Vliegtuigen botsen op luchthaven in Jakarta Afdrukken E-mailadres

Op een luchthaven in de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn op 4 april twee vliegtuigen met elkaar in botsing gekomen. De schade aan de toestellen is aanzienlijk, maar voor zover nu bekend zijn de passagiers ongedeerd. Geen van onze reizigers waren aan boord van de toestellen. Op het vliegveld Halim Perdanakusuma in Jakarta kwam maandagavond (Indonesische tijd) een Boeing 737-800 van Batik Air in botsing met een ATR 72 van luchtvaartmaatschappij Trans Nusa.

De Boeing 737 stond op het punt om op te stijgen toen een van de vleugels het toestel van Trans Nusa raakte. Beide vliegtuigen zijn flink beschadigd. DeTrans Nusa vluchten zijn vooral populair voor reizen naar de prachtige kleine Sunda eilanden.  

 

 

 
Zeebeving Indonesisch eiland Sumatra Afdrukken E-mailadres

Bij de westkust van het Indonesische eiland Sumatra heeft op woensdag twee maart een zware zeebeving met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter plaatsgevonden. Volgens reddingwerkers zijn er doden gevallen maar het is niet bekend hoeveel. De Indonesische autoriteiten lieten woensdagmiddag (Nederlandse tijd) een waarschuwing voor een tsunami uitgaan voor de provincies West-Sumatra, Noord-Sumatra en Atjeh, maar trokken die na korte tijd weer in.

Het epicentrum van de beving ligt op 10 kilometer diepte in de Indische Oceaan, op ruim 800 kilometer ten zuidwesten van de stad Padang. Dat meldt het Amerikaanse wetenschapsbureau USGS.

Of er schade is, is nog niet bekend. Maar omdat de beving op slechts 10 kilometer diepte plaatsvond, wordt dat wel verwacht. Hoe ondieper de beving, hoe groter de schade kan zijn. 

Zware beving
De beving was een zware en werd ook in omliggende landen als Singapore en Kuala Lumpur gevoeld. In Indonesië werden uitzendingen op de televisie onderbroken om een waarschuwing naar de bevolking uit te doen.

USGS meldde aanvankelijk dat het om een beving met een kracht van 8,2 ging, maar heeft dat inmiddels bijgesteld naar 7,9.

Tsunami
Indonesië ligt in een seismologisch gevoelig gebied. Het land wordt regelmatig getroffen door aard- en zeebevingen. Op 26 december 2004 werd Indonesië getroffen door een tsunami die volgde op een zeer zware zeebeving in de Indische Oceaan. Ook het epicentrum van die beving lag op ongeveer 10 kilometer diepte in de oceaan.

Door de hoge vloedgolf verloren ruim 130.000 inwoners van het land het leven. Ook omliggende landen werden geraakt. In totaal waren er toen ruim 230.000 dodelijke slachtoffers.

Onze reizen naar Sumatra worden voorlopig volgens huidig schema uitgevoerd. Mochten de reeds geboekte reizen door deze omstandigheden worden aangepast dan krijgt u daar schriftelijk een bevestiging van.

 

 
Gratis Capitool reisgids cadeau bij uw boeking! Afdrukken E-mailadres

Actie: Boekt u tussen 10 november 2015 en 15 februari 2016 een rondreis, bouwsteen, werkvakantie of maatwerkreis via Green Canyon Reizen dan ontvangt u van ons een Capitool reisgids cadeau! Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties of aanbiedingen. 

 
Vroegboek ACTIE: nu tot € 100,- korting op rondreizen en bouwstenen Afdrukken E-mailadres
Boek nu een rondreis of minimaal twee bouwstenen voor de periode januari-december 2015 en u ontvangt tot € 100,- korting p.p.. Het bedrag wordt in mindering gebracht op de factuur.
De vroegboekkorting geldt alleen op ons reisaanbod (rondreizen en bouwstenen) en is niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen of kortingen.
 
 
 

 

Laatst aangepast op vrijdag 26 december 2014 17:59
 
Green Canyon Reizen & Unigarant Verzekeringen Afdrukken E-mailadres
Vanaf juni 2014 gaat Green Canyon Reizen voor al haar reis- en annuleringsverzekeringen samenwerken met Unigarant Verzekeringen in Hoogeveen. Onze keuze viel op Unigarant door de goede service, het uitstekende assortiment met een uitgebreide dekking en de locatie van deze verzekeraar. Wij vinden het belangrijk dat het verzekeringsproduct dat wij aanbieden volledig aansluit op de wensen van onze klant. Gedurende de afgelopen jaren hebben wij door onderzoek kunnen constateren dat onze reizigers op een eenvoudige wijze, een goede verzekering met uitstekende dekking willen afsluiten tegen scherpe premie. Hier sluit het assortiment van Unigarant Verzekeringen dan ook bij aan. We zijn er van overtuigd dat het product en de service goed op elkaar is afgestemd. En wij kijken samen uit naar een lange en duurzame samenwerking.
 

 
 
 
Laatst aangepast op zaterdag 14 juni 2014 10:33
 
Hinder van vulkaan Indonesië Afdrukken E-mailadres
Een grote uitbarsting van de vulkaan Sangeang in het zuiden van Indonesië hindert het vliegverkeer in de regio. De berg spuwt as en rook tot 3 kilometer hoogte de lucht in. De vulkaan ligt op één van de Kleine Soenda-eilanden, ten oosten van het populaire Indonesische vakantie-eiland Bali. Sommige vluchten tussen Australië en Zuidoost-Azië zijn geannuleerd. Het gaat onder meer om vluchten van en naar Denpasar op Bali en naar de Zuidoost-Aziatische stad Singapore. Ook werden in Australië alle binnenlandse vluchten van en naar het vliegveld van de Noord-Australische stad Darwin zaterdag geschrapt. In Indonesië is het Komodo-vliegveld op het Indonesische eiland Flores dicht. Ook schepen die toeristen naar het eiland Komodo brengen hebben hun reis uitgesteld. Het ruige eiland is bekend vanwege zijn reusachtige komodovaranen.
 
Laatst aangepast op woensdag 04 juni 2014 20:01
 
Het ongerepte eiland Sulawesi Afdrukken E-mailadres
Een tongkonan is een traditioneel voorouderlijke huis, of rumah adat van de Toraja's op Sulawesi. Tongkonans hebben door hun oversized zadeldak een beetje de vorm van een boot. Zoals veel traditionele woningen in dit deel van de wereld zijn ze gebouwd op palen. De bouw van een tongkonan is moeilijk werk en het gebeurt meestal met de hulp van alle familieleden. In de oorspronkelijke Toraja samenleving had alleen adel het recht om een tongkonan bouwen. De grote buffelhorens op de paal vooraan duiden op de begrafenisrituelen die bij deze familie al hebben plaats gehad. De horens herinneren aan alle geofferde buffels en dus ook aan de welstand van de familie.
 
Wilt u dit jaar een vakantie waarbij; cultuur, natuur, ontspanning en actie centraal staan? Boek dan nu een reis via Green Canyon Reizen naar het adembenemend mooie Sulawesi! U kunt zelfs tijdens uw rondreis overnachten in een authentieke Tongkonan die deel uit maakt van een traditioneel Toraja-dorp!
 
Laatst aangepast op zondag 25 mei 2014 18:25
 
Luchthavenbelasting Indonesië Afdrukken E-mailadres
Vanaf dinsdag 1 april 2014 is de luchthavenbelasting voor International Departures verhoogd tot IDR 200.000 bij 5 grote luchthavens in Indonesië. Ook de luchthavenbelasting voor binnenlandse vluchten is verhoogd. Deze moeten ter plekke worden voldaan door de reizigers.
 
Bali:
- Domestic: Rp 75.000
- International: Rp 200.000
 
Surabaya:
- Domestic Rp 75.000
- International Rp 200.000
 
Makassar:
- Domestic Rp 50.000
- International Rp 150.000
 
Lombok:
- Domestic Rp 45.000
- International Rp 150.000

 

 
KLM-vluchten Indonesië gaan door Afdrukken E-mailadres

SCHIPHOL - De uitbarsting van de vulkaan Kelud op het Indonesische eiland Java heeft geen gevolgen voor de vluchten van KLM. Alle vluchten naar Indonesië gaan door, zo heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij vrijdag gezegd. KLM vliegt dagelijks op Jakarta, dat op West-Java ligt, en op Denpasar (Bali).

In verband met de vulkaanuitbarsting zijn drie luchthavens op Java gesloten: Jogjakarta  , Soerabaja en Solo. De vluchten van de Indonesische maatschappij Garuda Indonesia Airways, die vanaf Schiphol naar Jakarta vliegt en van daaruit naar andere bestemmingen in Indonesië, gaan vooralsnog ook door. Wel kan het zo zijn dat passagiers in Jakarta aankomen en dan niet meer kunnen doorvliegen naar hun eindbestemming. Die passagiers worden omgeboekt naar een latere vlucht, onze reizigers zijn reeds geïnformeerd. Onze reizen naar Indonesië zullen zonder wijzigingen uitgevoerd worden.

Laatst aangepast op maandag 17 februari 2014 18:34
 
Capitool reisgids cadeau Afdrukken E-mailadres

Actie: Boekt u tussen 10 februari en 15 maart 2014 een rondreis, bouwsteen, werkvakantie of maatwerkreis via Green Canyon Reizen dan ontvangt u van ons een Capitool reisgids cadeau! Deze actie is niet geldig i.c.m. andere acties of aanbiedingen.

Laatst aangepast op dinsdag 11 februari 2014 13:36
 
Sinabung vulkaan actief op Noord-Sumatra Afdrukken E-mailadres

KABANJAHE - Het aantal doden als gevolg van de uitbarsting van de vulkaan Sinabung op het Indonesische eiland Sumatra is opgelopen tot 16. Zondag is nog een verkoold lichaam gevonden, en in het ziekenhuis is een student overleden aan zijn verwondingen. De autoriteiten hadden juist deze week geëvacueerde bewoners van dorpen op meer dan 5 kilometer afstand van de vulkaan Sinabung toestemming gegeven naar huis terug te keren.

Onder de doden is een groep kinderen die een schoolreisje maakte naar de regio, meldde een woordvoerder van het ministerie van Noodgevallen.  Duizenden bewoners van deze regio van Noord-Sumatra zijn opnieuw geëvacueerd. De 2460 meter hoge vulkaan Sinabung was 400 jaar rustig, maar kwam in 2010 weer tot leven. Sinds september is hij zeer actief. Zo waren er op 4 januari liefst 50 erupties. Bewoners sloegen in paniek op de vlucht. De hellingen zijn bij de Sumatranen populair, omdat de grond er zeer vruchtbaar is. De boeren verbouwen er onder meer koffieplanten en telen er sinaasappels. De Sinabung is een van de ongeveer 130 actieve vulkanen in Indonesië.

Onze Sumatra bouwsteen zal worden aangepast, waardoor deze reis uitvoerbaar blijft en de reizigers geen gevaarlopen door de vulkaanuitbarsting. De overige reizen en onze maatwerkreizen naar Indonesië blijven ongewijzigd.

Laatst aangepast op maandag 03 februari 2014 15:45
 
Overstromingen in Jakarta Afdrukken E-mailadres

JAKARTA - Overstromingen hebben de afgelopen dagen in de Indonesische hoofdstad Jakarta aan zeker tien mensen het leven gekost. De autoriteiten hebben bijna 64 duizend mensen geëvacueerd, zo liet het hoofd van de burgerbescherming in de stad, Bambang Surya Putra, vandaag weten.
 
Door overvloedige regenval is de rivier die door de miljoenenstad loopt, buiten zijn oevers getreden. De autoriteiten hebben tijdelijke opvanghuizen voor de geëvacueerden ingericht en voedsel en kleding onder hen verdeeld. Meteorologen verwachten dat het de komende uren blijft regenen. Vrijdag werd al de noodtoestand uitgeroepen bij de stad Manado in Noord-Sulawesi. Daar zijn zeker 16 mensen om het leven gekomen.

Onze reizen naar Indonesië zijn nog uitvoerbaar, in o.a. Jakarta zullen we ons reisschema licht aanpassen, onze reizigers zullen hiervan op de hoogte worden gesteld.
 

Laatst aangepast op maandag 20 januari 2014 16:41
 
Aardverschuivingen treffen Noord-Sulawesi Afdrukken E-mailadres

TOMOHON, NOORD SULAWESI - Er zijn, op woensdag 15 januari, mogelijk tientallen mensen bedolven door een aardverschuiving in Noord-Sulawesi. Inwoners van een Noord-Sulawesisch dorp zochten een tijdelijk onderkomen in een huis tijdens zware regen toen een aardverschuiving het huis bedolf. Hierbij werd een deel van de doorgaande weg Tomohon - Manado weggesleurd.

"Het stuk helling waar het huis stond verdween plotseling in een 50-meter diepe afgrond. Tientallen werden meegesleurd en bedolven door de aardverschuiving," aldus Nelson Uada, een dorpsbewoner die het op korte afstand zag gebeuren. Hij zag bovendien zijn vader ook verdwijnen onder de tonnen aarde. Volgens Uada zou alleen hij op tijd hebben kunnen ontkomen. "Zo'n 12 tot 15 personen zaten in het huis toen de aardverschuiving plaats had," aldus Uada. Direct na de aardverschuiving verzamelden zich enkele honderden mensen bij het Bethesda ziekenhuis in Tomohon, wachtend op nieuws over de slachtoffers.

Honderden huizen zijn onder water komen te staan bij plotseling opkomende zware overstromingen in Manado en omgeving. In sommige wijken van de stad in Noord-Sulawesi stond het water binnen korte tijd 2,5 meter hoog. De overstromingen ontstonden na 11 uur lang doorlopende regenval.  Een inwoner van Ternate Tanjung in Singkil, zei dat hij zijn familie naar een veiliger plek had gebracht. Districtshoofd Herry Saptono zei dat er zeker 200 huizen getroffen waren door de overstromingen. De meeste bewoners zijn hier inmiddels in veiligheid gebracht.

Elders in Indonesië vinden ook overstromingen plaats, onder meer op Java, Sumatra en Kalimantan is het raak. Zware regenval in grote delen van het land zorgen voor natte voeten en overstroomde woonwijken in onder meer Noord-Musiwaras op Sumatra. In Kalimantan is vooral het district Kutai Kartanagara getroffen.

In Zuid-Sulawesi regent het maar een beetje, ze hebben daar gelukkig geen hinder van het weer. De kinderen en de medewerksters in het PAK Weeshuis in Torajaland zijn veilig, daar Noord-Sulawesi op een afstand van ruim 1400 km ligt. 

Laatst aangepast op donderdag 16 januari 2014 12:33
 
10-jarig jubileum PAK Weeshuis Project Indonesie Afdrukken E-mailadres

BUA – Het is ondertussen 10 jaar geleden dat Jan O. Staal het lokale PAK Project tijdens zijn stage in Tanah Toraja heeft opgezet. We zijn dan ook erg blij dat we dit jaar het 10-jarige jubileum van het PAK Project mogen vieren! Gedurende de afgelopen tien jaar hebben we veel geleerd, veel werk verzet en vooral veel kinderen kunnen helpen. We hadden voorspoed en tegenspoed, een kwestie van vallen en opstaan! Maar uiteindelijk hebben we het lokale project toch weten uit te breiden en het tot een succes weten te brengen. Eén van de hoogtepunten van het afgelopen decennium is de bouw en opening van ons eigen PAK Weeshuis in het groene Bua. We werkten stap voor stap aan de bouw van het nieuwe weeshuis, die we na ruim een jaar officieel mochten openen. Momenteel werken we bijna al 5 jaar vanuit ons eigen weeshuis op Zuid-Sulawesi, daar waar de kinderen in harmonie opgroeien. Dankzij o.a. de komst en geweldige daadkracht van de vrijwilligers, de fijne hulp van onze kleine groep sponsoren, de prachtige inzet van de huismoeders in het PAK Weeshuis en het doorzettingsvermogen van Manaek hebben we het PAK Project gebracht waar het momenteel is! En we hopen het goede werk nog lang voort te mogen zetten. Er zijn nog wensen genoeg binnen het PAK Project, wensen die we hopen te kunnen realiseren in de nabije toekomst. Wij willen iedereen die zich de afgelopen 10 jaar heeft ingezet voor het PAK Project hierbij hartelijk danken!

Wilt u zich ook inzetten voor de weeskinderen van Sulawesi, boek dan nu het PAK Project of contact ons naar de mogelijkheden voor sponsoring van het weeshuis in Tanah Toraja.

 

 
Filipijnen zwaar getroffen door noodweer Afdrukken E-mailadres

Manilla: Zeker twee miljoen mensen in 41 provincies hebben hulp nodig. In totaal zijn 23.000 huizen met de grond gelijk gemaakt en grote delen van de Filippijnse kust zijn verworden tot grote bergen rommel. "In sommige gevallen is de vernietiging totaal", zei kabinetssecretaris Rene Almendras. Het officiële dodental is opgelopen tot 942. Nog eens 275 mensen worden vermist. De verwachting is dat het dodental nog fors zal stijgen. Zondag zeiden twee provinciebestuurders te vrezen dat het aantal doden oploopt tot circa tienduizend.

De Filippijnse president Benigno Aquino III overweegt de staat van beleg of de noodtoestand uit te roepen. Als de noodtoestand wordt afgekondigd geldt een avondklok, patrouilleren er extra veiligheidstroepen en worden er controleposten opgezet. Volgens Unicef verloopt de hulpverlening moeizaam. "Het is erg lastig om de door de storm getroffen gebieden te bereiken, omdat de tyfoon grote schade heeft aangericht aan de infrastructuur en de communicatiesystemen", aldus Tomoo Hozumi van Unicef.

In Nederland hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) zoals verwacht giro 555 geopend voor giften voor de slachtoffers. Daar was zondag al over gesproken. Bij grote rampen zamelen tien Nederlandse hulporganisaties, zoals het Rode Kruis, Oxfam Novib, Cordaid, ICCO & Kerk in Actie en Unicef, gezamenlijk geld in via giro 555 ofwel het nieuwe ibannummer: NL08INGB0000000555. Directe reden voor de SHO om giro 555 open te stellen is het hoge aantal slachtoffers en de enorme schade die de tyfoon aanrichtte. Het geld dat wordt opgehaald, wordt ingezet voor noodopvang en wederopbouw, zo is maandagochtend op een persconferentie bekendgemaakt. Diverse landen hebben inmiddels hulp toegezegd. De Amerikaanse ambassadeur in Manilla Brian Goldbeck heeft direct 100.000 dollar (een krappe 75.000 euro) vrijgemaakt voor noodhulp.

Het Amerikaanse leger heeft water, generatoren en een peloton mariniers naar het oosten van de Filipijnen gestuurd om hulp te verlenen. Twee transportvliegtuigen van de VS hebben noodvoorraden naar de zwaargetroffen stad Tacloban gebracht. De Australische regering heeft ruim 7 miljoen euro toegezegd en het Wereldvoedselprogramma (WFP) heeft 1,5 miljoen euro vrijgemaakt voor noodhulp. Medewerkers zijn naar de provincies Leyte en Samar gestuurd om de schade op te nemen.

Bovendien wordt er veertig ton biscuits naar de Filipijnen gestuurd. Taiwan, dat ook te maken kreeg met noodweer als gevolg van Haiyan, maakte 150.000 euro vrij en Japan heeft een team hulpverleners gestuurd. Artsen zonder Grenzen stuurt de komende dagen 200 ton hulpgoederen naar het gebied op de Filipijnen dat door de orkaan Haiyan is getroffen. Het gaat om medisch en logistiek materiaal, zoals tenten en hygiënespullen, en materiaal om gewonden te verzorgen, hulpposten op te zetten en mensen te vaccineren tegen tetanus. Een van de vrachtvliegtuigen vertrekt vrijdag vanuit Nederland. Een eerste team van Artsen zonder Grenzen is op het eiland Cebu om de noden in kaart te brengen. Een aanvullend team van 30 medewerkers is onderweg naar het rampgebied. De Nederlandse ambassade in Manilla had maandagochtend nog altijd geen meldingen over Nederlandse gewonden of slachtoffers. Wel hebben sommige landgenoten last van stormschade of communicatieproblemen.

De vertegenwoordiging in de Filipijnse hoofdstad biedt op voorhand consulaire hulp aan en het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft advies en hulp paraat voor Nederlanders die in contact willen komen met familie en vrienden in het getroffen land.

Zondagavond 10 november hadden zich nog geen twintig verontruste mensen bij het departement gemeld. In het uiterste zuiden van de Filipijnen hebben de autoriteiten maandag scholen gesloten en evacuaties gelast naar aanleiding van een nieuwe naderende storm. In drie zuidoostelijke provincies zijn rampenteams in paraatheid gebracht. Het is vooralsnog enkel uit voorzorg, aldus de autoriteiten in de provinciehoofdstad Davao City, bijna 1000 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Manilla. Een tropische depressie die Zoraida wordt genoemd, stevent met windsnelheden van 55 kilometer per uur af op het eiland Mindanao waar Davao City ligt.

Op dit moment bevinden zich geen reizigers van Green Canyon Reizen in het getroffen gebied. Het kan voorkomen dat onze reizen naar de Filippijnen qua reisroute aangepast moeten worden. Hiervoor stellen wij onze reizigers persoonlijk op de hoogte.

Laatst aangepast op maandag 11 november 2013 12:56
 
Aardbeving treft de Filipijnen Afdrukken E-mailadres

In de Filipijnen zijn meer dan tachtig doden gevallen bij een aardbeving. De schok had een kracht van 7.2 op de schaal van Richter. Dat hebben de Filipijnse autoriteiten bekendgemaakt. 167 mensen raakten gewond. De beving vond 's ochtends rond 8.00 uur (plaatselijke tijd) plaats op het eiland Cebu. Er ontstonden problemen rondom het ziekenhuis van Cebu toen daar brand uitbrak. Veel scholen blijven dinsdag dicht. Enkele vliegvelden in de regio zijn dinsdag gesloten, meldt het Rode Kruis. Ook op het naastgelegen eiland Bohol, ongeveer 350 kilometer van de hoofdstad Manilla, stortten gebouwen in en raakten mensen bedolven. Het epicentrum lag op het eiland Bohol, in het midden van het land. Daar zijn veel gebouwen ingestort, vooral in de plaats Carmen. Volgens het United States Geological Survey ontstond er op een diepte van zo'n 35 kilometer een aardbeving met een kracht van 7,2.

Er was geen moment sprake van een tsunamiwaarschuwing. Er volgden zeker vijftig naschokken, waarvan de zwaarste een kracht hadden van 5,4 op de schaal van Richter. Volgens een plaatselijke verslaggever was de aardbeving gedurende dertig seconden te voelen. Ook de provincie Cebu, waar veel toeristen komen, is getroffen. Volgens eerste berichten is er schade aan gebouwen en havens. Omdat het een nationale feestdag is, waren veel scholen en kantoren dicht. Dat heeft mogelijk veel slachtoffers voorkomen. Er waren zeker vijftig naschokken, waarvan de zwaarste een kracht hadden van 5,4 op de schaal van Richter.

Toen de aarde begon te beven, renden veel mensen in paniek hun huis uit. In sommige plaatsen werden patiënten uit het ziekenhuis verplaatst naar basketbalveldjes en andere open plekken.

Onze rondreis naar de Filipijnen blijft ongewijzigd en onze reizigers op de Filipijnen bevinden zich buiten het getroffen gebied.

 
Green Canyon Reizen bestaat 6 jaar! Afdrukken E-mailadres

Green Canyon Reizen bestaat 6 jaar!!!

Om dit te vieren geven wij u een GRATIS jaarabonnement op het Azië magazine cadeau bij elke afgeronde boeking van een rondreis, bouwsteen, werkvakantie of maatwerkreis.

Deze actie geldt t/m 1 oktober 2013.

 
Thailand pakt eindelijk illegaal vangen olifanten aan Afdrukken E-mailadres

BANGKOK - Thailand maakt werk van de opsporing van illegaal gevangen olifanten, die vaak in toeristenshows moeten optreden.  De autoriteiten in het Aziatische land hebben onlangs zeker zestien olifanten ontdekt in drie provincies in het zuiden van het land die in het wild waren gevangen. De dieren zijn in beslag genomen. Het Wereld Natuur Fonds en onderzoeksbureau Traffic hebben dat woensdag laten weten. De organisaties zijn blij dat de Thai deze illegale praktijken rond de olifanten nu serieus aanpakken en roepen ze op hiermee door te gaan.

De dieren worden vaak in het wild gevangen, onder meer in buurland Myanmar, en dan de grens over gesmokkeld waarna ze vervalste certificaten krijgen. Nadat de jonge olifanten ‘gebroken’ (lichamelijk en geestelijk mishandeld) zijn, treden op in onschuldgelijkende shows voor toeristen of bezoekers kunnen ritjes op de dieren maken. Deze beruchte shows en olifantritjes worden sinds de oprichting van Green Canyon Reizen in 2007 geboycot, wij bieden dit niet aan. Zo kunnen we de olifanten beschermen tegen uitbuiting in de toeristensector.
In Thailand is het sinds de 70'er jaren verboden om wilde olifanten te vangen. Olifanten moeten vanaf hun 8e jaar een certificaat hebben waaruit blijkt dat ze in gevangenschap zijn geboren. Dierenorganisaties wijzen erop dat de illegale jacht slecht is voor de Aziatische olifant, die toch al ernstig bedreigd wordt. Naar schatting zijn er nog rond de 40.000 dikhuiden in verschillende gebieden, waarvan een kwart in Myanmar leeft.

Reizigers die toch in aanraking willen komen met de olifanten, kunnen dat doen via het vrijwilligersproject dat we aanbieden in Noord-Thailand. Hier kunnen toeristen, als dagbezoekers of vrijwilligers, opgevangen olifanten o.a. voeren en wassen.
Klik
HIER voor meer informatie over het olifantenproject in Thailand.

Laatst aangepast op donderdag 22 augustus 2013 11:31
 
Overstromingen treft China Afdrukken E-mailadres

PEKING - In het noordoosten en het zuiden van China zijn door overstromingen als gevolg van een tyfoon. Ten minste 105 mensen om het leven gekomen en 115 mensen vermist. Meer dan 800.000 Chinezen zijn geëvacueerd uit de provincies Helongjiang, Jilan, Liaoning en Guangdong. De autoriteiten denken dat zo'n acht miljoen mensen getroffen zijn door de overstromingen.

Het Chinese persbureau Xinhua omschrijft de overstromingen in het noordoosten als de "ergste in tientallen jaren tijd". De afgelopen dagen heeft het veel geregend, waardoor rivieren buiten hun oevers zijn getreden.  Door het water zijn veel wegen, bruggen en sporen onbruikbaar, de schade loopt naar verluidt in de miljarden.
 In het noorden, bij de grens met Rusland, moesten twee stuwdammen worden opengezet omdat de dammen dreigden te breken.  China heeft duizenden militairen ingezet om te helpen bij

reddingswerkzaamheden.
Tegelijkertijd is het zuiden van China getroffen door tyfoon Utor. Deze tyfoon, die eerder al een flinke ravage aanrichtte op de Filippijnen, bereikte vorige week woensdag het vasteland van China. De fikse regenbuien die daarop volgden zorgen voor chaos.

Wij hebben momenteel geen reizigers in het getroffen gebied. Onze China reizen blijven ongewijzigd, echter zullen deze worden aangepast zodra dit noodzakelijk is.

Laatst aangepast op maandag 19 augustus 2013 18:22
 
Nog vele vermisten scheepsbotsing Filipijnen Afdrukken E-mailadres

MANILLA - Nog zeker 170 mensen worden vermist na de botsing, op  vrijdag 16 augustus 2013, tussen een passagierschip en een vrachtschip in de Filipijnen. Inmiddels zijn de lichamen van ten minste 31 mensen geborgen. Dat heeft de kustwacht zaterdag laten weten. ,,Er zijn zoveel opvarenden vermist dat we vermoeden dat nog mensen in het schip zitten'', zei plaatsvervangend commandant van de kustwacht Luis Tuason.

De kustwacht meldde dat 572 mensen zijn gered. Over het aantal mensen dat op het moment van de botsing aan boord van het passagiersschip was, bestaat nog onduidelijkheid. Volgens Tuason waren er 870 passagiers, terwijl maar 692 opvarenden waren opgegeven.

Het is nog onduidelijk waarom de schepen elkaar ramden. Het passagiersschip zou bij het naderen van de haven toestemming hebben gevraagd om van koers te veranderen, maar volgens Tuason is het nog onduidelijk of het vrachtschip daarmee instemde. De kapiteins van de schepen moeten nog worden ondervraagd.

Het ongeval gebeurde bij het Filipijnse eiland Cebu. Het passagiersschip zonk volgens een bemanningslid binnen 10 minuten. De betrokken schepen waren het passagiersschip St Tomas Aquinas en het vrachtschip Sulpicio Express-7. Er bevonden zich geen reizigers van Green Canyon Reizen op het passagierschip. Onze reizen naar de Filipijnen blijven ongewijzigd.

Laatst aangepast op maandag 19 augustus 2013 12:52
 
Luchthaven Singapore verkozen tot beste van Azië Afdrukken E-mailadres

Changi Airport in Singapore is de beste luchthaven van Azië. Dat blijkt uit een onderzoek onder 11.000 internationale reizigers. Reizigers ervaren de luchthaven van Singapore als hyper-efficiënt en eigentijds. Wachten is minder saai dankzij het hoge niveau aan voorzieningen, waaronder een vier verdiepingen hoge glijbaan waar reizigers gratis gebruik van mogen maken na besteding van 10 USD in taxfree shops.

De tweede plaats is voor Hong Kong International Airport, een hightech luchthaven op een kunstmatig eiland in de Zuid-Chinese Zee. Met alleen al 65.000 werknemers is dit vliegveld een stad op zich.
Incheon International Airport bezet de derde plek in deze ranglijst. Passagiers kunnen tijdens het wachten op hun vlucht op het vliegveld van Seoel wat tijd doden met een spelletje golf op een heuse golfbaan of een rondje schaatsen op de overdekte ijsbaan.

Luchthavens zijn fascinerende plekken, niet zelden zo groot en complex als een kleine stad. Of reizigers een luchthaven ervaren als prettig hangt dan ook af van vele verschillende factoren: de bewegwijzering, eten, faciliteiten voor mindervaliden, bewegingsvrijheid, het zitcomfort en zelfs hoeveel toiletten er zijn. Elk detail telt op een luchthaven.

Voor dit onderzoek werden er 15 belangrijke Aziatische hoofdsteden geselecteerd: Bangkok, Peking, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Jakarta, Kuala Lumpur, Manila, New Delhi, Phnom Penh, Seoel, Singapore, Taipei, Tokio, Vientiane and Yangon. Reizigers die één van deze steden bezochten, werden gevraagd om een beoordeling te geven op een schaal van 1 (slecht) tot en met 5 (uitstekend). 11.000 reizigers deden mee aan dit onderzoek.

 

Laatst aangepast op donderdag 15 augustus 2013 17:00
 
Uitbarsting van de vulkaan Rokatenda op Pulau Palue Afdrukken E-mailadres

JAKARTA  - De vulkaan Rokatenda, op het Indonesische eiland Palue ten noorden van het eiland Flores, braakt na de uitbarsting van zaterdag nog altijd as en lava uit. De uitbarsting van de vulkaan heeft aan zes mensen het leven gekost, onder wie twee kinderen. Meer dan vijfhonderd mensen die rond de vulkaan wonen, maar niet wilden vertrekken, zijn inmiddels overgebracht naar het naastgelegen eiland Flores, aldus de Indonesische autoriteiten.

De vulkaan rommelde al sinds vorig jaar herfst. De autoriteiten hadden uit voorzorg al honderden mensen geëvacueerd uit het gebied. Het is niet duidelijk wat de slachtoffers deden in de omgeving van de vulkaan, die tot verboden gebied was verklaard.

De vulkaan spuwde stenen en lava honderden meters de lucht in. De erupties van maandag waren minder hevig dan afgelopen weekend, maar het gevaar is nog altijd groot, omdat de vulkaan hete gaswolken blijft uitbraken. Het grootste deel van Palue is inmiddels bedekt door lava en as.
 
"Er wordt niet meer gezocht naar slachtoffers. De belangrijkste activiteit is nu evacuatie", aldus Mutiara Mauboi van de hulpdiensten. "Alle inwoners van de acht dorpen op Palue worden geleidelijk geëvacueerd." Ongeveer een kwart van de twaalfduizend zielen tellende bevolking zocht in oktober vorig jaar, toen de vulkaan actief begon te worden, zijn heil al op Flores. De Indonesische regering heeft toegezegd nieuwe huizen te bouwen voor de ontheemden.

Het eiland Palue ligt circa 2000 kilometer ten oosten van de Indonesische hoofdstad Jakarta. Onze reizigers hebben tot nu toe geen hinder van de uitbarsting, ook niet tijdens onze bouwsteen op Flores. Mocht het nodig zijn dan zullen wij de routes moeten aanpassen.

Laatst aangepast op dinsdag 13 augustus 2013 08:19
 
Amerikaans malariavaccin met succes getest op mensen Afdrukken E-mailadres

Amerikaanse wetenschappers hebben laten weten dat ze hun malariavaccin met succes getest hebben op een kleine groep vrijwilligers. Dat bericht de Amerikaanse zender CNN.
 
Een combinatie van meerdere injecties met onder andere een afgezwakte vorm van het virus bleek bij een kleine groep vrijwilligers succesvol. Proeven op grotere groepen zijn nodig om zekerheid over de werking te krijgen, aldus de onderzoekers van het Nationale Gezondheidsinstituut, de Amerikaanse marine en het leger. Malaria, een infectieziekte die overgebracht wordt door muggen, doodt volgens CNN elk jaar ongeveer een miljoen mensen terwijl 200 miljoen mensen besmet raken. Er bestaat momenteel nog geen vaccin dat met succes op mensen getest is.

Ga niet onbeschermd op vakantie. Laat u nu thuis veilig en comfortabel vaccineren, u hoeft er de deur niet meer voor uit! Klik op de onderstaande link voor meer informatie en planning van een thuisvaccinatie.
http://thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/152/green-canyon-reizen

 

 

 

Laatst aangepast op donderdag 08 augustus 2013 21:16
 
Dekking zorg buiten Europa vervalt Afdrukken E-mailadres

Nederlanders die buiten Europa reizen moeten binnenkort een aparte verzekering afsluiten voor de ziektekosten. Minister Schippers van Volksgezondheid zal volgende maand voorstellen doen om de werelddekking uit het basispakket te halen.

De minister denkt zo jaarlijks zestig miljoen euro te kunnen bezuinigen op de zorgkosten in het buitenland. De maatregel was al eerder aangekondigd; het wetsvoorstel zal nu in september naar de Tweede Kamer worden gestuurd. De zorgkosten in Europa worden nog wel vergoed. Als een Nederlandse vakantieganger in Europa iets krijgt en daarvoor naar het ziekenhuis moet, dan zijn deze kosten gedekt. Voor Azië heeft u binnenkort, hoogwaarschijnlijk, een extra reisverzekering nodig, waarbij de medische kosten wel vergoed worden. Om het schrappen van de werelddekking mogelijk te maken, moeten enkele verdragen worden aangepast, waaronder die met Turkije en Marokko. Op dit moment wordt daarover onderhandeld, maar die gesprekken verlopen moeizaam. Marokko en Turkije verzetten zich. Jaarlijks wordt er voor ongeveer tien miljoen euro aan zorg in Turkije vergoed en vijf miljoen in Marokko.

Het is sowieso verstandig om goed verzekerd op vakantie te gaan, zodat u geen risico loopt! Wij bieden diverse goede reisverzekeringen aan, zowel aflopende als doorlopende reisverzekeringen en annuleringverzekeringen.

 
Indonesië verwacht 8,6 miljoen bezoekers Afdrukken E-mailadres

EMMEN - Nieuwe bestemmingen, nieuwe vliegvelden en meer vluchten maken het voor toeristen nog makkelijker om te reizen naar Indonesië. Het eilandenrijk is onverminderd populair. Het vakantieland is organisator van de Miss World Contest en ook Barack Obama heeft een bezoek gepland aan het eiland van de goden, Bali. Verwacht wordt dat Indonesië 8,6 miljoen bezoekers verwelkomt in 2013.

Jaarlijks brengen 160.000 Nederlanders een bezoek aan de Indonesische archipel. Het Hindoeïstische Bali is verreweg het populairst, gevolgd door het culturele Java en natuurrijke Sumatra. In de eerste 5 maanden van 2013 is het aantal toeristen dat Indonesië bezoekt met 5,79% gestegen. Volgens Mari Elke Pangestu, Minister voor Toerisme en Creatieve Economie, ligt Indonesië op schema ondanks de wereldwijde economische onzekerheden. De groei is voornamelijk afkomstig uit landen als Singapore, Maleisië, Australië, Japan en China.
 
Nieuwe vliegvelden en meer vluchten
Sumatra heeft een nieuw vliegveld in Medan. Het nieuwe Kuala Nama International Airport is in gebruik sinds juni 2013 en vervangt het huidige Polonia International Airport. Ook Yogyakarta, de culturele hoofdstad van Java, maakt plannen voor een nieuw vliegveld. Het nieuwe Kulongprogo Airport in Yogyakarta kan 30 miljoen bezoekers per jaar ontvangen en is klaar voor gebruik in 2016. De uitbreiding van de luchthaven in Denpasar (Bali) is bijna klaar. Tot slot is de infrastructuur rondom de Balinese luchthaven aanzienlijk verbetert.

 Nieuwe bestemmingen
Indonesië heeft gekozen voor een nieuwe strategie, waarbij de focus niet alleen op Bali ligt. Zo is er meer aandacht voor het spectaculaire vulkaanlandschap in het Nationale Park Bromo Tengger Semeru (Java), de onderwaterwereld van Wakatobi (Zuid-Sulawesi), de traditionele Toraja (Zuid-Sulawesi), Sanur (Bali) en het Nationale Park Komodo (Flores). Garuda Indonesia vliegt naar maar liefst 28 bestemmingen in Indonesië. Singapore Airlines en dochtermaatschappij Silk Air hebben onlangs de bestemmingen Semarang (Java) en Makassar (Sulawesi) toegevoegd en vliegen nu naar 13 bestemmingen in Indonesië.
 
Indonesië trekt zakelijke reizigers
 Naast een groei van het aantal toeristen trekt Indonesië veel zakelijk verkeer aan. Zo wordt begin oktober de APEC conferentie in Bali georganiseerd. Wereldleiders uit 23 landen komen naar deze internationale conferentie en brengen een bezoek aan het eiland van de goden. Daarnaast organiseert Indonesië in september de Miss World Contest en de 9de editie van de World Trade Organization Conferentie.

 
Noodweer op de Molukken Afdrukken E-mailadres

KOTA AMBON - Aardverschuivingen als gevolg van dagenlange regenval hebben op het Molukse eiland Ambon, Indonesië, minstens tien levens geëist. Er zijn vier vermisten.

Dat hebben reddingswerkers dinsdag gezegd. De lijken van de tien werden ontdekt in vijf gehuchten die door de modder- en waterstromen werden weggevaagd. In de regio liepen 870 huizen onder toen een rivier buiten zijn oevers trad. Honderden reddingswerkers hadden grote moeite zwaar materieel naar het getroffen gebied te krijgen, omdat veel wegen door het noodweer waren vernield. Ze klaagden bovendien over het gebrek aan voldoende materieel. Onder de doden zijn twee kinderen. Er liggen 28 gewonden in ziekenhuizen. Naar schatting 4300 mensen konden tijdig naar tijdelijke onderkomens vluchten.

Onze reizigers op de Molukken hebben geen hinder ondervonden aan de aardschuivingen en de programma's kunnen zonder wijziging voortgezet worden.

Laatst aangepast op woensdag 31 juli 2013 18:45
 
Pin-problemen in Indonesië Afdrukken E-mailadres

AMSTERDAM - Klanten van Nederlandse banken hebben moeite met pinnen in Indonesië. Deze krant kreeg meerdere meldingen van onder andere vakantiegangers die niet weten waar ze terecht moeten voor cashgeld.

De problemen worden bevestigd door ABN Amro en door MasterCard. Volgens een woordvoerder van de bank kunnen pashouders van alle Nederlandse banken geen geld pinnen uit de muur. Wel zou het mogelijk moeten zijn om geld op te nemen aan de balie van de bank. De problemen zouden volgens de bank worden veroorzaak door een meningsverschil over transactiekosten tussen MasterCard, het bedrijf dat de pintransacties in het buitenland normaal gesproken mogelijk maakt, en een flink deel van de lokale banken in Indonesië. Eerder deden soortgelijke problemen zich al voor in Japan.

MasterCard zegt dat het probleem te maken heeft met de nieuwe EMV-chip op de Nederlands passen. De pinautomaten van ongeveer eenderde van de Indonesische banken hebben hun systemen nog niet aangepast op de veiligere chip, waardoor contant geld pinnen niet lukt. Volgens MasterCard hebben consumenten problemen met geld opnemen bij pinautomaten van drie banken in Indonesië: Bank Central Asia (BCA), Commonwealth Bank of Australia(CBA) en Bank Permata.

Het probleem speelt volgens MasterCard zowel bij MasterCard creditcardpassen, alsook bij Maestro debetpassen, in Nederland bekend als de gewone pinpas.

 
Indonesiërs na dagen gered van Sumantraanse tijgers onder boom Afdrukken E-mailadres

MEDAN: Vijf Indonesische mannen die dagenlang niet uit een boom durfden te komen omdat er boze tijgers omheen stonden, zijn gered. De ploeg die de mannen uiteindelijk kon ontzetten, was dagen onderweg voordat de tijgers konden worden verjaagd. De vijf mannen waren behoorlijk verzwakt door de beproeving in een natuurgebied in de provincie Atjeh op het eiland Sumatra. Ze waren hongerig en uitgedroogd. De mannen waren vorige week op zoek naar een zeer zeldzame houtsoort in een deel van het park waar veel olifanten en tijgers leven. Om te kunnen eten, hadden ze strikken gezet om antilopen en herten te vangen. Toen een babytijger in zo'n strik terecht was gekomen, zouden de tijgers zich tegen de mannen hebben gekeerd. Een van hen werd gedood, de anderen vluchtten de boom in.

De Sumatraanse tijger behoort tot de meest bedreigde diersoorten ter wereld. Er leven naar schatting nog 400 in het wild, terwijl er in de jaren 70 nog 1000 Sumatraanse tijgers waren. Door de verwoesting van het regenwoud en stropers kalft het aantal echter steeds verder af.

Wij blijven onze reizigers adviseren geen zoo's te bezoeken en niet op de foto te gaan met dieren in gevangenschap, zodat men niet de gruwelijke dierhandel onbewust steunt.

 
Tana Toraja begrafenisceremonies expositie 2013 Afdrukken E-mailadres


LEIDERDORP - Mevrouw Ellen Cazemier toont tot 27 augustus 2013 in de vitrine van Kunstkring Leiderdorp haar uitvergrote foto's van begrafenisceremonies in Indonesië. De expositie is te vinden in het Atrium van gebouw De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110.


Mevrouw Ellen Cazemier verbleef met haar gezin een aantal jaren in Jakarta. Tijdens korte bezoeken aan verschillende eilanden in de Indonesische archipel, kwamen zij bij toeval vaak op het juiste moment om bijzondere, traditionele ceremonies mee te maken. Foto's -met uitleg over de betekenis ervan - geven een impressie van een ceremonie in de Baliem Vallei op Irian Jaya (West-Papua) en in Tana Toraja rond Rantepao in het midden van Sulawesi. De plaatselijke families voelden zich vereerd en nodigden hen uit de ceremonie bij te wonen. Voor zij het wisten zaten zij op een ereplaats, terwijl voor hun ogen de traditionele buffelslachtingen plaatsvonden.

Familie en vrienden bieden buffels, maar ook varkens, aan als eerbetoon aan de overledene. De dieren worden geslacht, boven vuur geroosterd en gezamenlijk gegeten door de gasten. Het is bij de Toraja's gebruikelijk dat de doden worden begraven in de rotswanden. Afhankelijk van de status van de overledene wordt voor de ingang van het graf een pop geplaatst naar de beeltenis van deze persoon. In een open stalletje aan de kant van de weg was een werkplaats waar deze poppen werden gemaakt.

Wie meer geïnteresseerd is in de bijzondere voorwerpen (sieraden, textiel, wapens) die bij de ceremoniën worden gebruikt, kan terecht bij Museum Volkenkunde in Leiden.

Voor meer informatie over Torajaland en reizen naar Toraja surft u naar www.torajaland.nl

Laatst aangepast op donderdag 11 juli 2013 14:44
 
Nederlandse banken gaan skimming tegen Afdrukken E-mailadres

Pinnen buiten Europa.
Nederlandse banken proberen skimming tegen te gaan door Nederlandse WereldPas te deactiveren voor buitenlandgebruik. Gaat u binnenkort op vakantie naar een bestemming buiten Europa, dan moet u niet vergeten zelf  ‘pinnen buiten Europa’ aan te zetten. Hierdoor kunt u gebruik maken van uw pinpas met Maestro-logo in bijvoorbeeld Azië.

Bij skimming worden de gegevens van uw betaalpas gekopieerd terwijl u betaalt bij een betaalautomaat of geld opneemt bij een geldautomaat. In veel gevallen worden deze gegevens daarna buiten Europa misbruikt. Daarom zetten veel banken nu pinnen buiten Europa standaard uit op de meeste Wereldpassen. Neem voor meer informatie contact op met uw eigen bank.

Laatst aangepast op dinsdag 26 maart 2013 12:38
 
Lion Air Afdrukken E-mailadres

LIPPO CIKARANG, WEST-JAVA - De grootste Indonesische luchtvaart-maatschappij, Lion Air, heeft opnieuw een aantal vluchten toegevoegd. Het gaat hier om alle gevallen een vermeerdering van het aantal vluchten op reeds bestaande routes van de maatschappij. Het gaat hier voornamelijk om vluchten in centraal Indonesië.

Per 11 december 2012 is het aantal vluchten tussen Jakarta en Manado uitgebreid tot zeven per dag. Voor de route Surabaya - Manado - Surabaya zijn er nu drie vluchten per dag beschikbaar met Lion Air.

Door de uitbreiding van deze route kan er nu ook drie keer per dag gevlogen worden op de route Jakarta - Kupang en Surabaya - Kupang. Het aantal vluchten tussen Surayabaya en Jakarta is nu maar liefst 18 per dag, waarmee men over het grootste deel van de dag ieder uur wel kan vertrekken met Lion Air.

Voor alle binnenlandse vluchten in Indonesie kunt u bij ons terecht, wij zijn de specialist op Indonesie reizen!

 

 
Boek nu uw reis en ontvang een gratis ART BAG. Afdrukken E-mailadres

Reizigers die vanaf 26 november t/m 31 december 2012 een reis, bouwsteen, werkvakantie of vrijwilligersproject i.c.m. vliegticket bij ons boeken ontvangen van ons een gratis ArtBag, zolang de voorraad strekt. Hiermee steunen wij Stop Aids Now, zij zijn o.a. actief in Azië en ze organiseren daar diverse voorlichtingsprogramma’s op het gebied van HIV/AIDS preventie.

Boek nu en ontvang de ArtBag tegelijk met uw reisbescheiden thuis!

Laatst aangepast op maandag 26 november 2012 20:58
 
Aardbeving treft Noord-Sulawesi Afdrukken E-mailadres

GORONTALO - Een grote aardbeving met een kracht van 5.7 op de schaal van Richter schokte de noordelijke provincie Sulawesi, Gorontalo.  Waardoor paniek onder de lokale bevolking uitbrak. De aardbeving vondt plaats op dinsdagmorgen 6 november 2012 om 09:36 uur lokale tijd met epicentrum 72 kilometer ten noordwesten van Gorontalo.

"Dit keer was het een sterke aardbeving, waardoor de lokale mensen hun huizen uit paniek verlieten,"  aldus Amir, een inwoner van een nabijgelegen dorp. Op maandag was er ook al een aardbeving met een kracht van 5.2 op de schaal van Richter, waarvan het epicentrum in de zee lag op een diepte van ruim 10 kilometer en 135 kilometer ten zuidoosten van Bolangmangondo in de provincie Noord-Sulawesi.

Er was geen onmiddellijke rapportage van ongevallen en schade aan eigendommen.

Onze reizigers in Noord-Sulawesi hebben geen hinder ondervonden aan de bevingen en de programma's kunnen zonder wijziging voortgezet worden.

Laatst aangepast op vrijdag 09 november 2012 15:43
 
Bengaalse boeddhisten beschermd Afdrukken E-mailadres

DHAKA - Boeddhistische families in Bangladesh kunnen weer veilig terug naar huis. Dat zeggen de autoriteiten in het overwegend islamitische land. De politie en het leger staan volgens de regering paraat om de boeddhisten te beschermen tegen radicale moslims. Afgelopen weekend sloegen veel boeddhisten op de vlucht. Radicale moslims hadden het op hen gemunt nadat op het Facebook-account van een boeddhist een foto was verschenen van een verbrande koran. In de regio Cox's Bazar, bij de grens met Birma, zochten zo'n duizend families een veilig heenkomen. Tien boeddhistische tempels gingen in vlammen op. Daarnaast werden huizen en winkels van boeddhisten geplunderd, vernield of in brand gestoken.

De Bengaalse minister van Binnenlandse Zaken, Mohiuddin Khan Alamgir, heeft het gebied bezocht. Hij heeft beloofd dat de boeddhisten worden beschermd en gesteund door de regering. Zo zullen alle verwoeste huizen worden herbouwd. In Bangladesh wonen ruim 160 miljoen mensen. Van hen is bijna 90 procent islamitisch en bijna 10 procent hindoeïstisch. De 300.000 boeddhisten in Bangladesh maken slechts 0,2 procent van de bevolking uit. Ze wonen vooral in het grensgebied met Birma. Normaal leven de geloofsgemeenschappen in Bangladesh vreedzaam samen. Tijdens het geweld tegen de boeddhisten konden veel bedreigde families terecht bij islamitische buren of vrienden. Ook geven moslims voedsel aan boeddhisten die door het geweld alles zijn kwijtgeraakt. Onze reizen en bouwstenen naar Bangladesh worden uitgevoerd volgens het betaande reisprogramma en de reizigers worden door ons op de hoogte gehouden.

Laatst aangepast op maandag 01 oktober 2012 16:01
 
De beste vliegmaatschappijen van de wereld Afdrukken E-mailadres

De beste vliegmaatschappijen van de wereld zijn ook dit jaar weer bekend gemaakt, wij feliciteren hen hierbij met hun behaalde plaatsen. Wellicht zit uw favoriete airline ook in de Top 10?! U kunt uiteraard via ons uw vliegtickets boeken naar vele vliegbestemmingen in Azie.

World's Top 10 Airlines - 2012
 
1 Qatar Airways 
2 Asiana Airlines 
3 Singapore Airlines 
4 Cathay Pacific Airways 
5 ANA All Nippon Airways 
6 Etihad Airways 
7 Turkish Airlines 
8 Emirates 
9 Thai Airways 
10 Malaysia Airlines

 

Bron: worldairlineawards.com
 
 

Laatst aangepast op vrijdag 13 juli 2012 10:53
 
Vondst van drie oude inscripties in West-Sulawesi Afdrukken E-mailadres

MAJENE ( West-Sulawesi) - Lokale inwoners van een wijk in Majene op West-Sulawesi, vonden drie oude inscripties, die hoogwaarschijnlijk 400 tot 500 jaar oud zijn, aldus een ambtenaar. De inscripties werden gevonden door buurtbewoners toen ze grond aan het graven waren op twee verschillende plaatsen. Ahmad Hasan , de lokale conservator van het Mandar Majene Museum  verbaasde zich enorm, omdat dit de eerste inscripties zijn die tot nu toe in Sulawesi gevonden zijn. Twee van de opschriften 50 cm lang en 15 centimeter, terwijl de andere 50 centimeter en 40 cm breed. Een inscriptie werd gevonden het dorp Banggae, nabij een menhir (een grote rechtopstaande stenen) die wordt aanbeden als Batu Miana, terwijl de andere twee werden gevonden in Kota Tinggi.  De secretaris van de afdeling Jeugd, Sport, Cultuur en Toerisme Service in Majene, Mitthar Thala Ali, zei dat de afdeling verder onderzoek zal verrichten naar de ontdekking van objecten die historische waarde hebben en, indien nodig, samen te gaan werken met de archeologische dienst. Kortom het prachtige Sulawesi is weer een stukje historie rijker!

Laatst aangepast op zaterdag 30 juni 2012 12:02
 
Aarbeving treft Zuidoost-Azie Afdrukken E-mailadres

BANDA ACEH - Voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra heeft zich op woensdag 11 april 2012 een aardbeving met een kracht van 8,6 op de schaal van Richter voorgedaan. Deze uitzonderlijk zware beving heeft geleid tot een tsunami-alarm dat voor 28 landen in de hele Indische Oceaan van kracht is. Er zijn nog geen meldingen over gewonden of schade. Een tsunami is "minder waarschijnlijk", omdat de aardbeving bij Indonesië zich horizontaal verplaatste in plaats van verticaal, zo zegt een woordvoerder van de Amerikaanse seismologische dienst tegen de BBC. De beving vond rond half tien 's ochtends (half drie 's middags lokale tijd), 434 kilometer voor de kust van Atjeh plaats, op 22,9 kilometer diepte. Dit meldt de Amerikaanse seismologische dienst. De beving werd onder meer gevoeld in Singapore, Thailand, Maleisië en India. Even later werd in de buurt van Atjeh een naschok gevoeld van 6,5 op de schaal van Richter.Ondanks dat het niet zeker is of de beving een tsunami zal veroorzaken, wordt de plaatselijke autoriteiten geadviseerd passende maatregelen te nemen. In India is de haven van Chennai momenteel uit voorzorg al gesloten, omdat de autoriteiten bij de gehele oostkust van het land vrezen voor golven tot 6 meter. Ook bij de Andaman-eilanden (tussen India en Sumatra) worden momenteel al mensen geëvacueerd. Ook het vliegveld Phuket in Thailand is gesloten.
 
Volgens de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono is er plaatselijk momenteel geen dreiging voor een tsunami. Er zijn daar nog geen slachtoffers of schade gemeld. Ook zijn er volgens de Indonesische autoriteiten zijn er nog geen meldingen van hoger waterpeil in de regio van Atjeh, maar zijn de communicatie mogelijkheden momenteel slecht. Hetzelfde gebied dat nu getroffen is werd eind 2004 verwoest door een enorme tsunami die een gevolg was van een aardbeving onder de zeebodem ten westen van Sumatra. Vloedgolven troffen toen zelfs de kust van Oost-Afrika. Naar schatting een kwart miljoen mensen verloren het leven. Ter vergelijking, de beving in 2004 had een kracht van 9,3 op de schaal van Richter. Toen vond de beving echter op 10 kilometer diepte plaats, wat een stuk ondieper is dan nu.
 
Ons reis aanbod is relatief ver van het getroffen gebied en wij hebben momenteel geen reizigers in het getroffen gebied. Voor onze klanten in Zuid-Thailand hebben maatregelingen getroffen betreffende de vluchten van Phuket naar Bangkok.

 
Artbag 2011 voor de klanten van Green Canyon Reizen! Afdrukken E-mailadres

Reizigers die vanaf 26 november t/m 31 december 2011 een reis, bouwsteen, werkvakantie of vrijwilligersproject bij ons boeken ontvangen van ons een gratis ArtBag, zolang de voorraad strekt. Hiermee steunen wij Stop Aids Now, zij zijn o.a. actief in Azië en ze organiseren daar diverse voorlichtingsprogramma’s op het gebied van HIV/AIDS preventie.

Boek nu en ontvang de ArtBag tegelijk met uw reisbescheiden thuis!

Laatst aangepast op maandag 26 november 2012 20:49
 
Aardbeving treft Bali Afdrukken E-mailadres

DENPASAR - Een sterke aardbeving, ten zuiden van het eiland Bali, heeft op donderdag 13 oktober voor schade en gewonden gezorgd op het toeristische eiland Bali in Indonesië. Het is nog niet bekend of er ook doden zijn gevallen.

De aardbeving met een magnitude van 6,8 vond plaats om 11:16 lokale tijd en lag op zo'n 143 kilometer ten zuidwesten van Nusa Dua. De beving vond plaats op een diepte van 10 kilometer, waarmee het een oppervlakkige beving was, aldus het Klimatologisch, Meteorologisch en Geofysisch Agentschap BMKG.

De Amerikaanse tegenhanger van de BMKG, het USGS, heeft de beving vastgesteld op een magnitude 6.0, en stelt dat bijna 4,6 miljoen mensen de beving gevoeld hebben. Ooggetuigen meldden dat in diverse delen van het eiland mensen in paniek hun hotels en huizen ontvluchtten.

Er is bovendien schade ontstaan aan diverse gebouwen. Enkele hiervan zouden ook ingestort zijn. Volgens de politie zouden er 46 mensen gewond geraakt zijn. Er is voor deze beving geen tsunami-alarm uitgegeven, omdat de beving hiervoor niet sterk genoeg zou zijn.

Onze reiziger die momenteel op Bali verblijven zijn ongedeerd en hun reizen kunnen zonder aanpassingen voortgezet worden. Ook de reizigers die nog naar Bali gaan zullen geen hinder ondervinden van de aardbeving op het eiland.

 

 

 
Papoea's betogen voor onafhankelijkheid Afdrukken E-mailadres

Jayapura – Duizenden Papoea’s hebben dinsdag in steden op het Indonesische West-Papua betoogd voor onafhankelijkheid van Indonesië. De demonstraties verliepen zonder gewelddadigheden. De demonstranten eisten een referendum waarin de inheemse bevolking zelf mag beslissen over onafhankelijkheid. De grootste demonstratie was in Jayapura, de hoofdstad van de provincie Papua. De Indonesische veiligheidsdiensten worden verantwoordelijk gehouden voor vele schendingen van de mensenrechten tegen de Papoea’s!
Onze reizen naar West-Papua blijfven momenteel ongewijzigd en het heeft geen hinder van de demonstraties, wij houden onze reeds geboekte klanten op de hoogte.

Laatst aangepast op dinsdag 02 augustus 2011 18:39
 
«StartVorige12VolgendeEinde»

Pagina 1 van 2