bai bevolking. U brengt een bezoek aan de lokale markt waar de Bai mensen hun producten verkopen, u zult zien hoe de lokale bevolking op traditionele wijze prachtige batikkleden maakt. Vanavond wordt u naar het treinstation gebracht om met de nachttrein naar Kunming te reizen.

Dag 13: Kunming (O)
Vanochtend komt u aan op het treinstation van Kunming, waarna u naar het hotel wordt gebracht. U gaat vandaag een bezoek brengen aan het Stenen Woud van Kunming, dat bestaat uit grillige kalkstenen rotsformaties. Onderweg bezoekt u nog een klein dorpje waar de dorpelingen druk bezig zijn met hun dagelijkse activiteiten. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel, de rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Dag 14: Kunming – Guiling (O,L)
Na het ontbijt heeft u vrij te besteden. Vanmiddag brengt u een bezoek West Hills, een berg waar tempels tegenaan gebouwd zijn. Met een gondel kunt u naar boven gaan, waarna u vele trappen kunt beklimmen om vervolgens de hoogste tempel op de berg te bezoeken. Vanaf de bergtop heeft een prachtig panorama-uitzicht over Lake Dian. Na de lunch bezoekt u de mooie Dragon Gate. Door uitgehakte doorgangen in de berg komt u langs diverse tempel, waar Chinese Daoïstische en Boeddhistisch culturen heersen. Hier vindt u ook de Sangqing Ge, een taoïstische tempel uit de Yuan dynastie. Aan het einde van de middag wordt u naar het treinstation gebracht, waarna u met de slaaptrein naar Guilin reist.

Dag 15: Guiling – Yangshuo
Vandaag komt u aan op het treinstation van Guilin, waarna u naar het hotel in Yangshuo wordt gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in Yangshuo, dat omgeven wordt door groene rijstvelden en heuvels.

Dag 16: Yangshuo (O,L)
Na het ontbijt gaat u over de Yichang rivier "white raften" met een bamboevlot, u bevindt zich tussen prachtige groene bergen waar het mist nog omheen hangt. Ook gaat u fietsen in de omgeving, u zult veel zien tijdens de avontuurlijke fietstocht. Vanavond overnacht u gezellig in een boerderij bij een vriendelijke boerenfamilie.

Dag 17: Yangshuo – Longji (O,L,D)
Na het ontbijt reist u naar Longji. Onderweg brengt u een bezoek aan een oud Longji dorp, hier heeft de tijd daadwerkelijk stilgestaan. Het dorp wordt omringd door Longji rijstterrassen, deze waren tijdens de Yuan dynastie aangelegd en zijn ruim 600 jaar oud. U overnacht vanavond in een traditioneel Ping An dorpje.

Dag 18: Longji – Shanghai (O)
Na het ontbijt heeft u vrij tot u vanochtend naar het de luchthaven van Guilin wordt gebracht. Hierna vliegt u naar Shanghai, "het Parijs van de Oriënt". Na aankomst in deze bruisende stad wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij in deze prachtige metropool.

Dag 19: Shanghai (O,L)
Vandaag staat er na het ontbijt een stadstoer in Shanghai op het programma. U brengt een bezoek aan de moderne Jin Mao Toren, dat met zijn pagodedak één van de hoogste gebouwen ter wereld is. Hierna bezoekt u Yu Garden, deze voormalige Chinese privé mingtuin ligt in de oude stad en het is ruim 400 jaar oud. Ook brengt u een bezoek aan de bekende promenade van Bund. hier zien we de rivier Huang Pu en een deel van de bruisende haven van Shanghai. De historische koloniale gebouwen en de moderne wolkenkrabbers domineren tegenwoordig samen de prachtige skyline van Shanghai. Aan het einde van de middag brengt u een bezoek aan Nanjing Road, de drukste winkelstraat van deze heerlijke wereldstad.

Dag 20: Shanghai (O)
Na het ontbijt heeft u de gehele dag vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld slenteren door de vele straatjes van de stad, vanavond kunt u dineren in één van de talrijke restaurants die Shanghai rijk is. Waarna u de mogelijkheid heeft om op te gaan in het bruisende nachtleven van het futuristische Shanghai.

Dag 21: Shanghai - Amsterdam (O)
Na het ontbijt bent u vrij tot u naar de luchthaven gaat. Met de moderne magneetzweeftrein legt u 30 km af met een snelheid van ca 430 km per uur, na ca 8 minuten komt u aan op de Pudong airport van Shanghai. Hier neemt u afscheid van Shanghai en natuurlijk van het fantastische China.

Routekaart


 

Klik op play om de rondreis te starten.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Prijzen Groepsreizen

Vertrekdatum Retourdatum Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
        Alleen individueel te boeken!

Prijs inclusief:
- Binnenlandse vluchten
- Transfers met assistentie
- Treinkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt
(17x ontbijt, 11x lunch en 1x diner)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Engels sprekende gidsen

Prijs exclusief:
- Intercontinentale tickets
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Prijzen Individuele Reizen

Dagelijks vertrek t/m december 2018 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 persoon Op aanvraag € 450,-  
2 personen € 3.350,- € 450,-  
3-4 personen € 3.125,- € 450,-  
5-6 personen € 2.999,- € 450,-  
7 of meer personen € 2.950,- € 450,-  

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen en van  1 t/m 3 mei en van 1 t/m 7 oktober.

Prijs inclusief:
- Binnenlandse vluchten
- Transfers met assistentie
- Treinkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt
(17x ontbijt, 11x lunch en 1x diner)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Engels sprekende gidsen

Prijs exclusief:
- Intercontinentale tickets
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie


Groepsamenstelling
Onze groepen bestaan uit samenreizenden en alleengaande reizigers, waardoor alleengaande reizigers snel aansluiting vinden in onze kleine groepen. Onze groepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Er kan worden afgeweken van het minimaal aantal reizigers.

Accommodatie
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van middenklas hotels die voornamelijk met twee tot drie sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt de groep begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Indien de groep uit minder dan 6 deelnemers bestaat, wordt de gids vervangen voor een Engels sprekende chauffeur. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie. U reist per vliegtuig van Xi’an naar Chengdu, van Chengdu naar Lijang en van Longi naar Shanghai. U reist per (nacht-)trein van Beijing naar Pingyao, van Pingyao naar Xi’an, van Dali naar Kunming en van Kunming naar Guiling.

Vluchtinformatie
Vluchten worden onder voorbehoud uitgevoerd door KLM.
Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en Oud en Nieuw.