Bangladesh A (compleet) Afdrukken E-mailadres
Het dal van de Ganges: 23 dagen vanaf € 2.695,-
Dhaka - Sylhet -Jaflong -Remakalenga - Srimongal - Rangpur - Bogra - Rajshahi - Mongla - Dhaka - Chittagong - Cox’s Bazar - Tangail - Dhaka

In het onbekende Bangladesh valt nog veel te ontdekken. In tegenstelling tot de bruisende hoofdstad Dhaka zijn de groene noordelijk gelegen gebieden rustig en pittoresk. De stranden in het Zuiden zijn ideaal voor de strandliefhebber. Tijdens deze unieke rondreis krijgt u een goed beeld van dit prachtige land en komt u op veel plaatsen waar andere westerlingen nauwelijks zijn geweest.
Reiscode: GCR001
The Pink Palace

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor iedere reiziger.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 01: Vertrek vanuit Amsterdam
Vandaag vertrekt u naar het schitterende en vooral onbekende Bangladesh.

Dag 02: Aankomst Dhaka – Sylhet
Na aankomst op de luchthaven in Dhaka treft u de lokale Engelstalige gids, samen met uw gids reist u naar het hotel in Sylhet. U bent na aankomst in het hotel vrij.

Dag 03: Sylhet - Jaflong - Sylhet (O)
Na het ontbijt verlaat u Sylhet en wordt u naar Jaflong gebracht, dat bekend staat om grote collecties met stenen. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht in het pittoreske gebied en u kunt zien hoe de lokale Khasia-stammen stenen verzamelen. Rond Jaflong zijn vele exotische theeplantages te vinden, waar u veel vrouwen theeblaadjes ziet plukken. In de namiddag keert u terug naar het hotel in Sylhet.

Dag 04: Sylhet – Remakalenga (O)
Na het ontbijt verlaat u Sylhet, via Srimongal reist u door een prachtig plattelandsgebied naar het zuiden. Aan beide kanten van de weg ziet u hoe boeren thee verwerken, thee speelt een grote rol in Bangladesh en het wordt er dan ook volop gedronken. Tijdens de tocht bezoekt u nog een aantal traditionele Bengaalse dorpjes, waar zelden westerlingen komen. Na de lunch maakt u een avontuurlijke wandeltocht in het ongerept Remakalenga woud, u zult zien dat de natuur van Bangladesh erg mooi is. Vanavond overnacht u in het mooie Remakalenga.

Dag 05: Remakalenga – Srimongal (O)
Na het ontbijt rijdt u naar Srimongal. Daar maakt u een wandeling in de ruim 1250 hectare grote Lowacheera reservaat waar ruim exotische 160 planten, 264 vogels en 30 soorten zoogdieren leven. De prachtige Hoolock gibbon leeft ook in het reservaat. Vervolgens brengt u een bezoek aan een klein boerenbedrijfje, waar u kunt zien hoe thee wordt verwerkt. In de namiddag bezoekt u het traditionele dorp van de Manipuri stam, de stamleden ontvangen u met openarmen. U kunt kennis maken met de lokale bewoners en u zult merken dat de tijd er heeft stilgestaan.

Dag 06: Srimongal – Rangpur (via Dhaka) (O)
Direct na het ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht. U reist per trein in een 1e klas slaapcoupe naar Dhaka, het spoor loopt door een mooi gebied, waarbij u een prachtig panorama-uitzicht heeft. Na aankomst in Dhaka reist u verder naar Rangpur. Onderweg krijgt u een goed beeld van het landschap van Bangladesh, maar ook zeker van de Bengaalse boeren, die druk bezig zijn met het verzorgen van hun groene akkers en vee. Vanavond overnacht u in de trein.

Dag 07: Rangpur (O)
Vroeg in de ochtend komt u aan in het prachtige Rangpur, waarna u direct naar het hotel wordt gebracht en de mogelijkheid heeft zichzelf even op te frissen. Hierna is het tijd om het prachtige Rangpur te ontdekken. U brengt o.a. een bezoek aan het imposante Tajhat paleis, de Kali Mandir tempel en het bekende Carmichael College dat werd opgericht in 1916. In de late namiddag bezoekt u de pittoreske Hat Bazaar, waar de lokale bewoners hun handelswaren aan de man proberen te brengen en waar vele mensen van kraam naar kraam slenteren. U overnacht vanavond in Rangpur.

Dag 08: Rangpur (O)
Na het ontbijt gaat u het noordelijk deel van Bangladesh ontdekken, u brengt o.a een bezoek aan de spectaculaire Kantanagar tempel. Deze prachtige baksteenrode hindoetempel werd gebouwd door de bekende Maharaja van Dinajpur en is van boven tot onder bedekt met delicate religieuze afbeeldingen. Deze goed bewaarde tempel stamt uit 1652 en is nog steeds in gebruik. In de namiddag bezoekt u het Ramsagar Meer, waar u kunt genieten van de prachtige omgeving. U overnacht vanavond weer in het hotel in Rangpur.

Dag 09: Rangpur – Bogra (O)
Vanmorgen verlaat u na het ontbijt Rangpur en rijdt u naar Paharpur. Het gebied rond Paharpur staat bekend om de mooiste architectuur en boeddhistische plaatsen van Bangladesh. U brengt een bezoekt aan het bijzondere Somapuri Vihara, dit was het grootste boeddhistische klooster ten zuiden van de Himalaya en dateert uit de 8e eeuw. Onderweg brengt u een bezoek aan de ruim 2000 jaar oude stad Mahasthangarh, deze historische stad staat bekend om zijn historische ruïnes. Vanavond overnacht u in Bogra.

Dag 10: Bogra – Rajshahi (O)
Na het ontbijt vertrekt u naar Rajshahi. Onderweg stopt u bij Natore Rajbari, Puthia en Uttara Gano Bhaban. Uttara Gano Bhaban staat bekend wegens het oude paleis, dat gebruikt wordt als residentie van de president. Na de lunch bezoekt u een lokale zijdeweverij, waar de mooiste zijde van het land wordt geweven. Laat in de middag maakt u een ontspannende wandeling langs de kleurrijke oevers van de Padma rivier. Vanavond overnacht u in Rajshahi.

Dag 11: Rajshahi (O)
Vanochtend brengt u een bezoek aan het mooie Varendra museum, één van de beste museums van het land. In Gaud bezoekt u de mooie Sona Masjid (moskee), dat gelegen ligt nabij de grens naar India. De omliggende pittoreske dorpjes zijn de moeite waard om even te bezoeken en kennis te maken met de vriendelijke bewoners, die u met openarmen ontvangen.

Dag 12: Rajshahi – Mongla (O)
Vandaag reist u naar Mongla, een mooie rit langs rijstvelden, dorpjes en groene wouden. We stoppen onderweg regelmatig om foto’s te nemen van de prachtige uitzichten. Mongla is een klein havendorpje waar u kennis kunt maken met de bijzonder vriendelijke lokale bevolking. Vanavond overnacht u in Mongla.

Dag 13: Mongla (O)
Vandaag is het tijd om te ontspannen. U maakt namelijk een boottocht door Sundarbans, de grootste mangrovebossen ter wereld. U vaart over de grote rivieren en smalle kanalen, waar u prachtige foto’s kunt nemen van de uitzichten. Het mangrovebos is het woongebied van de beschermde Bengaalse tijger (Panthera Tigris Tigris) en vele andere dieren. Als u avontuurlijk bent ingesteld, heeft u de mogelijkheid om hier met de gids een korte wandeling te maken. De gids kan u van alles vertellen over diverse planten die er groeien en dieren die er leven. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

Dag 14: Mongla – Dhaka (O)
Na het ontbijt verlaat u het prachtige Bengaalse deltagebied per boot, dat gebouwd is in een koloniale stijl. U overnacht en dineert deze avond op de boot in een 1e klas cabine met airconditioning, deze bootreis is praktisch en veilig. Tijdens deze unieke tocht krijgt u een goed beeld van Bangladesh. U vaart langs tientallen dorpjes waar de bewoners bezig zijn met hun dagelijkse taken en de kinderen enthousiast naar u wuiven. Bangladesh telt meer dan 600 kronkelende rivieren! U vaart over water dat een verbinding is van de Padma (Ganges) en de Brahmaputra rivier, deze twee rivieren bevatten meer water dan alle rivieren en Europa samen. De Brahmaputra rivier is ca 2900 km lang en ontspringt in het Himalaya gebergte ten westen van Tibet.

Dag 15: Dhaka – Chittagong (O)
Vroeg in de ochtend komt u aan in Dhaka, waarna u verder reist naar Chittagong. Tijdens deze tocht kunt u rustig en comfortabel het plattelandsleven opnemen. Na de lunch neemt de gids u mee op een Chittagong stadstoer, hij laat u alle hoogtepunten van de stad zien. Aan het einde van de middag gaat u naar het hotel en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

Dag 16: Chittagong – Cox’s Bazar (O)
Na het ontbijt staat er een Shampan boottocht over de Karnafuli rivier op het programma. U reist met een traditioneel houten bootje naar Cox’s Bazar, de mooiste badplaats van het land. Onderweg bezoekt u nog het mooie boeddhistische stadje Ramu, hier vindt u vele prachtige kloosters, tempels en pagodes en u kunt hier delicate handgemaakte souvenirs kopen. In het stadje Lamaparah bezoekt u de mooiste Birmese Boeddha, gemaakt van brons en prachtige houten huizen die bewerkt zijn met zilver en kostbare edelstenen. De rest van de dag heeft u vrij en kunt u luieren op het 120 km lange strand, waar u kunt genieten van de mooie zonsondergang over de Indische Oceaan.

Dag 17: Cox’s Bazar (O)
Na het ontbijt maakt u een korte bootreis naar de Maheskhali eilanden. Hier brengt u een bezoek aan de historische hindoe Kali tempel die boven op een heuvel ligt. Het is maar een kleine tempel, maar de tempel is erg belangrijk voor pelgrims van het subcontinent. Ook brengt u een bezoek aan de kleurrijke boeddhistische tempel van de Mogh gemeenschap, hier heeft u de kans om de ambachtslieden te zien weven. Vanmiddag keert u terug naar Cox's Bazar, waar u vanavond kunt genieten van een overheerlijk diner!

Dag 18: Cox’s Bazar – Tangail (O)
Vanochtend bezoekt u Maach Bazaar, dit is een van de grootste vismarkten in het land. Hierna vliegt u naar Dhaka, na aankomst rijdt u verder naar Tangail. Onderweg bezoekt u Dhamrai, dit is een klein stadje dat bekend staat om zijn delicate aardewerk en koperwerk. Hier wordt u rondgeleid door een gastvrije familie, die al meer dan 200 jaar op traditionele wijze koper giet, u heeft de kans om het zelf ook eens te proberen. Vervolgens bezoekt u lokale families in de pottenbakkerij, zo kunt u zien hoe deze mensen eeuwen lang aardewerk maken. Vanavond kunt u genieten van een lekker diner in Tangail.

Dag 19: Tangail – Dhaka (O)
Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de Sari Bazaar, dat zich in een vredig dorpje bevindt. Hier ziet u hoe traditionele sari’s worden ontworpen, geverfd en verkocht. Vervolgens maakt u met de gids nog een wandeling in dit vredige gebied voordat u terug rijdt naar de hoofdstad Dhaka.

Dag 20: Dhaka (O)
Vandaag kunt u genieten van een historische stadstour in Dhaka, u brengt o.a een bezoek aan Ahsan Manjil (Roze Paleis), Shakari Bazaar (Hindoe straat), Dhakeshwari Tempel (Nationale Tempel), Lalbagh (Rode Fort), Armeense kerk en de Sar moskee. In de namiddag bezoekt u het bevrijdingsmuseum, het regeringsgebouw, de Gurudwara Tempel en het nationale museum. Aan het einde van de middag heeft u vele hoogtepunten van deze pittoreske stad gezien en keert u terug naar het hotel, waar u gaat genieten van overheerlijke gerechten tijdens het diner.

Dag 21: Dhaka (O)
Vandaag brengt u een bezoek aan de ruïnes van het boeddhistische klooster Salban Vihar, het prachtige klooster dateert uit de 8e eeuw. Na de lunch brengt u een bezoek aan Sonargaon, dit is één van de oudste Bengaalse steden en het heeft een magnifieke architectuur. Vanavond kunt u weer genieten van een lekker diner, u zult verstelt staan van de heerlijke Bengaalse keuken!

Dag 22: Dhaka - Amsterdam (O)
Na het ontbijt kunt u nog een bezoek brengen aan het luxe Aarong mall, hier vindt u handgemaakte producten uit Bangladesh. U heeft de mogelijkheid om hier uw laatste inkopen te doen, als u dat onderweg nog niet heeft gedaan. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht en neemt u afscheid van uw gids en het zeer bijzondere Bangladesh!

Dag 23: Amsterdam
Vandaag komt u aan in Nederland, dit is het einde van uw Bangladesh avontuur.

Routekaart

Klik op play om de rondreis te starten.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Prijzen Groepsreizen

Vertrekdatum Retourdatum Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
        Alleen individueel te boeken.

Prijs inclusief:
- Intercontinentale tickets
- Toeslagen bij vertrek uit Nederland
- Binnenlandse vlucht
- Transfers met assistentie
- Treinkaartjes, volgens het programma
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (20x ontbijt)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Engels sprekende gids

Prijs exclusief:
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Consumpties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Prijzen Individuele Reizen

Wekelijks vertrek op zondag tot december 2018 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 persoon € 4.895,- € 450,-  
2 - 3 personen € 2.995,- € 450,-  
4 of meer personen € 2.695,- € 450,-  

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen.

Prijs inclusief:
- Binnenlandse vlucht
- Transfers met assistentie
- Treinkaartjes, volgens het programma
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van logies en ontbijt (20x ontbijt)
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens het programma
- Engels sprekende gids

Prijs exclusief:
- Intercontinentale tickets
- Toeslagen bij vertrek uit Nederland
- Vertrekbelasting
- Facultatieve excursies
- Consumpties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie


Groepsamenstelling
Onze groepen bestaan uit samenreizenden en alleengaande reizigers, waardoor alleengaande reizigers snel aansluiting vinden in onze kleine groepen. Onze groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 16 deelnemers.

Accommodatie
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van middenklas hotels die voornamelijk tot twee sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. Tijdens de bootreis van Mongla naar Dhaka overnacht u op de boot en van Srimongal naar Rangpur in de nachtrein. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z. van gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt de groep begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie. Tijdens de bootreis van Mongla naar Dhaka wordt gereisd per boot en van Srimongal naar Rangpur per nachtrein. Het kan voorkomen dat bootschema's wijzigigen, hierdoor kan een aanpassing in het reisschema noodzakelijk zijn.

Vluchtinformatie
Vluchten worden onder voorbehoud uitgevoerd door Emirates, Thai Airways, Gulf Air of Quatar Airways.
Vertrek vanuit Amsterdam, Brussel of Dusseldorf.
Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.