Java en Bali (Overland) Afdrukken E-mailadres
Van Oud Batavia naar het paradijs Bali: 13 dagen vanaf € 795,-
Jakarta – Bogor – Bandung – Yogyakarta – Bromo – Kalibaru – Lovina – Denpasar

Het groene eiland Java, gedomineerd door vulkanen, strekt zich uit tussen Sumatra en Bali. In Oud Batavia zijn schitterende koloniale gebouwen uit de Nederlandse tijd te zien. De fascinerende Borobudur is ongetwijfeld de beroemdste trekpleister van het land. De fabelachtige zonsopgang aan de kraterrand van de Bromo vulkaan, gelegen in een op een maanlandschap lijkend gebied, is een fantastische ervaring.
Reiscode: GCR037
alt

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor iedere reiziger.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1: Jakarta
Bij aankomst op de luchthaven van Jakarta (Java) wordt u verwelkomd door de gids, die u begeleidt naar het hotel in Jakarta, de hoofdstad van de Indische archipel. De rest van de dag bent u vrij om deze bruisende metropool te verkennen. Jakarta heeft nog vele Nederlandse invloeden, zo staan er nog vele typische Nederlandse herenhuizen in de stad die worden omringd door hoge moderne wolkenkrabbers. 's Avonds kunt u een bezoek brengen aan één van de vele restaurants die de stad rijk is en genieten van overheerlijke traditionele Indische rijsttafels.

Dag 2: Jakarta – Bogor (O)
Na het ontbijt bezoekt u het historische Oud Batavia. Batavia is tot de Tweede wereldoorlog de hoofdstad geweest van Nederlands Indië. U brengt een bezoek aan Taman Fatahillah. Aan dit prachtige pittoreske plein staat het Fatahillah museum, dat ook wel “Stadhuis” wordt genoemd. De koloniale gebouwen staan tegenwoordig op de werelderfgoed lijst van Unesco en zijn met giften gerestaureerd. Hierna bezoekt u de oude haven “Sunda Kelapa” van Jakarta, waar machtige Buginese schoeners liggen te wachten om naar de haven van Makassar in Zuid-Sulawesi te varen om Oost-Indonesië te voorzien van goederen. U passeert het presidentiële paleis om een bezoek te brengen aan het Nationaal museum van Jakarta dat vlak bij het Merdeka Plein ligt. Het grote ommuurde plein met de brede straten is door president Soekarno aan het volk gegeven en wordt tegenwoordig gebruikt voor grote parades. Als de tijd het toelaat, brengt u ook nog een bezoek aan Monas (Monument Nasional). Dit machtige gebouw is op de top voorzien van een gouden vlam en is één van de hoogste gebouwen van de stad. Vanaf de top heeft u een panorama uitzicht over het drukke Jakarta. Naast Monas staat de indrukwekende grote moskee met zijn hoge minaretten en de prachtige Katholieke Kathedraal, die een architectarisch hoogstandje is. Aan het einde van de middag verlaat u Jakarta en wordt u naar Bogor gebracht.

Dag 3: Bogor – Bandung (O)
Bogor is qua temperatuur een stuk aangenamer. Na het ontbijt gaat u naar de beroemde Botanische tuin Kebun Raya Indonesia. De prachtige tuin is circa 87 hectare groot en er groeien duizenden soorten bomen en planten vanuit de hele wereld. Vroeger stond Bogor bekend als “Buitenzorg”, hier verbleven dan ook veel Nederlanders. Hierna reist u via de Puncak Pas met zijn prachtige bergen en uitgestrekte theeplantages naar Bandung. Onderweg bezoekt u (indien geopend) de theeplantage en traditionele theefabriek. Hier kunt u het gehele proces zien hoe duizenden theeblaadjes worden verwerkt tot gebruikklare Javaanse thee. Bandung is een stad met ongeveer 2 miljoen inwoners waarmee het de vierde grote stad van Indonesië is. Ooit werd de stad “Parijs van Java” genoemd. Deze reputatie heeft de stad allang niet meer, maar wanneer u de imposante koloniale- en art-deco gebouwen ziet, kunt u zich er wel iets bij voorstellen. In de namiddag arriveren we in het hotel en kunt u rustig bijkomen van de belevenissen van de afgelopen dagen.

Dag 4: Bandung (O)
Na het ontbijt rijdt u naar de kraterrand van de vulkaan Tangkuban Perahu, wat letterlijk omgekeerde prauw betekent. Deze vulkaan is tot op de dag van vandaag actief en ligt op ongeveer 2000 meter hoogte. Na de lunch bezoekt u de Angklungschool, waar een culturele Wajangpoppenvoorstelling wordt opgevoerd. De voorstelling wordt opgevolgd door een optreden van getalenteerde schoolkinderen, die met behulp van traditionele bamboe-instrumenten “De Angklung” traditionele West-Javaanse muziek maken. U mag zelf ook proberen of het u lukt muziek te maken met de zelfgemaakte bamboe-instrumenten. In de namiddag keert u terug naar het hotel.

Dag 5: Bandung – Yogyakarta (O)
Na het ontbijt wordt u naar Yogyakarta gebracht, de culturele hoofdstad van Java. Onderweg bezoekt u het dorp Naga en neemt u een kijkje bij de dagelijkse activiteiten van de dorpelingen. Yogyakarta ligt centraal op Java en heeft veel te bieden. Eeuwenlang was Yogyakarta een koninkrijk en een belangrijk handelscentrum. Yogyakarta staat vooral bekend als cultureel centrum en als studentenstad. In de nauwe zijstraatjes van de stad zult u ambachtslieden aantreffen, die schitterend zilverwerk en batik stoffen maken. 's Avonds arriveert u in het hotel.

Dag 6: Yogyakarta (O,D)
Na het ontbijt reist u af naar de wereldberoemde boeddhistische tempel De Borobudur. Deze adembenemende tempel is waarschijnlijk gebouwd rond het einde van de zevende eeuw en het begin van de achtste eeuw na Christus. Met een omtrek van vijf kilometer en een steen oppervlakte van ruim 60.000 km2 is het complex gelijk ook één van de grootse monumenten ter wereld. De top is de Grote Stupa die 40 meter boven de grond staat. De muren van de Borobudur zijn gebeeldhouwd in Bas-reliëfs en strekken zich uit over een totale lengte van 5 km. De Borobudur hoort tot de bekende zeven wereldwonderen. In de namiddag keert u terug naar Yogyakarta en bezoekt u het mooie paleis van de Sultan. Ook bezoekt u Kotagede, een plaats waar prachtig zilver wordt gesmeed en verwerkt. 's Avonds kunt u genieten van een optreden van een Ramayana dansvoorstelling. Tijdens de voorstelling wordt een heerlijk Indonesisch diner geserveerd.

Dag 7: Yogyakarta (O)
Na het ontbijt heeft u een vrije dag. U kunt alleen op pad gaan in deze gezellige cultuurstad of slenteren door “Malioboro Street”. Jalan Malioboro is het centrum van Yogyakarta waar alles gebeurt, hier vindt u veel winkelcentrums, kraampjes, straatverkopers en een aantal regeringsgebouwen.

Dag 8: Yogyakarta – Bromo (O)
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Prambanan, het grootste hindoetempelcomplex van Indonesië. Van de oorspronkelijke 244 tempels zijn er tot op heden slechts drie tempels gerestaureerd. In 1930 zijn de restauratiewerkzaamheden gestart waar ze tot op heden nog steeds mee bezig zijn. Daarna begint u aan een lange maar indrukwekkende tocht naar het spectaculaire Bromo. ’s Avonds komt u vroeg aan in het hotel.

Dag 9: Bromo – Kalibaru (O)
’s Ochtends (rond 04.00 uur) gaat u met een Jeep naar de Bromo vulkaan. De temperatuur daalt hier tot rond het vriespunt. Na 2,5 uur rijden door de bergen gaat u op weg naar boven voor de spectaculaire zonsopgang. Als de zon is opgekomen, verschijnt er een prachtig mystiek uitzicht over de vulkaan. Daarna kunt u nog een circa 250 tellende trap op naar de kraterrand. De krater is circa 10 km breed met diverse vulkanen erin. Uit de krater komt een indringende zwavellucht. De Bromo is de enige nog actieve vulkaan en de trekpleister van Oost-Java. Na het bezoek aan Bromo rijdt u naar Kalibaru. In de middag kunt u nog diverse soorten exotische plantages bezoeken die op loopafstand van het hotel liggen.

Dag 10: Kalibaru – Lovina (O)
Na het ontbijt vertrekt u vroeg in de ochtend met een veerboot naar het godeneiland Bali. Na aankomst brengt de gids u naar uw hotel in het prachtige Lovina. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Dag 11: Lovina (O)
Na het ontbijt heeft u een vrij programma. U kunt in de azuurblauwe zee gaan zwemmen of snorkelen en lekker zonnen op het strand, waarbij u alle herinneringen ophaalt van uw avonturen en belevenissen van de afgelopen weken in het prachtige Indonesië.

Dag 12: Lovina (O)
Na het ontbijt heeft u een vrije dag. U kunt een excursie boeken naar Pura Tanah Lot uit de 16e eeuw of naar Pura Taman Ayun. De tempel, met een indrukwekkende poort met prachtige deuren, ligt in een mooi park en is omringd door een gracht. Tanah Lot is gebouwd op een rotsplateau in de Indische Oceaan en is de trekpleister is van Bali.

Dag 13: Lovina – Denpasar (O)
Na het ontbijt bent u vrij totdat u naar de luchthaven van Bali wordt gebracht. Nadat u afscheid heeft genomen van het prachtige godeneiland Bali, vliegt u naar uw volgende bestemming.

Prijzen

Dagelijks vertrek tot 20 december 2018 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 persoon € 1.750,- € 298,- Verlenging mogelijk
2 personen €Â Â  995,- € 298,- Verlenging mogelijk
3-4 personen €Â Â  895,- € 298,- Verlenging mogelijk
5 personen €Â Â  885,- € 298,- Verlenging mogelijk
6 en meer personen €Â Â  795,- € 298,- Verlenging mogelijk

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen.

Prijs inclusief:
- Luchthaven transfers
- Accommodatie op basis van logies en ontbijt (12x ontbijt en 1x diner)
- Water, thee en koffie tijdens het ontbijt
- Privé minibus/auto met Engels sprekende chauffeur, brandstof, tol en parkeerkosten
- Jeep voor bezoek Bromo
- Boot naar Bali
- Kaartjes voor de Ramayana dansvoorstelling met diner

Prijs exclusief:
- Vliegtickets
- Vertrekbelasting
- Entreegelden volgens programma (circa € 75,- p.p) 
- Overige maaltijden
- Overige consumpties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per boeking

Reisinformatie


Accommodatie
Er wordt tijdens deze bouwsteen gebruik gemaakt van middenklas hotels die voornamelijk met één tot drie sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis kunt u worden begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie. U mag één stuk ruimbagage en één stuk handbagage meebrengen, bij meerdere stukken bagage per reiziger kan het voorkomen dat er terplekke een optioneel babage-busje ingezet moet worden.

Vluchtinformatie
Vluchten kunnen wij voor u boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door Garuda Indonesia Airlines.
Er kunnen o.a toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.