China Afdrukken E-mailadres

China, de Gouden Driehoek: 8 dagen vanaf € 895,-
Beijing – Xi’an – Shanghai (oftewel: 北京,西安,上海 )

China is een prachtig land met een indrukwekkende geschiedenis. De Chinese Muur behoort tot één van de indrukwekkendste hoogtepunten van de republiek. De Verboden Stad en het mysterieuze Terracotta Leger zijn ware trekpleisters en minstens zo mooi. Ook een bezoek aan het bruisende Shanghai komt tijdens deze bouwsteen aan bod.

Reiscode: GCR051
Huli-Tribe

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor iedere reiziger.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1: Beijing
Vandaag arriveert u op de luchthaven van Beijing (Peking), waarna u een taxi neemt naar het hotel. Het hotel ligt gelegen aan de bekende Wangfujing straat, in het bruisende winkelcentrum van de miljoenenstad Beijing. De rest van de dag heeft u vrij om bij te komen van de reis.

Dag 2: Beijing (O,L)
Na het ontbijt haalt de gids u af van het hotel, waarna in een gezelschap de stad verkennen. U brengt een bezoek aan de Chinese Grote Muur in Badaling, dat op circa 65 km ten noordoosten van Beijing ligt. De ruim 6000 km lange muur slingert door het ongerepte landschap in Noord-China. Dit deel van de Grote Muur stamt uit de 14e eeuw, het stamt uit de Ming Dynastie en bevat ook de bekende wachttorens. Dit deel van de muur is erg populair en wordt daarom ook veel bezocht. Vervolgens bezoekt u de Ming Tombes, hier zijn 13 van de 14 Chinese keizers uit de Ming dynastie begraven. Vroeger kwamen er rouwstoeten over de Heilige weg naar de tombes, nu zijn er alleen nog beelden van mensen en dieren langs deze weg te vinden. De gids brengt u terug naar het hotel zodra de excursie afgelopen is. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Dag 3: Beijing (O,L)
Na het ontbijt haalt de gids u op en gaat u in een gezelschap een ander deel het prachtige Beijing verkennen. Tijdens de stadstoer bezoekt u het Plein van de Hemelse Vrede, dat het staatssymbool van de volksrepubliek is. In het midden van het ruim 440.000m² grote plein staat het machtige mausoleum waar Mao Zedong begraven ligt. De Hemelse Tempel, dat de beroemdste tempel is van China en in het zuiden van de stad ligt. De prachtige tempel en het terrein is omringd door een muur. Het noordelijke deel is rond en staat symbool voor de hemel en het zuidelijke deel is vierkant en staat symbool voor de aarde. Ook brengt u een bezoek aan de bekende Verboden Stad, dat aan de noordzijde van het plein ligt. De Verboden Stad was de plaats van waaruit de Chinese keizers van de Ming en Qing dynastieën, hun rijk bestuurden. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Zomerpaleis dat in het district Haidan ligt, het district ligt op ongeveer 15 km van het centrum van Beijing. Het Zomerpaleis staat op de Wereld erfgoedlijst van Unesco en het is het grootste en vooral best onderhouden park van de Volksrepubliek China. Na de excursie brengt de gids u terug naar het hotel, u kunt de rest van de dag uitrusten.

Dag 4: Beijing – Xi’an
Vanochtend bent u vrij. U kunt gaan shoppen in de Wangfujing straat, maar er zijn ook optionele excursies te boeken. Zo kunt u het Olympisch stadion bezoeken, dat in 2008 veel bekijks kreeg tijdens de Olympische spelen in Beijing. Laat in de middag neemt u een taxi naar de luchthaven, waarna u incheckt voor uw vlucht naar Xi’an. Na aankomst in Xi’an neemt u een taxi naar het hotel.

Dag 05: Xi’an (O,L)
Na het ontbijt ontmoet u de gids in het hotel en samen gaat u Xi’an verkennen. U brengt een bezoek aan het indrukwekkende en vooral mysterieuze Terracotta Leger, dat het bekendste archeologische opgraving is van de 20e eeuw. Eén beeld werd door een boer gevonden en vervolgens werden er ruim 8000 levensechte krijgers, paarden en andere figuren opgegraven. De beelden werden in opdracht van Qin Shi Huang gemaakt van terracotta. Deze moesten zijn graf opsieren en tevens beschermen. Het graf van Qin Shi Huang is bedekt met dikke laag aarde en het is niet bekend waar de ingang is, hierdoor is het graf tot op de dag van vandaag nog niet blootgelegd. Vervolgens bezoekt u het Banpo Museum, dat gevestigd is een modern gebouw ten oosten van Xi’an. In het museum krijgt u een goed beeld hoe het volk ooit leefde. Er staan oude gebruiksvoorwerpen uitgestald, die afkomstig zijn van het Banpo-volk, deze mensen stierven doorgaans rond hun 30e levensjaar. In het noordelijke deel van het Banpo-dorp ligt een begraafplaats, waar ongeveer 175 graven liggen. Vanmiddag brengt u een bezoek aan de Wild Goose Pagode, deze piramidevormige tempel is ruim 60 meter hoog en telt 7 verdiepingen. Vanaf de bovenste verdieping heeft u een prachtig panorama-uitzicht op de straten in het omliggend gebied. Volgens tradities hoort men munten vanuit de ramen naar buiten te gooien, dit zou geluk brengen. Deze eeuwenoude tempel is heilig voor boeddhisten. Na de dagexcursie brengt de gids u terug naar het hotel.

Dag 06: Xi’an – Shanghai (O)
Na het ontbijt bent u vrij tot dat u een transfer neemt naar de luchthaven van Xi’an, waarna u incheckt voor de vlucht naar de bruisende stad Shanghai, het Parijs van de Oriënt. Na aankomst in Shanghai kunt u met de Maglev trein naar Longyang station reizen en vervolgens per taxi naar het hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige metropool.

Dag 07: Shanghai (O)
Na het ontbijt heeft u de gehele dag vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld slenteren door Nanjing Road, de drukste winkelstraat van deze wereldstad. Maar u kunt uiteraard ook een bezoek brengen aan de moderne Jin Mao Toren, dat met zijn pagodedak één van de hoogste gebouwen ter wereld is. Vanmiddag kunt u een bezoek brengen aan de Yu Garden, deze voormalige privé tuin ligt in de oude stad. Deze prachtige Chinese Mingtuin is ruim 400 jaar oud. Tevens kunt u de bekende promenade van Bund bezoeken. Hier zien we de rivier Huang Pu en een deel van de bruisende haven van Shanghai. De historische koloniale gebouwen en de moderne wolkenkrabbers domineren tegenwoordig samen de prachtige skyline van Shanghai. Vanavond kunt u dineren in één van de talrijke restaurants die Shanghai rijk is. Waarna u de mogelijkheid heeft om op te gaan in het bruisende nachtleven van het futuristische Shanghai.

Dag 08: Shanghai (O)
Na het ontbijt bent u vrij tot u naar de luchthaven gaat. U kunt met de moderne magneetzweeftrein gaan, deze legt u 30 km af met een snelheid van ca 430 km per uur, na ca 8 minuten komt u aan op de Pudong airport van Shanghai. Hier neemt u afscheid van Shanghai en natuurlijk van het fantastische China.
 


Prijzen

Dagelijks vertrek t/m 31 december 2016 Prijs p.p. Toeslag 1 pk Extra informatie
1 persoon € 1.195,- € 225,- -
2 personen €     998,- € 225,- -
3 personen €     965,- € 225,- -
4 personen €     950,- € 225,- -
5  of meer personen €     895,- € 225,-   

Er kunnen toeslagen gelden van 1 t/m 7 oktober en tussen kerst en oud en nieuw.

Prijs inclusief:
- accommodatie op basis van logies en ontbijt
- 6x ontbijt
- 3x lunch
- luchthaventransfers
- transport tijdens excursies per touringcar
- groepsexcursies
- ervaren lokale Engelsprekende gids volgens het programma
- alle entree gelden
- vliegtickets Beijing-Xi’an en Xi’an-Shanghai

Prijs exclusief:
- overige vliegtickets
- optionele excursies
- overige maaltijden en drankjes (behalve water, thee of koffie bij het ontbijt)
- fooien
- persoonlijke uitgaven
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie
Accommodatie
Er wordt tijdens deze bouwsteen gebruik gemaakt van middenklasse hotels die voorzien zijn van 2 tot 3 sterren. U verblijft deels op basis van halfpension. De kamers zijn voorzien van een airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens deze bouwsteen wordt u begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Tijdens deze bouwsteen reist u in een Internationaal gezelschap. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie. Tijdens vrij te besteden dagen, kan het voorkomen dat u niet over een gids beschikt.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van een touringcar. Deze zijn voorzien van airconditioning en verkeren in goede conditie.

Vluchtinformatie
Vluchten kunnen wij boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door Cathay Pacific Airways of KLM.