Bali Afdrukken E-mailadres
Ontdek het onbekende paradijs: 7 dagen vanaf € 595,-
Denpasar - Ubud - Pemuteran - Munduk - Sanur - Denpasar

Pulau Dewata of “godeneiland”, zoals Bali ook wel wordt genoemd, is een klein paradijs. Het eiland heeft prachtige stranden en het binnenland bestaat voornamelijk uit vulkanische bergen en groene rijstterrassen. De spectaculaire Balinese ceremonies zijn bijzonder interessant en sieren de Balinees.

Reiscode: GCR033
alt
Lees meer...
 
Flores Afdrukken E-mailadres
Het vruchtbare vulkanische eiland: 9 dagen
vanaf € 795,-
Labuhan Bajo - Ruteng - Bajawa - Riung - Detusoko - Maumere

Het ruige eiland Flores hoort bij de kleine Sunda eilanden. Het eiland wordt bewoond door etnische groeperingen die bekend zijn door hun prachtige Ikat-weven. Het steppeachtige landschap is bijzonder mooi en het uitzicht over de azuurblauwe zee is fantastisch. De zee rond Flores bezit een indrukwekkende onderwaterwereld vol tropisch koraal en kleurrijke vissen.
Reiscode: GCR034
alt
Lees meer...
 
Java en Bali (Overland) Afdrukken E-mailadres
Van Oud Batavia naar het paradijs Bali: 13 dagen vanaf € 795,-
Jakarta – Bogor – Bandung – Yogyakarta – Bromo – Kalibaru – Lovina – Denpasar

Het groene eiland Java, gedomineerd door vulkanen, strekt zich uit tussen Sumatra en Bali. In Oud Batavia zijn schitterende koloniale gebouwen uit de Nederlandse tijd te zien. De fascinerende Borobudur is ongetwijfeld de beroemdste trekpleister van het land. De fabelachtige zonsopgang aan de kraterrand van de Bromo vulkaan, gelegen in een op een maanlandschap lijkend gebied, is een fantastische ervaring.
Reiscode: GCR037
alt
Lees meer...
 
Kalimantan A (Oost-Indonesisch Borneo) Afdrukken E-mailadres
Mahakham rivier en Orang Utans: 5 dagen
vanaf € 795,-
Balikpapan - Muara Muntai - Mancong - Lekaq Kidau - Samboja

Door Oost-Kalimantan stroomt de machtige Mahakam rivier, waardoor het ideaal is om per boot te reizen. Rond de verscholen Samboja Lodge worden vele beschermde orang-oetans en zonneberen opgevangen. Een bezoek aan dit project mag dan ook  niet ontbreken tijdens een reis in dit deel van Indonesisch Borneo!

Reiscode: GCR027
Orang Utan
Lees meer...
 
Kalimantan B (Zuid-Indonesisch Borneo) Afdrukken E-mailadres
Avontuurlijke jungle trekking: 10 dagen
vanaf € 1.475,-
Banjarmasin - Pegunungang Meratus - Jumantir - Gunung Besar - Sungai Karuh - Muhara Malian - Kadayang - Muara Hatip - Banjarmasin

In de pittoreske bergdorpjes van het culturele en vooral groene Zuid-Kalimantan wonen de vriendelijke Dayaks. Deze stammen wonen soms wel met 30 families in één huis. Het omliggende oerwoud leent zich goed voor trekkingen, zodat de vrij onbekende binnenlanden ook ontdekt kunnen worden.
Reiscode: GCR045
Pegunungang Meratus
Lees meer...
 
Lombok en Gili Air PDF Afdrukken E-mailadres
De onbekende route: 7 dagen
vanaf € 695,-
Sengigi - Tetebatu - Senaru - Gili Air

Het prachtige eiland Lombok heeft adembenemend witte zandstranden, waar nog in volle rust gebruik van gemaakt kan worden. Het bijzonder mooie binnenland wordt gesierd door kruidnagelbomen, groene rijstvelden en nootmuskaatbomen. De religieuze festivals zijn spectaculair en zeker een bezoekje waard, kortom tijdens deze bouwsteen zult u veel te zien krijgen van het mooie Lombok en Gili Air.

Reiscode: GCR039
alt
Lees meer...
 
Molukken A (Banda-eilanden) Afdrukken E-mailadres
Terug in de tijd: 5 dagen
vanaf € 695,-
Kota Ambon - Bandanaira - Pulau Karaka - Lonthoir Dorp - Pulau Hatta - Kota Ambon

De historische Banda-eilanden zijn de pittoreske eilandjes van de Molukse Archipel. De vulkanische eilandjes worden omgeven door kleurrijke koraalriffen en parelwitte zandstranden, waardoor het een klein paradijs is binnen de Molukken. Bandanaira heeft nog een schat aan cultureel erfgoed, er zijn prachtige forten, koloniale huizen en kerkjes te vinden. Hierdoor komt zowel cultuur als natuur uitgebreid aan bod.

Reiscode: GCR044
Banda Island
Lees meer...
 
Molukken B (Ambon en Noord-Seram) Afdrukken E-mailadres
Ongerepte stranden en regenwouden: 6 dagen
vanaf € 695,-
Kota Ambon - Sawai - Kota Ambon

Het prachtige Molukse eiland Seram heeft dichtbeboste oerwouden waar honderden kaketoes en kleurrijke papegaaien rondvliegen. Het noordelijk gelegen Teluk Sawai is een prachtige brede baai met grillige klippen en behoort tot de mooiste hoogtepunten van dit eiland.


Reiscode: GCR043
Seram
Lees meer...
 
Morowali Natuurreservaat (Centraal-Sulawesi) PDF Afdrukken E-mailadres
Mysterieus Morowali Natuurreservaat: 6 dagen
vanaf € 695,-
Tentena - Kolonodale - Morowali natuurreservaat - Tentena

Het adembenemende Morowali Natuurreservaat wordt door ruim 5000 Wana-mensen bewoond, die nauwelijks met de buitenwereld in aanraking komen. In het ongerepte en vooral onbekende gebied leven vele zeldzame dieren, zoals de zeldzame Babi Rusa (hertenzwijn). Het Morowali natuurreservaat is terecht een waar paradijs op aarde!

Reiscode: GCR011
alt
Lees meer...
 
Sulawesi A (Bada Vallei en Beso Vallei) Afdrukken E-mailadres
Regenwoud avontuur in Lore Lindu N.P: 6 dagen vanaf € 565,-
Tentena - Bomba - Tuare - Moa - Gimpu - Palu - Tanjung Karang Beach - Donggala - Palu

In Lore Lindu N.P ligt de vredige Bada Vallei waar geheimzinnige megalieten beelden staan. De beelden lijken op rompen met grote gezichten, die nergens anders op de wereld te vinden zijn. Het prachtige nationaal park bestaat uit ongerepte oerwouden en valleien, waar nauwelijks westerlingen komen. Aan het eind van deze reis verblijft u in een prachtig eco ressort aan zee en kunt u genieten van het fijne strand.
Reiscode: GCR038
Lore Lindu N.P.
Lees meer...
 
Sulawesi B (Lore Lindu National Park) Afdrukken E-mailadres
Discover Lore Lindu National Park: 6 dagen vanaf € 595,-
Palu - Toro Dorp - Tomado Dorp - Tanjung Karang Beach - Palu

Het fantastische Lore Lindu National Park wordt omringd door bergen, groene bossen, diepe valleien en een warmwaterbron. Het geïsoleerde park is een prachtig natuurgebied waar vele kleurrijke vogels leven en waar de lokale mensen nog puur en traditioneel zijn. Aan het einde van deze eco toer verblijft u in een prachtig gelegen hotel aan het strand.

Reiscode: GCR012
Lore Lindu Vallei
Lees meer...
 
Sulawesi C (Zuid-Sulawesi) PDF Afdrukken E-mailadres
De verborgen zeetuinen van Celebes: 8 dagen vanaf € 650,-
Makassar - Bira Beach - Selayar Island - Makassar

Sulawesi heeft een aantal van de mooiste zeetuinen ter wereld. Het diepe zuiden kent prachtige duiklocaties die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Pantai Bira is een pittoresk badplaatsje waar volop genoten kan worden van zon, strand en zee en het tropische nog onontdekte schiereiland Selayar heeft veel watersportmogelijkheden. Kortom, ideaal voor reizigers die echt willen genieten van hun vakantie!

Reiscode: GCR052
Lees meer...
 
Sulawesi D (Zuid-Sulawesi) Afdrukken E-mailadres
De groene driehoek (compleet): 12 dagen vanaf € 750,-
Makassar - Mamasa Valley - Tana Toraja - Sengkang - Pantai Bira - Makassar

De onbekende Mamasa Vallei wordt ook wel West-Torajaland genoemd, maar het gebied is dunner bevolkt en ongerepter. Het prachtige Tempe Meer is één van de grootste meren van het land en het gezellige Pantai Bira is een pittoresk badplaatsje, waar volop genoten kan worden van zon, strand en zee. Kortom veel plezier in Sulawesi.
Reiscode: GCR040
Lees meer...
 
Sulawesi E (Zuid-Sulawesi) Afdrukken E-mailadres
De groene driehoek (compact): 9 dagen vanaf € 550,-
Makassar - Malino - Sengkang - Tana Toraja - Makassar

Makassar is een culturele stad waar veel valt te ontdekken, het wordt ook wel “de poort naar Oost-Indonesië” genoemd. Malino is een sprookjesachtige hill resort, waar lang geleden naaldwouden zijn aangelegd door de Nederlanders. Door de vele naaldbomen en dennenappels lijkt het knusse Malino een beetje op de Zwitserse Alpen. Toraja is het culturele hart van Sulawesi.

Reiscode: GCR035
Tempe Meer
Lees meer...
 
Sulawesi F (Noord-Sulawesi) Afdrukken E-mailadres
Groene natuur en een azuurblauwe zee: 9 dagen
vanaf € 595,-
Gorontalo - Kotamobagu - Tomohon - Manado - Pulau Bunaken - Manado 

Noord-Sulawesi staat bekend om zijn onderwaterwereld en de prachtige stranden. Het schitterende Pulau Bunaken heeft een fantastisch onderwaterleven en het is een duikersparadijs. De groene Tomohon Highlands heeft een onbeschrijfelijk mooi vulkaanlandschap, waar vele pittoreske dorpjes zijn te vinden in een prachtige natuur.

Reiscode: GCR041
Pulau Bunaken
Lees meer...
 
Sulawesi G (Togian Islands) Afdrukken E-mailadres
De kleurrijke onderwaterwereld: 8 dagen
vanaf € 385 ,-
Gorontalo - Pulau Kadidiri - Gorontalo

De Togian eilanden liggen midden in de azuurblauwe Teluk Tomini. Het eilandengroepje is wereldwijd bekend door de fantastische onderwaterwereld, waar kleurrijke vissen en het mooiste koraal te vinden zijn. Pulau Kadidiri is één van de mooiste eilanden van de Togian groep, het eiland is ideaal voor duikers, wandelaars en strandliefhebbers, die van exclusieve bestemmingen houden

Reiscode: GCR046
Pulau Kadidiri
Lees meer...
 
Sulawesi H (White Rafting programma) Afdrukken E-mailadres
White Rafting Sa'dan Rivier: 2 dagen
vanaf € 175,-
Sa'dan Rivier - Torajaland

De actieve Sa’dan rivier rond Torajaland is ideaal om te raften. De omgeving is spectaculair en sommige delen zijn nauwelijks bezocht door toeristen. Tijdens deze 2-daagse rafting toer is er tijdens het raften voldoende tijd om te zwemmen en kan er volop genoten worden van de prachtige verlaten omgeving, waar de prachtige natuur de overhand heeft. U zult op plekken komen waar nauwelijks toeristen zijn.

Reiscode: GCR024
White Rafting
Lees meer...
 
Sulawesi I (Zuidoost-Sulawesi) Afdrukken E-mailadres
Het Onbekende Zuidoosten: 8 dagen vanaf € 650,-
Kendari - Raha - Bau Bau - Kendari

Het zuidoosten van Sulawesi is nog niet ontdekt door het massatoerisme, hierdoor valt er nog iets te ontdekken in dit prachtige gebied. Behalve de grotbeschilderingen, de watervallen en de paardengevechten staat Raha bekend haar tropische lagunes, waar gesnorkeld kan worden in het heldere water. Bau Bau is het culturele hart van Zuidoost-Sulawesi, hier treft men de sporen van de VOC nog aan.

Reiscode: GCR050
Lees meer...
 
Sumatra A (met Samosir Island) Afdrukken E-mailadres
Tropisch Sumatra: 9 dagen vanaf € 675,-
Medan - Bukit Lawang - Brastagi - Samosir eiland - Sipirok - Bukittinggi - Padang

Rondom het mooie Brastagi zijn veel pittoreske dorpjes te vinden, waar de tijd stil lijkt te staan. Het machtige Toba Meer is ruim 100.000 jaar geleden ontstaan door een vulkaanexplosie en is één van de mooiste meren van de archipel. De Batakse schoonheid is te vinden op het mooie en vooral culturele Samosir eiland. En orang-oetans voeren doet u in het schitterende Bukit Lawang.
Reiscode: GCR032
Brastagi
Lees meer...
 
Sumatra B (Noord-Sumatra) PDF Afdrukken E-mailadres
Van het Toba Meer naar Brastagi: 5 dagen
vanaf € 595,-
Medan - Parapat - Brastagi - Medan

Het grote eiland Sumatra biedt een scala aan cultureel erfgoed. De adembenemende natuurschoon rond het Toba Meer is het woongebied van de Bataks. De prachtige regenwouden worden bewoond door de zeldzame Sumatraanse neushoorns, tijgers, olifanten en orang-oetans. Sumatra is een eiland met prachtige culturen en een prachtige natuur.
Reiscode: GCR030
alt
Lees meer...
 
Sumatra C (West-Sumatra) Afdrukken E-mailadres
Verassend Bukittingi: 5 dagen vanaf € 550,-
Padang - Bukittingi - Padang

Het westen van Sumatra is een prachtige regio, waar vele smaragdgroene natuurreservaten te vinden zijn. In het culturele Bukittinggi zijn nog vele koloniale gebouwen te vinden, waaronder Fort De Kock. Hier vandaan is het panorama-uitzicht over de machtige Ngarai Sianok Canyon adembenemend.

Reiscode: GCR031
Bukittingi
Lees meer...
 
Torajaland A (compact) PDF Afdrukken E-mailadres
Tana Toraja (Zuid-Sulawesi): 4 dagen vanaf € 245,-
Makassar - Tana Toraja - Makassar

Torajaland behoort tot één van de meest bijzondere gebieden ter wereld. De Toraja’s, met hun unieke tradities en rituelen, wonen in prachtige Tongkonan’s. Tijdens de dodenceremonies gaan de Toraja’s helemaal los en maken van een uitvaart een groot spektakel. Het ruige gebied bestaat uit grillige bergen en prachtige landschapen, die worden gesierd door groene rijstvelden en kerktorentjes.
Reiscode: GCR020
alt
Lees meer...
 
Torajaland B (compact plus) PDF Afdrukken E-mailadres
Tana Toraja (Zuid-Sulawesi): 5 dagen vanaf € 245,-
Makassar - Tana Toraja - Makassar

Het pittoreske Toraja hoogland wordt bewoond door Toraja’s, dat “volk van de bergen” betekent. De Toraja’s leven van hun rijstoogsten, die worden opgeslagen in fabelachtige schuurtjes met zadeldaken. De wereldberoemde Toraja koffiebonen wordt verbouwd op adembenemende koffieplantages, die verscholen liggen tussen grillige bergformaties. Bij de Toraja’s staat de koffie altijd voor u klaar!
Reiscode: GCR021
alt
Lees meer...
 
Torajaland C (compleet) PDF Afdrukken E-mailadres
Tana Toraja (Zuid-Sulawesi): 6 dagen vanaf € 350,-
Makassar - Tana Toraja - Makassar

De Toraja’s geloven dat aardse weelde wordt meegenomen naar het dodenrijk. De traditionele dodenfeesten worden met veel pracht en praal omgeven. De karbouw (buffel), die veel aanzien geniet, wordt tot aan zijn dood verwend om tijdens een dodenfeest te worden geofferd. Tijdens het dodenfeest krijgen de bezoekers stukken vlees mee, mede hierdoor wonen soms honderden tot duizenden mensen de unieke dodenceremonie bij.
Reiscode: GCR022
alt
Lees meer...