Flores Afdrukken E-mailadres
Het vruchtbare vulkanische eiland: 9 dagen
vanaf € 795,-
Labuhan Bajo - Ruteng - Bajawa - Riung - Detusoko - Maumere

Het ruige eiland Flores hoort bij de kleine Sunda eilanden. Het eiland wordt bewoond door etnische groeperingen die bekend zijn door hun prachtige Ikat-weven. Het steppeachtige landschap is bijzonder mooi en het uitzicht over de azuurblauwe zee is fantastisch. De zee rond Flores bezit een indrukwekkende onderwaterwereld vol tropisch koraal en kleurrijke vissen.
Reiscode: GCR034
alt

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor iedere reiziger.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1: Labuhan Bajo
Na aankomst op de luchthaven van Labuhan Bajo wordt u verwelkomd door de gids, die u naar het hotel begeleidt.
Labuhan Bajo ligt op het meest westelijk deel van het eiland Flores. De mooie baai wordt omringd door pittoreske huisjes en ligt vol met kleurrijke vissersbootjes, die klaarliggen om de eilandbewoners te voorzien van voedsel. Langs de wegen op Flores groeien schitterende lelies en zonnebloemen. Niet voor niets werd het eiland “ Kaap der Bloemen” genoemd door de Portugezen, die hier kwamen om in sandaalhout te handelen.
's Middags heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Batu Cermin Caves. Deze grot heeft een doorsnede van circa 75 meter waardoor er prachtige lichtvallen in de grot ontstaan. In de grot zijn verder grillige rotsformaties te zien die volhangen met onschuldige vleermuizen. U kunt ook lekker gaan zwemmen en snorkelen op één van de nabijgelegen eilandjes. Aan het einde van de middag kunt u genieten van een spectaculaire zonsondergang met prachtig uitzicht over de eilandjes tussen Flores en het varanen-eiland Komodo.

Dag 2: Labuhan Bajo - Ruteng (O)
Na het ontbijt verlaat u Labuhan Bajo om naar Ruteng te rijden. Zodra u Ruteng nadert, verandert het droge landschap van westelijk Flores in een groen paradijs. Ruteng is een klein katholiek stadje, dat bekend staat om zijn gezellige marktjes. In het stadje hangt een aangenaam klimaat doordat het hoger gelegen ligt, dit maakt het verblijf extra plezierig. Ruteng is een stad waar het grootste deel van de Manggarai-minderheden wonen, deze vriendelijke groep mensen wonen verspreid over West-Flores.

Dag 3: Ruteng - Bajawa (O) 
Na het ontbijt wordt u naar Bajawa gebracht. De route voert u over heuvels en door ongerept regenwoud. Het uitzicht wordt afgewisseld door prachtige vergezichten op de azuurblauwe zee en vulkanen met smeulend lava. 's Middags arriveert u in Bajawa, een gezellig bergstadje waar de vriendelijke Ngada-stam woont. Deze stam behoort tot één van de meest traditionele stammen van Flores. De stamleden dragen prachtige handgeweven Ikat kleden versierd met kleurrijke patronen. Na aankomst in het hotel bent u vrij om te relaxen of de omgeving te verkennen.

Dag 4: Bajawa (O) 
Na het ontbijt neemt de gids u mee voor een wandeling langs traditionele dorpjes aan de voet van de Inerie vulkaan. In Bena staan graven met kruizen en achterin het dorp staat een groot Mariabeeld te midden van offerstenen. Bij de megalithische stenen komen dorpsoudsten samen om beslissingen te nemen over hun relatie met het bovennatuurlijke. De daken van de traditionele huisjes in Bena zijn bedekt met gras wat een sprookjesachtig aanzien geeft. Sommige huisjes worden beschermd door een beeld van een krijger die dreigend een speer vasthoudt. U zult zich in een totaal andere wereld wanen, waar de tijd daadwerkelijk heeft stil gestaan. Nadat u de top van een nabij gelegen heuvel heeft bereikt, heeft u een prachtig uitzicht over Bena, de vulkaan en de blauwe Sawu zee.

Dag 5: Bajawa - Riung (O)
Na het ontbijt verlaat u Bajawa en rijdt u via een prachtige route naar Riung. Onderweg kunt u even relaxen in een natuurlijke warmwaterbron in Soa. Nadat u bent opgefrist van de bron, vervolgt u uw reis. Aangezien er geen snelweg is, wordt er gebruik gemaakt van landweggetjes. Tijdens de rit krijgt u dan ook veel te zien van het eiland. Zo passeert u gezellige dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan en nauwelijks westerlingen komen. 's Middags arriveert u in Riung. Net voor Riung liggen een aantal verlaten bounty-eilandjes met prachtige witte zandstranden, waar u de gelegenheid heeft om te relaxen.

Dag 6: Riung (O)
Na het ontbijt bezoekt u het nationale park Pulau Tujuhbelas. Dit tropische eiland met parelwit strand wordt omringd door een azuurblauwe zee. Aangezien het koraal nog intact is, is het een aantrekkelijk gebied om te snorkelen. De onderwaterwereld is levend en de kleurrijke vissen zwemmen in scholen om u heen. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel, zodat u nog volop kunt genieten van de spectaculaire zonsondergang.

Dag 7: Riung - Detusoko (O)
Na het ontbijt wordt u via een mooie route naar het hoger gelegen Detusoko gebracht. Onderweg kunt u weer volop genieten van de adembenemende omgeving. In Detusoko wordt u hartelijk verwelkomd door de Franciscaanse nonnen van een plaatselijk klooster, waar u de komende nacht zult logeren. De gastvrije nonnen zullen er er alles aan doen om uw verblijf in het klooster zo aangenaam mogelijk te maken.

Dag 8: Detusoko – Maumere (O)
Voor zonsopkomst en een heerlijk ontbijt neemt u afscheid van de nonnen en verlaat u het klooster. Hierna brengt u een bezoek aan de indrukwekkende Kelimutu vulkaan om te genieten van de indrukwekkende zonsopkomst. De Kelimutu vulkaan is één van de mooiste bezienswaardigheden ter wereld, waar u  tijdens heldere dagen een prachtig panorama-uitzicht heeft over de wijde omgeving. Het water in de drie meren verandert continue van kleur, doordat de mineralen voordurend wisselen. De volken geloven dat de ziel van de overledene rust vindt in de meren, waardoor deze wateren erg belangrijk zijn voor rituelen. Vervolgens wandelt u via het Moni dorp naar beneden. Rond Moni liggen een aantal kleine en vooral traditionele dorpjes, waar u kunt zien hoe de bewoners schitterende sarongs maken. De reis wordt voortgezet naar Maumere, waar u na aankomst vrij bent. 's Middags kunt u heerlijk zwemmen of te snorkelen en u logeert in een houten bungalow op het strand .

Dag 9: Maumere (O)
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Maumere gebracht en neemt u afscheid van de gids om naar uw volgende bestemming te vliegen.

Prijzen

Dagelijks vertrek t/m december 2018 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Opmerkingen
1 persoon € 1.565,- € 325,-  
2 personen €Â 1.295,- € 325,-  
3-4 personen €Â Â  995,- € 325,-  
5 personen €Â Â  895,- € 325,-  
6 of meer personen €Â Â  795,- € 325,-  

* Er kan een toeslag gelden tijdens het hoogseizoen.

Prijs inclusief:
- Luchthaven transfers
- Accommodatie op basis van logies en ontbijt (7x ontbijt)
- Water, thee of koffie bij het ontbijt
- Vervoer met chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Entreegelden volgens het programma
- Engels sprekende gids


Prijs exclusief:
- Vliegtickets
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties
- Fooien
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- Persoonlijke uitgaven
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie


Accommodatie
Er wordt tijdens deze bouwsteen gebruik gemaakt van middenklas hotels, die voornamelijk met twee sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt u begeleid door een lokale Nederlands of Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en auto's. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie. U mag één stuk ruimbagage en één stuk handbagage meebrengen, bij meerdere stukken bagage per reiziger kan het voorkomen dat er terplekke een optioneel babage-busje ingezet moet worden.

Vluchtinformatie
Vluchten worden onder voorbehoud uitgevoerd door Garuda Indonesia of Lion Air.
Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.