Papua Nieuw Guinea Afdrukken E-mailadres

Papua Nieuw Guinea, het ruige paradijs: 10 dagen
vanaf € 3.350,-
Port Moresby - Mount Hagen - Ambua - Karawari - Lololata Island

Het culturele en vooral onbekende Papua Nieuw Guinea is een ongerept land dat voornamelijk bestaat uit ongerept oerwoud. De kleurrijke mensen leven er doorgaans nog op traditionele wijze. In de onbekende binnenlanden valt veel te ontdekken en de kust is vanwege haar prachtige koraalriffen een waar duikparadijs.

Reiscode: GCR036
Huli-Tribe

 


Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor reizigers met een goede conditie.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1: Port Moresby (D)
Na aankomst op de luchthaven van Port Moresby wordt u verwelkomd en vervolgens naar het vliegtuig gebracht, waarmee u naar Mount Hagen vliegt. Tijdens de vlucht kunt u zien hoe ruig de natuur van Papua Nieuw Guinea is. Na aankomst in Mount Hagen wordt u naar een prachtig gelegen lodge gebracht, die gebouwd is op de Kuta berg. Vanuit de lodge heeft u een ongelooflijk mooi uitzicht over de Wahgi Vallei. Mount Hagen Town ligt hoger gelegen in de Wahgi Vallei, in deze vallei was de landbouw één van de eerste ontwikkelingen ter wereld. De rest van de dag heeft u vrij en vanavond kunt u genieten van een overheerlijk diner in de lodge.

Dag 2: Mount Hagen (O,L,D)
Na het verrukkelijke ontbijt gaat u met de gids mee, hij zal u veel laten zien van het gebied rond Mount Hagen. Mount Hagen wordt bewoond door de Melpa-stam, deze stam heeft een sterke culturele achtergrond. Ze leven al eeuwenlang op een traditionele wijze, maar u zult al snel merken hoe vriendelijk deze mensen zijn. Na de lunch maakt u een wandeling over de met exotische planten begroeide bergen, die rond de Wahgi Vallei liggen. Deze bergen worden bewoond door vele tropische vogels en er groeien vele zeldzame soorten orchideeën. Aan het einde van de middag keert u terug naar de lodge, waar u vanavond gaat genieten van een lekker diner.

Dag 3: Mount Hagen - Ambua (O,L,D)
Na het ontbijt verlaat u de lodge en wordt u naar het vliegtuig gebracht, waarmee u vervolgens naar Ambua vliegt. Tijdens deze avontuurlijke vlucht kunt u weer volop genieten van het uitgestrekte landschap dat beneden u ligt. Het is één van de indrukwekkendste landschappen ter wereld, waardoor het uitzicht al een belevenis opzicht is! Na aankomst in Ambua, wordt u naar de lodge gebracht, die hoog op de bergen van de Tari Vallei is gebouwd. De vallei wordt bewoond door de Huli-stam, deze kleurrijke en vooral trotse mensen leven zoals hun voorouders dat eeuwen geleden ook deden. Waardoor we haast kunnen zeggen dat ze nog in het stenentijdperk leven, maar niets is minderwaar, ook deze mensen gaan vooruit. Na de lunch gaat u met de gids op ontdekking uit in Ambua. U maakt een wandeling door verlaten regenwouden, waar zelden westerlingen komen. Tijdens de wandeling hoort u geruis, dit geluid wordt sterker als u één van de vele watervallen nadert. Het contact met de lokale mensen is bijzonder doordat er weinig westerlingen komen, hierdoor wordt een bezoek aan de Huli-stam erg bijzonder. Vanavond logeert u in een pittoreske lodge, waar u kunt genieten van een traditioneel diner.

Dag 4 en 5: Ambua (O,L,D)
Beide dagen gaat u na het ontbijt met de gids op pad. Tijdens deze eco-excursie in het Tari gebied zult u veel ontdekken. U bezoekt verscholen dorpjes, waar de tijd daadwerkelijk stil lijkt te staan. De vriendelijke dorpelingen verwelkomen u hartelijk. U gaat weer verder op ontdekking uit, nadat de dorpelingen u vol trots hebben rondgeleid in hun dorp. Er leven 13 verschillende soorten paradijsvogels in het Tari gebied, het is een mooie ervaring om deze vogels in het wild rond te zien vliegen. In het Tari gebied groeien vele soorten planten en bloemen, waaronder kleurrijke orchideeën. ’s Avonds kunt u genieten van overheerlijke diner, die geserveerd worden in de lodge.

Dag 6: Ambua – Karawari (O,L,D)
Na het ontbijt vliegt u naar Karawari, het gebied tussen Ambua en de Sepik regio is erg indrukwekkend. Het klaksteen lijkt hier te groeien als grillige pieken en te hangen als ijspegels, waardoor het landschap bijna sprookjesachtig wordt. Na de landing wordt u per rivierboot naar de lodge gebracht. Vanuit de lodge heeft u een adembenemend uitzicht op het extreem grote dichtbegroeide tropisch regenwoud. De eco-lodge is ontworpen door de lokale mensen en is gebouwd uit traditionele materialen. Vanavond kunt u genieten van het lekkere diner.

Dag 7: Karawari (O,L,D)
Vanochtend wordt u waarschijnlijk gewekt door de tropische natuurgeluiden, die voornamelijk bestaan uit het sjilpen van de Lori en de Edelpapegaai. Deze kleurrijke vogels komen veel voor in de regenwouden van Papua Nieuw Guinea. Na het ontbijt gaat u op ontdekking uit in het Karawari gebied, u komt terecht in een totaal andere wereld, die alleen bestaat uit ongerept regenwoud. Als echte natuurliefhebber komt u hier ogen te kort. Onderweg wordt er geluncht, na de lunch staat de gids alweer te popelen om u meer te laten zien van zijn bijzondere land. Vanavond kunt u in de lodge genieten van een typisch lokaal diner.

Dag 8: Karawari - Lololata Island (O,L,D)
Na het ontbijt wordt u terug gebracht naar het vliegveldje, waarna u terugvliegt naar Mount Hagen. Tijdens de vlucht kunt u vele bergen zien, die ineens oprijzen uit het vlakke Sepik-land. Na aankomst wordt u naar de lodge gebracht, waar u langs het water kunt genieten van uw lunch. U heeft nog even tijd om u op te frissen en vervolgens vliegt u terug naar Port Moresby. Na aankomst in Port Moresby, wordt u naar de Bootless Bay gebracht en gaat u per boot naar het prachtige resort, dat gelegen ligt op Lololata Island. U logeerd de komende twee nachten op het tropische Lololata eiland.

Dag 9: Lololata Island (O,L,D)
Vandaag kunt u tussen de maaltijden door volop genieten, aangezien de reis op basis van volpension is. U kunt lekker vertoeven in het warme water, maar u heeft uiteraard ook de mogelijkheid om te gaan duiken of snorkelen. De kleurrijke onderwaterwereld is hier namelijk fantastisch, waardoor het aantrekkelijk wordt om hier te gaan duiken, zodat u volop kunt genieten van het koraal en de prachtige vissen.

Dag 10: Lololata Island – Port Moresby (O)
Na het ontbijt wordt u terug gebracht naar de luchthaven en vervolgens vliegt u terug naar Port Moresby. Vanuit Port Moresby vliegt u naar de volgende bestemming.
 


Prijzen

Dagelijks vertrek t/m december 2018 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
2 - 4 personen € 3.695,- € 795,-  Gids € 1.725,- / single fee op aanvraag
5 - 8 personen € 3.495,- € 795,-  Gids € 1.725,-
9 - 14 personen € 3.350,- € 795,-  Gids € 1.725,-

Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.

Prijs inclusief:
- Accommodatie op basis van volpension (9x ontbijt, 8x lunch en 8x diner)
- Water, thee of koffie tijdens het ontbijt
- Snacks
- Auto met chauffeur, parkeerkosten, tol en brandstof
- Excursies volgens het programma
- Entreegelden volgens programma
- Boottickets

Prijs exclusief:
- Intercontinentale en binnenlandse vluchten
- Lokale Engels sprekende gids
- Overige consumpties
- Duiken/snorkelen
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per boeking

Reisinformatie


De reis kan zowel vanuit Indonesië gemaakt worden, als vanuit andere Aziatische landen of Australië.

Accommodatie
Er wordt tijdens deze exclusieve bouwsteen gebruik gemaakt van resort hotels en middenklasse hotels. U verblijft op basis van volpension. De kamers zijn voorzien van een airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.v. gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de exclusieve rondreis wordt u begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van jeeps of minibusjes. De auto's zijn voorzien van airconditioning en verkeren in goede conditie. U mag één stuk ruimbagage en één stuk handbagage meebrengen, bij meerdere stukken bagage per reiziger kan het voorkomen dat er terplekke een optioneel babage-busje ingezet moet worden.


Vluchtinformatie
Vluchten kunnen wij boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door Air Nuigini.
Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.