Cambodja Afdrukken E-mailadres
Het koninkrijk der tempels: 24 dagen vanaf € 1.495,-
Phnom Phen – Banlung – Stung Treng – Kratie – Kompong Cham – Battambang – Siem Reap – Phnom Phen - Kampot - Sihanoukville

Het prachtige Cambodja wordt ook wel Koninkrijk Der Tempels genoemd, waarvan het kolossale Angkor Wat complex er één van is. De Franse sfeer en koloniale gebouwen zijn het bewijs dat het een voormalig Franse kolonie is. De bevolking is zelfs in minder toeristische gebieden uiterst vriendelijk. Tijdens deze uitgebreide rondreis krijgt u een groot deel van het echte Cambodja te zien.
Reiscode: GCR003
Bokor

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor iedere reiziger.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 01: Amsterdam – Phnom Phen
Vandaag vertrekt u naar Phnom Phen, de hoofdstad van Cambodja.

Dag 02: Phnom Phen
Vandaag komt u aan op de internationale luchthaven van Phnom Phen. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgevangen door de gids en hij zal u naar het hotel brengen. De rest van de dag heeft u vrij, zodat u bij kunt komen van de vlucht.

Dag 03: Phnom Phen (O)
Na het ontbijt staat er een indrukwekkende stadstoer op het programma. Tijdens de stadstoer brengt u een bezoek aan het prachtige Koninklijke Paleis, de Zilver Pagode, het Nationaal Museum, de Wat Phnom en de Russische Markt. De Zilver Pagode is belegd met ruim 5000 zilveren vloertegels en u vindt er ook een grote collectie Boeddha’s. U komt veel te weten over de wrede geschiedenis van Cambodja, tijdens een bezoek aan het Tuol Slen Museum. Het museum is een voormalig schoolgebouw, dat door de Rode Khmer werd omgebouwd tot een beruchte gevangenis. Maar u brengt ook een bezoek aan de Russische markt van de stad.

Dag 04: Phnom Phen – Banlung (O)
Na het ontbijt rijdt u door een prachtig landschap naar Banlung. Onderweg ziet u o.a de vriendschapsbrug van Cambodja en Japan dat is gebouwd over de Mekong Rivier. In de namiddag gaat u een prachtige zonsondergang tegemoet vanaf de heuveltop van de Phnom Eysei Patamak.

Dag 05: Banlung (O)
Vandaag gaat u met een jeep naar Ven Sai. Onderweg komt u langs afgelegen dorpjes en exotische rubberplantages. Er staat een boottocht op de Sesan Rivier op het programma. Waarna u een bezoekt brengt aan de bewoners van het Tom Poun dorp met hun begraafplaats. Na de lunch bezoekt u een Chinees, Laotiaanse en Chuncheat dorp, waar de bewoners u hartelijk ontvangen. In de namiddag brengt u een bezoek aan een lokale waterval en een traditionele markt waarna u terugkeert naar het hotel.

Dag 06: Banlung (O)
Vanochtend bezoekt u de Chaa Ong, Kaa Tieng, Kanchan watervallen. Deze prachtige watervallen zitten verscholen in een prachtig oerwoud. U kunt met de gids achter de waterval lopen of een verfrissende duik nemen in het water. In de namiddag heeft u de mogelijkheid om heerlijk te zwemmen in het kristalheldere water van het 700.000 jaar oude Boeng Yeak Kratermeer.

Dag 07: Banlung – Stung Treng (O)
Vandaag rijdt u naar Stung Treng. De stad staat bekend om de visvangst uit de Mekong Rivier. In de namiddag gaat u met een boot over de Mekong naar het archeologische Thalaborivat dat in de 7e eeuw werd gebouwd door koning Isanavarman van het Chenla rijk.

Dag 08: Stung Treng – Kratie (O)
Vanochtend wordt u naar de voormalige Franse kolonistenstad Kratie gebracht, die prachtig gelegen ligt aan de Mekong Rivier. In de namiddag rijdt u naar Prek Campi, waarna u met een privé boot een tocht over de Mekong Rivier maakt. De kans is groot dat u Irrawaddy-dolfijnen in kleine groepjes naast de boot mee ziet zwemmen. Aan wal maakt u een wandeling naar de top van een Pagode heuvel, daar kunt u genieten van een magnifieke zonsondergang in dit vredige gebied.

Dag 09: Kratie – Kompong Cham (O)
Na het ontbijt rijdt u via exotische rubberplantages en pepervelden naar Kompong Cham. Hier kunt u zien hoe de boeren hun pepers oogsten. Deze middag gaat u per fiets een bezoek brengen aan Wat Nokor. De tempel is gebouwd in de 11e eeuw. Ook gaat u een bezoek brengen aan het eiland Koh Pan, dat midden in de Mekong Rivier ligt. Er wonen meer dan 150 families op dit eiland, die elke dag bezig zijn met het verbouwen van hun exotische gewassen.

Dag 10: Kompong Cham – Battambang (O)
Vandaag rijdt u via Phnom Phen naar Battambang. Onderweg bezoekt u het verlaten Phnom Udong, dit was de hoofdstad tussen 1618 en 1866. U komt laat in de middag aan in Battambang.

Dag 11: Battambang (O)
Vanochtend bezoekt u het op een heuvel liggende Phnom Banon tempel. De Phnom Banon Tempel is op bevel van Udayatyavarman II gebouwd in de 11e eeuw en toegewijd aan Shiva. Ook brengt u een bezoek aan de Phnom Sampao, deze berg is heilig voor de Cambodjaan. Vele mensen komen hier dan ook voor het bidden. U kunt ook een bezoek brengen aan de nabij gelegen dodengrot waar veel slachtoffers zijn gevallen tijdens het geïsoleerde regime van Pol Pot (1975-1979). U heeft vandaag een vrije middag. U kunt rustig slenteren op de nabij gelegen markt die langs de Sangke Rivier ligt.

Dag 12: Battambang – Siem Reap (O)
Vanochtend gaat u met een bootje naar Siem Reap. Onderweg bezoekt u nog traditionele drijvende huizen. Na aankomst in Siem Reap wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij om even te relaxen.

Dag 13: Siem Reap (O)
Na het ontbijt bezoekt u de adembenemende tempels van Angkor Wat, dit is werelds grootste, religieuze monument en het is één van de zeven wereldwonderen. Angkor Wat wordt omringd door een ca 190 meter brede vestinggracht waarin exotische lotussen groeien. Angkor Wat is versierd met meer dan 3000 uniek, gekerfde figuren. Na de lunch bezoekt u o.a de Bayon Tempel, de torens van dit tempelcomplex heeft 54 gotische torens met daarop 216 vrolijke uitgehouwen gezichten. U keert aan het einde van de middag terug naar het hotel.

Dag 14: Siem Reap (O)
Vanochtend rijdt u door een prachtig landschap naar de Banteay Srei Tempel (vrouwen tempel). Een gezegde gaat rond dat deze kleine tempel gebouwd is door vrouwen, aangezien de gekerfde figuren erg fijn zijn en dit zou niet door mannenhanden gemaakt kunnen zijn. Hierna bezoekt u het Akira Landmijnenmuseum en de Taprohm Tempel. De Taprohm Tempel is een sprookjesachtig complex. De tempels worden overwoekerd door honderdenjaren oude bomen, de grote wortels van de bomen banen zich een weg door de historische tempel. Na de lunch brengt de gids u naar de oudste tempels van het Angkor gebied. U bezoekt de prachtige Lolei, Preah Ko en Bakong Tempels, die dateren uit de 9e eeuw. Na terugkomst in het hotel bent u vrij.

Dag 15: Siem Reap (O)
Vandaag bezoekt u nog vele tempels in het Angkor gebied. Hierna brengt u een bezoek aan het “Les Artisan d’angkor”, waar u kunt zien hoe de Cambodjaan fijne handgemaakte souvenirs maken. Na de lunch heeft u de tijd om een bezoek te brengen aan de oude markt of de stadsmarkt. Hier wordt van alles aangeboden, van fijne handgeweven kleden tot traditionele sierraden. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel. Vanavond heeft u de mogelijkheid om één van de vele gezellige restaurants te bezoeken die Siem Reap rijk is.

Dag 16: Siem Reap – Phnom Phen (O)
Vandaag verlaat u het schitterende Siem Reap. U gaat met een speedboot via de Tonlé Sap Rivier naar Phnom Penh. Na aankomst in Phnom Phen brengt de gids u naar het hotel en u heeft de rest van de dag vrij te besteden in deze prachtige stad.

Dag 17: Phnom Phen – Kampot (O)
Na het ontbijt gaat u naar Kampot en stad die rijk is aan Franse architectuur. Na de lunch gaat u met de gids mee naar de grotten van Phnom Sorsia en Rung Damrey Saa. De Rung Damrey Saa wordt ook wel “de grot van de witte olifant” genoemd. Omdat de rotsformatie gelijkenis zou vertonen met een olifant. Na een wandeling kunt u heerlijk relaxen in het heldere water van de Tek Chhouu Waterval.

Dag 18: Kampot (O)
Na het ontbijt gaat u op ontdekking uit in Phnom Bokor Hill Station. Dit verlaten Franse stadje werd gebruikt door de Fransen, die het hete Phnom Penh verlieten voor het koele Phnom Bokor. Het belangrijkste gebouw in het stadje is het grootse Bokor Palace. Het is een statig, maar verlaten en mysterieus gebouw, dat niet meer in gebruik is.

Dag 19: Kampot – Sihanoukville (O)
Vandaag reist u naar Sihanoukville, dit paradijs ligt aan de Golf van Thailand. Het heeft prachtige stranden en een azuur blauwe zee. Na aankomst bent u vrij, u kunt heerlijk relaxen en bijkomen van al uw belevenissen van de afgelopen weken.

Dag 20: Sihanoukville (O)
U heeft vandaag een vrije dag. U kunt bijvoorbeeld gaan duiken of snorkelen. Ook kunt u de pittoreske oude haven van Sihanoukville gaan verkennen.

Dag 21: Sihanoukville (O)
Ook vandaag heeft u tijd voor uzelf, u kunt weer heerlijk genieten van tropisch vers fruit of drankjes op het parelwitte strand met de wuivende palmbomen.

Dag 22: Sihanoukville – Phnom Phen (O)
Na het ontbijt verlaat u het paradijselijke Sihanoukville. U keert terug naar de hoofdstad Phnom Penh, waar u na aankomst vrij bent. U kunt nog even kijken naar de laatste souvenirs of nog een wandeling maken door deze culturele stad.

Dag 23: Phnom Phen – Amsterdam (O)
Na het ontbijt heeft u vrij totdat u met de gids terug gaat naar de Internationale luchthaven van Phnom Penh, waarna u afscheid neemt van uw gids en het onvergetelijke Cambodja.

Dag 24: Amsterdam
Vandaag komt u aan in Nederland, dit is het einde van uw Cambodja avontuur.

Routekaart

Klik op play om de rondreis te starten.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Prijzen Groepsreizen

Vertrekdatum Retourdatum Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
        Alleen individueel te boeken

Prijs inclusief:
- Intercontinentale tickets
- Toeslagen bij vertrek uit Nederland
- Transfers met assistentie
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (22x ontbijt)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Pas voor bezoek aan de Angkor Wat tempels
- Engels sprekende gids

Prijs exclusief:
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 30,- administratiekosten per factuur

Prijzen Individuele Reizen

Dagelijks vertrek t/m december 2018 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 persoon € 3.250,- € 325,-  
2 personen € 1.995,- € 325,-  
3 personen € 1.855,- € 325,-  
4 personen € 1.650,- € 325,-  
5 of meer personen € 1.495,- € 325,-  

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen.

Prijs inclusief:
- Transfers met assistentie
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (21x ontbijt)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Pas voor bezoek aan de Angkor Wat tempels
- Engels sprekende gids

Prijs exclusief:
- Intercontinentale tickets
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 30,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie


Groepsamenstelling
Onze groepen bestaan uit samenreizenden en alleengaande reizigers, waardoor alleengaande reizigers snel aansluiting vinden in onze kleine groepen. Onze groepen bestaan uit minimaal 4 personen en maximaal 25 deelnemers.

Accommodatie
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van middenklas hotels die voornamelijk met twee tot drie sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt de groep begeleid door een lokale Nederlands of Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie. De route van Siem Reap naar Phnom Penh wordt van augustus tot en met februari afgelegd per boot en van maart tot en met juli per public bus.

Vluchtinformatie
Vluchten worden onder voorbehoud uitgevoerd door: Thai Airways, Malaysia Airlines, KLM of Cathay Pacific Airways.
Vertrek vanuit Amsterdam, Brussel of Dusseldorf.
Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.