Bangladesh B (compact) Afdrukken E-mailadres
Het vergeten land: 15 dagen vanaf € 1.995,-
Dhaka – Srimongal – Chittagong – Cox’s Bazar – Mongla – Tangail

Bangladesh heeft zeer veel te bieden. Het land is door de vele rivieren erg vruchtbaar en wordt nog op traditionele wijze met ossen bewerkt. Bangladesh is rijk aan architectuur. De eeuwenoude paleizen zijn prachtig gekleurd en steken mooi af tegen de groene omgeving. Tijdens onze compacte en unieke rondreis krijgt u een goed beeld van dit fantastische land en bezoekt u alle belangrijke bezienswaardigheden.
Reiscode: GCR002
Traditional Tripura Bottle Dance

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor iedere reiziger.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 01: Amsterdam
Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam naar Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh.

Dag 02: Dhaka 
Na aankomst op de luchthaven van Dhaka wordt u verwelkomd door uw lokale Engelssprekende gids met welkomstbloemen en een lokale delicatesse. U maakt vandaag een historische stadstour in het mooie Dhaka. U brengt o.a een bezoek aan Ahsan Manjil (roze paleis), Shakari Bazaar (Hindoe straat), Dhakeshwari Tempel (nationale tempel), Lalbagh (Rode Fort). Vanmiddag komt u aan in het hotel en kunt u bijkomen van de eerste ontmoeting met het ontbekende Bangladesh!

Dag 03: Dhaka - Srimongal (O)
Na het ontbijt gaat u per trein naar Srimongal, dit is de belangrijkste theestad van het land. Deze middag maakt u een wandeling in het ruim 1250 hectare grote Lowacheera reservaat ,waar ruim 160 exotische planten, 264 vogels en 30 soorten zoogdieren leven. Het reservaat is ook het woongebied van de Hoolock gibbon (Hoolock hoolock). Daarnaast bezoekt u een klein boerenbedrijfje waar u kunt zien hoe thee verwerkt wordt. In de namiddag bezoekt u het traditionele dorp van de Manipuri-stam, waarna u kennis maakt met de locale bewoners.

Dag 04: Srimongal (O)
Vandaag gaat u de heuvelige omgeving van Srimongal ontdekken, u zult snel merken dat hier alles om Bengaalse thee draait. Na de lunch gaat u per boot op ontdekking in het wildreservaat Bikka Beel, tijdens de boottocht kunt u exotische vogels opserveren. In de late namiddag brengt u een bezoek aan de Monipuri stam, deze unieke stam leeft nog in een prachtig ongerept gebied.

Dag 05: Srimongal – Chittagong (O)
Na uw ontbijt gaat u wandelen door een theeplantage, zo kunt u goed zien hoe de lokale theeplukkers de jonge groene theeblaadjes plukken. In de middag reist u per trein (1e klas) naar Chittagong, waar u vroeg in de avond aankomt. Tijdens de treinreis krijgt u een goed beeld van het prachtige Bangladesh.

Dag 06: Chittagong – Cox’s Bazar (O)
Na het ontbijt bezoekt aan een aantal prachtige museums, waaronder het museum van Volkskunde en de 2e Wereldoorlog. Na de lunch reist u naar Cox’s Bazar, de mooiste badplaats van het land. Onderweg brengt u nog een bezoek aan het boeddhistische stadje Ramu, hier vindt u vele kloosters, tempels, pagodes en delicate handgemaakte souvenirs. Vervolgens bezoekt u ook het stadje Lamaparah, waar u de mooiste Birmese Boeddha gemaakt van brons kunt zien, u bezoekt tevens de prachtige houten huizen (Bara Khyang), die bewerkt zijn met zilver en kostbare edelstenen.

Dag 07: Cox’s Bazar (O)
Na het ontbijt maakt u een korte bootreis naar de Maheskhali eilanden, hier brengt u een bezoek aan de historische hindoe Kali tempel die boven op een heuvel ligt. Het is een kleine tempel, maar erg belangrijk voor pelgrims van het subcontinent. Ook brengt u een bezoek aan de kleurrijke boeddhistische tempel van de Mogh gemeenschap, hier heeft u de kans om de ambachtslieden te zien weven.

Dag 08: Cox’s Bazar - Mongla (O)
Vanochtend bezoekt u Maach Bazaar, dit is een van de grootste vismarkten in het land. U kunt zien hoe honderden mannen grote schepen met touwen aan wal trekken. Hierna reist u per trein naar het mooie Chandpur, na aankomst gaat u aan boord van een boot. De boot is gebouwd in een oude koloniale stijl dat in Azië nog steeds in gebruik is. U dineert en overnacht deze avond op de gezellige boot in een 1e klas hut met airconditioning. Als het vaarschema het niet toelaat zal een deel van de route naar Mongla overland plaatsvinden.

Dag 09: Mongla (O)
Na het ontbijt kunt u genieten van deze unieke tocht en krijgt u een goed beeld van Bangladesh. U vaart langs tientallen dorpjes waar de bewoners bezig zijn met hun dagelijkse taken en de kinderen enthousiast naar u wuiven. Bangladesh telt meer dan 600 kronkelende rivieren, u vaart over water dat een verbinding is van de Padma (Ganges) en de Brahmaputra rivier. Er stroomt meer water in deze rivieren, dan in alle rivieren van Europa samen. De Brahmaputra rivier ca 2900 km lang en ontspringt in het Himalaya gebergte ten westen van Tibet. Laat in de middag komt u aan in Mongla, waarna u direct naar het hotel wordt gebracht.

Dag 10: Mongla (O)
Vandaag is het tijd om te ontspannen, u maakt namelijk een boottocht door Sundarbans de grootste mangrovebossen ter wereld. U vaart over de grote rivieren en smalle kanalen, waar u prachtige foto’s kunt nemen van de uitzichten. Het mangrovebos is het woongebied van de beschermende Bengaalse tijger (Panthera Tigris Tigris) en vele andere dieren. Als u avontuurlijk bent ingesteld heeft u de mogelijkheid om hier met de gids een korte wandeling te maken. De gids kan u van alles vertellen over diverse planten die er groeien en dieren die er leven. Aan het einde van de dag keert u terug naar het hotel in Mongla.

Dag 11: Mongla – Tangail (O)
Na het ontbijt rijdt u naar Bagerhat. Er bevinden zich veel oude moskeeën in deze stad, waaronder de bekende koepel Shad Gambuj Masjid (Moskee) en de heilige Khan Jahan Ali. Hier komen wekelijks circa 6000 mensen bidden, ” een unieke ervaring”. Hierna heeft u nog even de tijd om rond de prachtige nabij gelegen vijver te wandelen. Na de lunch reist u verder naar Tangail, waar u na aankomst vrij bent.

Dag 12: Tangail – Dhaka (O)
Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de Sari Bazaar, dat zich in een vredig dorpje bevindt. Hier ziet u hoe traditionele sari’s worden ontworpen, geverfd en verkocht. U maakt met de gids nog een wandeling in dit vredige gebied voordat u terug rijdt naar Dhaka. Daarna bezoekt u Dhamrai, dit is een klein stadje dat bekend staat om zijn delicate aardewerk en koperwerk. Hier wordt u rondgeleid door een gastvrije familie, die al meer dan 200 jaar op traditionele wijze koper giet. Hier heeft u heeft de kans om het zelf ook eens te proberen. Ook bezoekt u lokale families in de pottenbakkerij, zo kunt u zien hoe deze mensen eeuwenlang aardewerk maken. Vanavond overnacht u in Dhaka, waar u ook gaat genieten van het heerlijke diner.

Dag 13: Dhaka (O)
Vandaag rijdt u naar de stad Comilla en brengt u een bezoek aan de ruïnes van het boeddhistische klooster Salban Vihar, het klooster dateert uit de 8e eeuw. Na de lunch brengt u een bezoek aan Sonargaon, dit is één van de oudste Bengaalse steden met een magnifieke architectuur. Vanavond kunt u genieten van het afscheidsdiner en u zult merken dat de Bengaalse keuken veel te bieden heeft.

Dag 14: Dhaka – Amsterdam (O)
Na het ontbijt kunt u nog een bezoek brengen aan het luxe Aarong mall, hier vindt u handgemaakte producten uit Bangladesh. Hier heeft u de kans om nog een paar laatste inkopen te doen, zodat u het thuisfront blij kunt maken met unieke souvenirs. U bent de rest van de dag vrij tot u naar het vliegveld wordt gebracht voor uw vlucht naar Nederland.

Dag 15: Amsterdam
Vandaag komt u aan in Nederland, dit is het einde van uw Bangladesh avontuur.

Routekaart

Klik op play om de rondreis te starten.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Prijzen Groepsreizen

Vertrekdatum Retourdatum Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
        in 2018 alleen individueel te boeken.

Prijs inclusief:
- Intercontinentale tickets
- Toeslagen bij vertrek uit Nederland
- Transfers met assistentie
- Treinkaartjes, volgens het programma
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (12x ontbijt)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Engels sprekende gids

Prijs exclusief:
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Consumpties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Prijzen Individuele Reizen

Wekelijks vertrek op zondag, maandag, woensdag en
donderdag tot december 2018
Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 persoon € 3.295,- € 375,-  
2 - 3 personen € 2.495,- € 375,-  
4 of meer personen € 1.995,- € 375,-  

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen.

Prijs inclusief:
- Transfers met assistentie
- Treinkaartjes, volgens het programma
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (12x ontbijt)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Engels sprekende gids

Prijs exclusief:
- Intercontinentale tickets
- Toeslagen bij vertrek uit Nederland
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Consumpties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie


Groepsamenstelling
Onze groepen bestaan uit samenreizenden en alleengaande reizigers, waardoor alleengaande reizigers snel aansluiting vinden in onze kleine groepen. Onze groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 16 deelnemers.

Accommodatie
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van middenklas hotels die voornamelijk tot twee sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. Tijdens de reis van Cox’s Bazaar naar Mongla overnacht u op de huisboot. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt de groep begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie. Van Dhaka naar Srimongal en van Srimongal naar Chittagong reist u per trein en van Cox’s Bazaar naar Mongla per boot. Het kan voorkomen dat bootschema's wijzigigen, hierdoor kan een aanpassing in het reisschema noodzakelijk zijn.

Vluchtinformatie
Vluchten kunt u ook via ons boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door Emirates, Thai Airways, Gulf Air of Qatar Airways. Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.