Reisverslag Diana Aldenzee Afdrukken E-mailadres
Reisverslag van Diana Aldenzee.  Zij heeft in januari 2010 via Green Canyon Reizen een op maat gemaakte werkvakantie gemaakt naar Sulawesi en PAK Toraja.

Mijn werkvakantie was dankzij Jan O. Staal en Manaek Lande goed georganiseerd. Zo bezocht ik Makassar, het koele heuvelachtige Malino, en via het Buginese gebied ging ik naar Sengkang.

Januari heeft een goed klimaat waardoor het ideaal was een bezoek te brengen aan het Tempe Meer nabij Sengkang. Per motorprauw gingen we het Tempe Meer op, waar vrouwen en kinderen zich in de rivier wasten en vissers seizoensvoorbereiding troffen. In het midden van het meer bezochten we de locale vissersnomaden die er in drijvende huizen wonen, ze wonen in een paradijs, omgeven door veel drijvend groen waar volop witte watervogels leven. Alleen het landschap is het al waard. Deze trip duurde 3 dagen, waarbij ik gezelschap had van de Engels sprekende gids.
Rantepao en zijn Torajacultuur is erg indrukwekkend. Ik verbleef één nacht in Batutumonga, waarbij ik ’s ochtends wakker werd met een prachtig uitzicht over een aantal van Sulawesische hoogste bergen. Ik had een prachtige reis naar het weeshuis, dat ik sinds afgelopen zomer steun. Ik werd hartelijk door de kinderen verwelkomd en dat ik me die drie dagen in het weeshuis erg thuis voelde. Het weeshuis is zeer comfortabel en de kinderen waren erg blij met de puzzels en Engelse kinderboeken die ik voor hen had meegebracht. We hebben de boeken met veel plezier samen gelezen. Daarnaast hebben we gedineerd in Rantepao, wat erg leuk was. We hebben samen gedanst in het weeshuis op het liedje ("put your right hand in, right hand out and shake it all about"), hierbij moesten we erg lachten, omdat de meisjes het nummer al kenden en nog wel in het Engels!
Ik ben erg gelukkig dat ik de kinderen in het weeshuis heb ontmoet, ondanks ik er maar eventjes heb gelogeerd. Ik ben zo blij dat ik altijd zal blijven proberen te steunen waar ik maar kan.

Diana Aldenzee