Noord-Thailand Afdrukken E-mailadres

Chiang Mai, de Roos van het Noorden: 4 dagen vanaf €Â 375 ,-
Chiang Mai (oftewel: เชียงใหม่ ) Noord-Thailand

Chiang Mai staat bekend om haar festivals, de 14e-eeuwse tempels, schitterende landschappen, het eten en het koele winterklimaat.
Tijdens deze privé bouwsteen bezoekt u indrukwekkende tempels, kleurrijke bergstammen, traditionele parasolfabriekjes en kunt u genieten van het raften op de spectaculaire Mae Tang Rivier. Daarnaast proeft u letterlijk de cultuur tijdens een uniek Khantoke diner waarbij het overheerlijke eten, dans en muziek centraal staat.

Reiscode: GCR053
Chiang Mai

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor iedere reiziger.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1: Aankomst Chiang Mai (D)
Na aankomst op de luchthaven of treinstation van Chiang Mai wordt u verwelkomd door uw gids, vervolgens brengt hij u naar het hotel in Chiang Mai.
Vanmiddag brengt u een bezoek aan het kleurrijke Hill tribe Museum, daarna bezoekt u de prachtige Doi Suthep, ook wel Wat Prathat genoemd. Het vergulde tempelcomplex ligt op de ruim 1300 meter hoge Doi Suthep berg, ongeveer 15 km buiten Chiang Mai. Bij aankomst merkt u vrij snel dat het glinsterende tempelcomplex aantrekkingskracht heeft. Vele boeddhistische pelgrims, boeddhistische monniken in saffraankleurige gewaden en toeristen beklimmen de indrukwekkende slangentrap met maar liefst 290 treden. Eenmaal boven kunt u de prachtige Wat Phra That bezichtigen. Het is één van de meest vererende boeddhistische heiligdommen in het noorden van het land. In het hartje van het complex staat de vergulde centrale Chedi, die uit de 16e eeuw stamt. De vier vergulde paraplu’s, die op elke hoek van de Chedi staan, worden dagelijks door pelgrims versierd met bladgoud. U kunt het zelf ook proberen om op één van de paraplu’s bladgoud aan te brengen. Hierna gaat u terug naar het hotel, waar u bij het zwembad kunt relaxen. Vanavond gaat u kennis maken met de Thaise keuken en cultuur. In Noord-Thailand bestaat er een traditionele manier van eten, genaamd Khantoke diner. Bij het eten van een Khantoke-maaltijd zit de eter op een harde kussen op de grond met de benen onder zich gevouwen. De volgorde van de gerechten is doorgaans altijd dezelfde, deze worden op een laag, rond tafeltje in een grote schaal opgediend. Tijdens het eten kunt u genieten van traditionele Thaise dans onder begeleiding van een orkestje met Thaise muziekinstrumenten.

Dag 2: Chiang Mai (O)
Na het ontbijt staat er een culturele dagexcursie op het programma. U brengt een bezoek aan Thaise vakmensen die in een kleine werkplaats papieren, kartonnen en zijde parasols beschilderen. De kleurrijke parasols zijn wereldberoemd en zijn overal in Thailand en verre omstreken te vinden. U kunt zelfs een parasol met een eigen ontwerp of voorkeur laten beschilderen. Vervolgens brengt u een bezoek aan de lokale zijdeweverij. Hier kunt u zien hoe de Thai zijdedraden verweven tot prachtige zijdestoffen, die in allerlei kleuren worden aangeboden. Hierna brengt u een bezoek aan een werkplaats waar mannen stukken hout bewerken tot prachtige houtsnijwerken. U zult snel merken dat tempels, olifanten en Boeddha centraal staan. Ook bezoekt u o.a een zilversmederij en een katoenweverij. Aan het einde van de middag brengt u een bezoek aan de Wat Suang Dok, zodat u volop kunt genieten van de zonsondergang over de deze 14e-eeuwse tempelcomplex. Het levert u waarschijnlijk een aantal spectaculaire foto’s op. De tempel is gebouwd in een tuin van de Lanna Thai-monarchen. De kleine witte Chedi’s bevatten de as van leden van Chiang Mai’s voormalige Koninklijke familie. In de tweede kapel bevindt zich een 500 jaar oude bronzen Boeddha, dat één van de grootste bronzen beelden is in Thailand.
Ook kunt u de helft van een heilige boeddhistische relikwie uit Sukhothai zien, dat dateert uit 1371. Het is helaas bij aankomst in Chiang Mai opgesplitst in tweeën, de andere helft is begraven op de Doi Suthep. Hierna keert u terug naar het hotel in Chiang Mai, waarna u de rest van de avond vrij bent.

Dag 3: Chiang Mai (O)
Na het ontbijt staat er wederom een dagexcursie op het programma. Door de eeuwen heen emigreerden oude stammen uit Zuid-China om van de onderdrukking te ontsnappen. Vijf van deze groepen vonden hun nieuwe thuis in Noord-Thailand. Sinds die tijd is hun cultuur behouden. Op slechts een uurtje rijden ten noorden van Chiang Mai ligt de Lisu Lodge in een groene vallei. Hier leeft de Lisu gemeenschap, die profiteert van het toerisme. Na aankomst ontmoet u de kleurrijke en vooral fascinerende Lisu stamleden. Hier maakt u een fietstocht door de weelderige natuur van Noordwest-Thailand, zodat u de prachtige heuvellandschap beter op kunt nemen. Vervolgens gaat u picknicken op een rivierbank, waarna u instructies krijgt voor het raften op de Mae Tang Rivier. Dit is een beroemde Thaise rivier met een snelle stroming, het ligt ca. 80 km van Chiang Mai te midden van ongerepte natuur. Hierna brengt u een bezoek aan het Akha Hill bergvolk, dit volk heeft zijn eigen unieke identiteit, cultuur, religie, taal, kunst en klederdracht. Net als het Lisu volk leven ze alle in het hoogland en hun hoofdbestaan in de landbouw vinden. Het is een gastvrije stam en ontvangen graag bezoekers in hun dorp, niet alleen om hen te laten kennismaken met hun levenswijze, maar vooral om hun karige inkomen een beetje aan te vullen. Voordat u terugkeert naar Chiang Mai zult u gezellig een kopje thee of koffie met de Akha stamleden drinken.
Vanavond kunt u eventueel genieten van de populaire Night bazaar, waar vele souvenirs worden aangeboden en waar u locale delicatesses kunt proeven.

Dag 4: Chiang Mai (O)
Na het ontbijt verlaat u het hotel en brengt de chauffeur u naar de luchthaven of treinstation van Chiang Mai. Waarna een eind komt aan deze prachtige Noord-Thailand bouwsteen.

Prijzen

Dagelijks vertrek t/m 31 oktober 2018 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Optioneel
1 persoon € 595,- € 95,- Verlenging mogelijk
2 personen € 425,- € 95,- Verlenging mogelijk
3 personen € 399,- € 95,- Verlenging mogelijk
4 of meer personen € 375,- € 95,- Verlenging mogelijk

Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.

Prijs inclusief:
- Luchthaven / treinstation transfers
- Accommodatie deels op basis van halfpension (3x ontbijt en 1x diner)
- Auto met chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Engelssprekende gids
- Excursies volgens het programma
- White rafting programma

Prijs exclusief:
- Vliegtickets
- Vertrek belasting
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties
- Entreegelden ca. 10,- euro p.p
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per boeking

ReisinformatieAccommodatie
Er wordt tijdens deze bouwsteen gebruik gemaakt van een prachtig middenklasse hotel die voornamelijk voorzien zijn van 3 sterren. U verblijft deels op basis van halfpension. De kamers zijn voorzien van een airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens deze bouwsteen wordt u begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van een auto of minibus. Deze zijn voorzien van airconditioning en verkeren in goede conditie.

Vluchtinformatie
Vluchten kunnen wij boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door Cathay Pacific, EVA Air, China Airlines of Thai Airways.