Thailand/Laos Afdrukken E-mailadres

Thailand, ook wel “Het land van de Glimlach” genoemd, is een paradijs voor de Azië-liefhebber. Het land is behoorlijk afwisselend. Het droge noordoosten wordt nauwelijks bezocht door westerlingen, waardoor er nog veel te ontdekken valt. De prachtige nationale parken worden bewoond door talrijke wilde dieren en zijn zeer geschikt voor trekkingen. Het koninkrijk Thailand is de ideale vakantiebestemming voor beginnende Azië reizigers of voor reizigers die de voorkeur geven aan prachtige Aziatische landen met een ontspannende atmosfeer.Het boeddhistische land, met de bruisende hoofdstad Bangkok, is één van de bekendste Aziatische landen. Ondanks de populariteit heeft het land nog relatief veel te bieden en valt er nog veel te ontdekken. Het noorden en oosten zijn geschikt voor avontuurlijke reizen, terwijl het diepe zuiden meer te bieden heeft voor watersport- en strandliefhebbers. De eilanden in het zuiden staan bekend om hun parelwitte zandstranden en azuurblauwe zee. Ze worden niet voor niets Bounty eilanden genoemd!

Het pittoreske Chiang Mai is de op één na grootste stad van het land. Chiang Mai ligt in Noord-Thailand en staat bekend om haar vele tempels en pagodes. De stad is een belangrijke startplaats van vele avontuurlijke trektochten in Noord-Thailand en naar de Gouden Driehoek. Chiang Mai telt vele kleurrijke en vooral geurrijke markten, waar de meest uiteenlopende waren worden aangeboden. U kunt er prachtige souvenirs vinden, maar ook de meest exotische delicatessen, zoals gebakken sprinkhanen en vogelspinnen. Verder zijn er grote collecties westerse kleding en traditionele Thaise kleding te koop. In veel dorpen rondom Chiang Mai worden vele ambachten bedreven, zo zijn er lakwerkateliers, zilversmederijen en houtsnijwerkplaatsen. En uiteraard zijn er zijdekwekerijen waar ze rupsen gebruiken om vervolgens zijdedraden te verwerken tot prachtige zijdedoeken. Deze zijdestoffen staan wereldwijd bekend om haar zeer goede kwaliteit. Er worden generaties lang beschilderde parasolletjes gemaakt van rijstpapier. Deze beroemde en vooral kleurrijke parasolletjes zijn volop aanwezig in het pittoreske Chaing Mai, de stad waar de tijd niet stil staat.

De olifant staat centraal in Thailand, hoewel deze dieren steeds meer worden uitgebuit door het toerisme. Dankzij onze Noord-Thailand rondreis helpt u mee deze kolossale dieren te beschermen.

Tijdens een bezoek aan Thailand mag een bezoek een de beruchte brug over de River Kwai in Kanchanaburi niet ontbreken. Deze behoort samen met de olifanten en de tempels tot één van de bekendste symbolen van het land.

De Thai heeft een zwak voor pittig eten. Vele gerechten zijn “Spicy” en de Thaise keuken is wereldwijd populair.

Onze reizen bieden u de kans om veel van het land te ontdekken en we laten het niet alleen bij de toeristische gebieden. Hierdoor krijgt u bij ons een goed beeld van dit prachtige land.

Unieke hoogtepunten
Er zijn vele bekende, maar ook minder bekende, bezienswaardigheden in Thailand, die zeker de moeite waard zijn om te bewonderen.
We hebben er een aantal voor u op een rij gezet:
- Grand Palace, (Bangkok)
- De brug over River Kwai (Kanchanaburi)
- Wat Phrathat Doi Suthep (Chiang Mai)
- Tempels van Ayutthaya (Ayutthaya)
- Khao Yai National Park (Khorat)
- Eilanden van Kho Phi Phi (Kho Phi Phi)
- Klongs (Bangkok)
- Elephant Nature Park (Chiang Mai)
 

Een impressie van Thailand/Laos
(Klik op de foto's om door het album te bladeren)

  FlippingBook Flash Gallery Navigation / 28  


Hieronder treft u praktische informatie aan die voor uw reis van belang is, zoals visumprocedures en -formulieren, geld, communicatiemogelijkheden, voltage en gezondheid.

Ligging
Thailand ligt in Zuidoost Azië. De hoofdstad van het land is Bangkok. Het land heeft een oppervlakte van ruim 513.115 km², waarvan ruim 0,4% uit water bestaat. Thailand is verdeeld in vier regio's: de bergen in het noorden, de vruchtbare centrale vlakten, het droge plateau in het noordoosten en het zuiden met zijn mooie stranden en betoverende eilanden. Het land wordt omringd door Laos, Cambodja, Myanmar, Maleisië, de Andamanse Zee en de Golf van Thailand. Het grootste gedeelte van Laos wordt gescheiden van Thailand door de woeste Mekong Rivier.
Laos heeft een oppervlakte van ca. 236.800 km2. De hoofdstad van het land is Vientiane. Het grenst in het noorden aan China, in het oosten aan Vietnam, in het zuiden aan Cambodja en in het westen aan Thailand en Myanmar.

Bevolking
Laos telt ca. 6,3 miljoen inwoners. Er zijn vele ethnische groepen die ingedeeld worden in drie hoofdgroepen: Lao Loum, Lao Theung en Lao Soung. In Thailand wonen ruim 63 miljoen mensen.
De oorspronkelijke Thai vormt een meerderheid van ca. 80%. De minderheden zijn Chinezen, Maleisiërs, Birmanen, Laotianen, Cambodjanen en Vietnamezen. Er woont nog een aantal bergstammen in het Noorden van Thailand waaronder een aantal die door het toerisme in stand zijn gebleven.

Taal
In Laos is de officiële taal het Lao, daarnaast zijn er vele stammen met elk een eigen dialect. Ook wordt er door veel mensen Frans of Engels gesproken. De officiële taal in Thailand is het Thai, naast het Thai worden er ook andere dialecten gesproken. Engels wordt voornamelijk in de toeristische gebieden goed gesproken. Thailand gebruikt een eigen alfabet.

Religie
Ongeveer 95% van de Thai is boeddhistisch. De moslims zijn met 4% in de minderheid.

Klimaat
Het land kent drie seizoenen het droge, het natte en het hete seizoen. Het droge seizoen is van november t/m februari. Tijdens het droge seizoen kan het in het berggebied in het hoge noorden ’s nachts erg fris zijn. Het regenseizoen is doorgaans van juli tot oktober. De beste periode om Thailand te bezoeken is tussen mei en februari.
De gemiddelde temperatuur in Thailand ligt tussen de 25°C en de 33°C. De luchtvochtigheid ligt tussen de 52 en de 77%. De gemiddelde neerslag in Thailand ligt tussen de 5 mm en 558 mm. Een poncho of een paraplu is een goede uitkomst tijdens regenbuien en stevige wandelschoenen zijn aangeraden tijdens het regenseizoen, omdat de grond glad kan zijn na een regenbui.

Tijdverschil
In Thailand is het in de zomer vijf uur later dan in Nederland of België en in de winter is het zes uur later.

Valuta
De Thaise munt is de Baht met coupures van 1000,500,100,50,20 en 10 Baht. Er bestaan munten van 1,2,5 en 10 Baht en 25 en 50 Satang (koperen munten). 1 Baht = 100 Satang. De koers van 100 Thaise Bath is ca. euro 2. (koers: juni 2005)
Geld en Travellers-cheques kunt u vaak het beste wisselen op de luchthaven, aangezien u daar de beste koers ontvangt. Betalen met creditcards is over het algemeen mogelijk in de grotere winkels en de meeste hotels. De veiligste manier om te betalen is pinnen.

Reisdocumenten
U kunt uw visum via de volgende link aanvragen, maar ook kijken voor actuele informatie voor al uw reizen: www.visumcentrale.nl

Visumplicht: Nee, (alleen bij verblijf langer dan 30 dagen)
Paspoort: Moet na aankomst in Nederland nog 6 maanden geldig zijn.
Benodigdheden: Boekingsbevestiging of retour ticket, 2 pasfoto’s.
Tijdsduur: Gemiddeld 3 werkdagen.
Bijzonderheden: Kinderen tot 16 jaar kunnen meereizen in het paspoort van de ouders. Een toeristenvisum kan ter plaatse worden verlengd.

Gezondheid en Vaccinaties
Het is verstandig voor vertrek de plaatselijke GG&GD of uw huisarts te raadplegen voor medisch reisadvies. Over het algemeen wordt een vaccin tegen DTP, Tyfus, Hepatitis A en een anti malaria aangeraden voor een bezoek aan Thailand en Laos. Wij adviseren u een middel tegen uitdroging, reisziekte, diaree en verstopping, in de originele verpakking, mee te nemen tijdens uw reis. Het is raadzaam een hoed of pet te dragen om een zonnesteek te voorkomen.
 Eten en Drinken
Als je wel warm loopt voor pittig eten, houd je zeker van de Thaise keuken. De Thai eten vooral kleine hapjes, het liefst de hele dag door.
Tijdens uw reis kunt u bijna alles eten. Wij raden u aan fruit en groentes te schillen of te wassen met schoon drinkwater voordat u het gaat eten. De eetgelegenheden die wij tijdens de rondreizen aandoen, zijn met zorg geselecteerd en het zijn vaak de betere restaurants uit de omgeving. Om buikloop te voorkomen, wordt het drinken van ongekookt kraanwater afgeraden, evenals uw tanden te poetsen met ongekookt kraanwater. U kunt wel ijs gebruiken in de grotere restaurants of hotels. Dit ijs wordt gemaakt van gekookt kraanwater. U kunt ook het tafelwater drinken. Vertrouwt u het niet, dan kunt u aangeven dat u geen ijsklonten wenst of dat u een fles mineraalwater wilt.

Fooien
Fooien zijn niet bij de prijs inbegrepen. Het geven van fooien is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Fooien worden doorgaans gegeven aan kamermeisjes, restaurantpersoneel/serveersters, bellboys, chauffeurs, gidsen en aan de mensen die actief zijn tijdens trekkingen. De richtlijn is ongeveer € 2,- tot € 3,- per persoon per dag.

Voltage
In Thailand geldt een netspanning van 220 volt. Het meebrengen van een adapter is aan te raden. Het kan voorkomen dat de stroom in bepaalde gebieden uitvalt. Het is daarom raadzaam een zaklantaarn mee te nemen op reis.

Ambassade / Consulaat:
Nederlandse Ambassade in Thailand
15 Soi Tonson, Ploenchit Road
Lumpini, Pathumwan Road
Bangkok 10330
Thailand
Tel: 0066 (0) 2-3095200
Fax: 0066 (0) 2-3095205

Thaise Ambassade in Nederland
Laan Copes van Cattenburch 123
2585 EZ Den Haag
Nederland
Tel: 0031 (0)70- 345-9703, 345-0766
Fax: 0031 (0)70- 345-1929

Belgische Ambassade in Thailand
Sathorn City Tower – 17th floor
175 South Sathorn Road
Tungmahamek – Bangkok 10120
Thailand
Tel: 0066 (0)2-679-5454
Fax: 0066 (0)2-679-5467, 679-5465

Thaise Ambassade in België
2 Square du Val de La Cambre
1050 Brussel
België
Tel: (0032-2)640-6810
Fax: (0032-2)648-3066

Thaise Consulaat in België
Frans Van Hombeeckplein 10
B-2600 Antwerpen (Berchem)
België
Tel: 0495/229900
Fax: 03/2187294