Bali Afdrukken E-mailadres
Ontdek het onbekende paradijs: 7 dagen vanaf € 595,-
Denpasar - Ubud - Pemuteran - Munduk - Sanur - Denpasar

Pulau Dewata of “godeneiland”, zoals Bali ook wel wordt genoemd, is een klein paradijs. Het eiland heeft prachtige stranden en het binnenland bestaat voornamelijk uit vulkanische bergen en groene rijstterrassen. De spectaculaire Balinese ceremonies zijn bijzonder interessant en sieren de Balinees.

Reiscode: GCR033
alt

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor iedere reiziger.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1: Denpasar - Ubud
Na aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u verwelkomd door uw gids, die u vervolgens naar Ubud zal brengen. Ubud ligt in een landelijke omgeving met prachtige ravijnen, wouden, rijstterrassen en slaperige gehuchten. Er wonen veel kunstenaars in het pittoreske Ubud, waardoor u veel ateliers en galeries in het mooie dorp aantreft. Na aankomst in het tussen de smaragdgroene rijstvelden van het knusse Ubud gelegen hotel bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld een frisse duik in het zwembad nemen.

Dag 2: Ubud (O)
Na het ontbijt gaat u met de gids de omgeving van Ubud verkennen. U brengt o.a een bezoek aan Goa Gajah (olifantengrot). De uit de 11e eeuw daterende grot bevat Hindoestaanse en Boeddhistische elementen. Nadat u door de ruim 13 meter lange gang bent gelopen, ziet u het beeld van Ganesha (Hindoegod) met vier armen. Vervolgens bezoekt u de heilige bronnen van Tirtha Empul in Tampak Siring. Dit heiligdom is één van de drukst bezochte pelgrimsoorden op Bali. Na de lunch bezoekt u Gunung Kawi, een tempelcomplex uit de 11e eeuw. In de rotsachtige oevers van de Pakrisan zijn nissen uitgehakt, waarin zich vorstelijke graftombes en Candi bevinden. Hierna bezoekt u Kintamani, waar u een prachtig uitzicht heeft over Danau Batur (Batur Meer) en Ganung Batur (Vulkaan Batur). Voordat u terugkeert naar het hotel brengt u nog een bezoek aan Pura Besakih, de moedertempel van Bali. Deze prachtige tempel ligt tegen de helling van de vulkaan Agung.

Dag 3: Ubud – Pemuteran (O)
Na het ontbijt rijdt u door het hart van Bali naar de noordwestelijke kust van het godeneiland. Onderweg krijgt u een goed beeld van Bali, het adembenemende binnenland is vrij rustig, waardoor u zich kunt concentreren op het natuurschoon. U brengt een bezoek aan de Balinese heilige tempel in Batukaru, één van de belangrijkere tempels op Bali die ruim 2276 meter boven zeeniveau ligt. Tijdens de rit passeert u vele pittoreske dorpjes, waar de tijd stil lijkt te staan. In Jatluwih heeft u een prachtig panorama-uitzicht over de smaragdgroene rijstvelden. De natuur in en rond Jatluwih is onaangetast en heeft een koelere temperatuur, doordat de wind langs de bergen waait. 's Middags arriveert u bij het hotel dat aan het strand gelegen ligt. De rest van de dag bent u vrij.

Dag 4: Pemuteran (O)
Na het ontbijt maakt u een wandeling in het Bali Barat National Park, dit is het enige nationale park van het eiland. Het park beslaat ruim 75.000 ha en er leven vele dieren, waaronder de zeldzame witgekuifde Balispreeuw (Leucopsar Rothschildi) en de zeldzame wilde Balirund (Bos Javanicus). Het graf van een Balinese held uit de 17e eeuw ligt op de Makam Jayaprana heuvel nabij Termina. Bij helder weer heeft u vanaf deze heuvel een prachtig uitzicht over de baairijke kust en op de vulkanen van Oost-Java. 's Middags keert u terug naar het hotel en kunt u op het strand uitrusten van een actieve dag.

Dag 5: Pemuteran - Munduk (O)
Na het ontbijt maakt u een korte rit naar het Balinese dorp Manduk. De weg voert u langs de noordkust, waar u een mooi uitzicht heeft over de Bali Zee. Het gebied is minder toeristisch waardoor het nog puur is. Na aankomst in Munduk maakt u een wandeling naar het Buyan Meer en het Tamblingan Meer. De nabij de meren gelegen koloniale huizen herinneren ons aan de Nederlandse tijd. Vervolgens brengt u een bezoek aan Brahma Vihara, de enige boeddhistische tempel van Bali. Aan het einde van de middag keert u terug naar het hotel, waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft.

Dag 6: Munduk - Sanur (O)
Na het ontbijt wordt u naar de badplaats Sanur gebracht. De weg wordt omringd door een prachtig landschap met indrukwekkende bergformaties en fantastische uitzichten. Vervolgens arriveert u in Bedugul, dat op 1240 meter hoogte ligt. Het nabijgelegen Danau Bratan (Bratan Meer) wordt omringd door pijnbomen, iets wat u niet vaak tegenkomt in de tropen. Aan de noordoostelijke zijde van het meer ligt de Pura Ulun Danu, die gebouwd is in de 17e eeuw en gewijd is aan de godheid "Dewi Danu" van het meer. Net buiten Bedugul ligt een indrukwekkende botanische tuin, waar u de gelegenheid krijgt om te genieten van de exotische bloemen en planten. Hierna vervolgt u uw reis naar het gezellige badplaatsje Sanur, waar u na aankomst vrij bent.

Dag 7: Sanur (O)
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht en neemt u afscheid van uw gids en het prachtige godeneiland Bali.

Prijzen

Dagelijks vertrek t/m december 2018 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Hoogseizoen toeslag
1 persoon € 1.595,- € 250,- € 70,-
2 personen €Â Â Â  895,- € 250,- € 35,-
3-4 personen €Â Â Â  795,- € 250,- € 35,-
5 personen €Â Â Â  675,- € 250,- € 35,-
6 personen of meer €Â Â Â  595,- € 250,- € 35,-

* Hoogseizoen toeslag van 1 juli t/m 31 augustus en van 15 december t/m 10 januari.

Prijs inclusief:
- Luchthaven transfers
- Accommodatie op basis van logies en ontbijt (6x ontbijt)
- Water, thee of koffie bij het ontbijt
- Privé vervoer met chauffeur, parkeerkosten en brandstof
- Entreegelden volgens het programma
- Engels sprekende gids


Prijs exclusief:
- Vliegtickets
- Facultatieve excursies
- Overige maaltijden en consumpties
- Fooien
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- Persoonlijke uitgaven
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie


Accommodatie
Er wordt tijdens deze bouwsteen gebruik gemaakt van middenklas hotels die voornamelijk met een tot drie sterren zijn gekwalificeerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het hotel. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een fan of airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag, m.u.z van gezamenlijke overnachtingen.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens de rondreis wordt u begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van minibusjes en touringcars. De bussen zijn voorzien van airconditioning en verkeren in uitstekende conditie. U mag één stuk ruimbagage en één stuk handbagage meebrengen, bij meerdere stukken bagage per reiziger kan het voorkomen dat er terplekke een optioneel babage-busje ingezet moet worden.

Vluchtinformatie
Vluchten kunnen wij voor u boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door Garuda Indonesia Airlines.
Er kunnen toeslagen gelden tijdens nationale feestdagen en tussen kerst en oud en nieuw.