Over Green Canyon Reizen Afdrukken E-mailadres


Jan O. Staal is de oprichter van Green Canyon Reizen.
Jan heeft een geruime tijd in Indonesië gewoond en daar gewerkt in het toerisme. Hij heeft over vele eilanden binnen de groene archipel gereisd en de meest afgelegen gebieden bezocht waar nauwelijks westerlingen komen.

Naast Indonesië heeft hij ook in vele andere Aziatische landen gereisd en gewerkt, waaronder Vietnam toen het net openstond voor toeristen en het nog niet ontdekt was door het massatoerisme. Door de jaren heen is Jan bevriend geraakt met een aantal lokale bewoners, waar hij tegenwoordig nauw mee samenwerkt.

Jan heeft binnen een aantal lokale projecten in Azië en Caribbean geparticipeerd. En kwam zo tot de conclusie dat de reizigers van nu, meer willen dan enkel het bezoeken van de toeristische oorden van een land. Reizigers willen meer. Ze zijn zich bewust van het feit dat elk land meer te bieden heeft dan massatoerisme. Reizigers zetten zich tijdens hun vakantie steeds meer in als vrijwilliger in verre oorden. Ze combineren reizen met vrijwilligerswerk, om zo naast een toeristische reis ook iets te betekenen voor de lokale flora en fauna of de gemeenschap. Kortom duurzaam reizen is hip!  Jan heeft al zijn belevenissen en ervaringen samengebonden, dit wil hij graag met u delen, daarom is Green Canyon Reizen alweer 10 jaar geleden ontstaan.

alt