Bangladesh Afdrukken E-mailadres

Bangladesh, groene theeplantages en ongerepte oerwouden: 5 dagen vanaf € 575,-
Dhaka – Sylhet – Srimongal – Dhaka

Bangladesh is een prachtig land, waar nog veel valt te ontdekken. In het groene, vruchtbare noordoosten zijn prachtige Bengaalse theetuinen te vinden. Het gebied leent zich goed voor ontspannende en avontuurlijke wandelingen. Tijdens deze reis zult u het Remakalenga Woud en het Lowacheera Forest Reserve ter voet gaan verkennen, hierdoor zult u volop genieten van de Bengaalse flora en fauna.
Reiscode: GCR054
Bangladesh

Programma


Zwaarte van de reis: Geschikt voor iedere reiziger.
O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1: Aankomst Dhaka – Sylhet 
Na aankomst op de luchthaven in Dhaka treft u de lokale Engelstalige gids. Samen met uw gids reist u, door een rijstveldenlandschap, naar het hotel in Sylhet. Na aankomst maakt u samen uw gids een korte wandeling in Sylhet. Mocht de tijd het toelaten dan kunt u de heilige Mazar moskee of de tombe van Hazrat Shah Jalal nog bezoeken. U overnacht vanavond in een luxueus vijfsterren hotel in Sylhet.

Dag 2: Sylhet (O,D)
Na het ontbijt gaat u met uw gids op dagexcursie naar Jaflong, dat bekend staat om grote collectie stenen. U kunt zien hoe de lokale bevolking de stenen nabij de Indiaanse grens verzamelen. U brengt ook een bezoek aan de Khasia-stam, die bekend staan om hun dans. Een Khasia gezegde: “hoe beter de dans, des ter beter de oogst”. U zult de stamleden bezig zien met hun dagelijkse taken en al snel zult u merkten hoe gastvrij deze mensen zijn. Rond Jaflong zijn vele exotische theeplantages te vinden, waar u veel vrouwen theeblaadjes ziet plukken. In de namiddag keert u terug naar het hotel in Sylhet. U kunt eventueel gaan relaxen bij het zwembad.

Dag 3: Sylhet - Srimongal (O,D)
Vandaag reist u met uw gids naar Srimongal dat ten zuiden van Sylhet ligt. De weg voert u door een schilderachtig gebied, een groot deel van het gebied bestaat uit smaragdkleurige theeplantages. Aan beide kanten van de weg ziet u hoe boeren thee verwerken, thee speelt een grote rol in Bangladesh en het wordt er dan ook volop gedronken. Na de lunch maakt u, onder begeleiding van de gids, een avontuurlijke wandeltocht in het ongerept Remakalenga woud, u zult zien dat de natuur van Bangladesh erg mooi is. Met een beetje geluk zult u diverse wilde dieren tegenkomen, zoals prachtige vogels. Vanavond overnacht u in een pittoreske Eco Lodge.

Dag 4: Srimongal (O,D)
Na het ontbijt maakt u samen met de gids een wandeling in de ruim 1250 hectare grote Lowacheera reservaat waar ruim exotische 160 planten, 264 vogels en 30 soorten zoogdieren leven. De prachtige Hoolock gibbon leeft ook in het reservaat. Na de lunch maakt u een boottocht op de Hail Haor, dit is een heilig waterrijk moerasgebied. Hier heeft u de mogelijkheid fantastische foto’s te nemen van de schitterende vogels die in het gebied leven. Ook brengt u een bezoek aan een paar schitterende Bengaalse theetuinen. Vervolgens brengt u een bezoek aan een klein boerenbedrijfje, waar u kunt zien hoe thee wordt verwerkt. In de namiddag bezoekt u het traditionele dorp van de Manipuri stam, de stamleden ontvangen u met openarmen. U kunt kennis maken met de lokale bewoners en u zult merken dat de tijd er heeft stilgestaan. Vanavond overnacht u wederom in de knusse Eco Lodge.

Dag 05: Srimongal - Dhaka (O)
Vroeg in de ochtend brengt de gids u terug naar Dhaka. Onderweg heeft u de mogelijk om een aantal keren te stoppen bij interessante plekken. U arriveert vanmiddag weer in Dhaka, waarna de gids u netjes afzet bij de luchthaven of een hotel.
 


Prijzen

Dagelijks vertrek t/m 31 december 2016 Prijs p.p. Toeslag 1 pk
1 persoon € 950,- € 125,-
2-3 personen € 695,- € 125,-
4-6 personen € 650,- € 125,-
7 of meer personen € 575,- € 125,-

Er kunnen toeslagen gelden tussen kerst en oud en nieuw.

Prijs inclusief:
- Transfers met assistentie
- Bootkaartjes, volgens het programma
- (Mini)bus met ervaren chauffeur, brandstof en parkeerkosten
- Accommodatie in tweepersoonskamers op basis van halfpension (4x ontbijt, 3x diner)
- Excursies volgens het programma
- Alle entreegelden volgens het programma
- 5 dagen uitstekende Engels sprekende gids

Prijs exclusief:
- Consumpties
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven
- Reisdocumenten
- Verzekeringen
- € 35,- administratiekosten per factuur

Reisinformatie


Accommodatie
Er wordt tijdens deze bouwsteen gebruik gemaakt van uitstekende hotels die voorzien zijn van 2 tot 4 sterren en eco lodges. U verblijft op basis van halfpension. De kamers zijn voorzien van een airco. Als u een eenpersoonskamer wenst, kunt u dit opgeven tijdens het boeken. Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag.

Het is niet gepast uw eigen drinken mee te nemen naar het restaurant, vandaar wij u adviseren, consumpties tijdens de maaltijd te bestellen in het restaurant. In sommige hotels is het niet toegestaan om de minibar te gebruiken voor eigen consumpties. Wij raden u aan deze buiten de minibar te bewaren.
Bewaar uw kostbaarheden en reisdocument in een goed afgesloten koffer/tas of in de hotelkluis.

Reisbegeleiding
Tijdens deze bouwsteen wordt u begeleid door een lokale Engels sprekende gids, die tevens uw eerste aanspreekpunt is. Wij werken met lokale mensen, aangezien zij hun land door en door kennen, hierdoor krijgt u veel extra informatie.

Vervoer
Er wordt tijdens de rondreis gebruik gemaakt van een auto of minibus. Deze zijn voorzien van airconditioning en verkeren in goede conditie.

Vluchtinformatie
Vluchten naar Bangladesh kunnen wij boeken en worden onder voorbehoud uitgevoerd door Emirates, Qatar Airways of Biman Bangladesh Airlines.