Taiwan Afdrukken E-mailadres

Taiwan is nog vrij onbekend maar het is een modern en druk bewoond eiland. De natuur is grillig en het land heeft prachtige tropische landschappen. Het land heeft veel traditionele tempels en pagodes die nog nauwelijks zijn bezocht door de westerse toeristen. De bevolking is bijzonder gastvrij en doet er alles aan om het de bezoekers zo comfortabel mogelijk te maken.

De metropool Taipei, is een plek waar het Oosten het Westen ontmoet. U kunt de hoogste toren ter wereld vinden in deze kleurrijke stad. Taipei is een moderne stad die haar pittoreske charme heeft behouden.

Het kristalheldere Sun Moon Lake dankt haar naam aan de vorm, het noordelijke deel lijkt op een zon en het zuidelijke deel op een halve maan. Het prachtige meer wordt omgeven door bergen en de weg die langs de oevers slingert biedt een prachtig uitzicht over Sun Moon Lake.

U zult versteld staan van de prachtige stranden, de grillige rotsformaties langs de kust en mooie uitzichten over zee. In Kenting Nationaal Park kunt u adembenemend mooie koraalriffen vinden die onaangetast zijn. Kenting National Park is het zuidelijkst gelegen park van Taiwan. De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn Maopito, het Kenting Forest Park en de vuurtoren van Oluanpi.
Het land heeft een aantal van de hoogste bergen van Noordoost-Azië.

Taipei is de bruisende hoofdstad van het kleurrijke Taiwan. Hier vindt u het hoogste gebouw ter wereld, de Taipei 101, waarvan het dek een fantastisch panorama-uitzicht over de stad biedt. Het moderne winkelcentrum onder dit gebouw is het tegenovergestelde van de drukke nachtmarkt, die voornamelijk bestaat uit straatjes met stalletjes, pittoreske winkeltjes, theehuizen en Taiwanese lekkernijen. Taipei biedt een overvloed aan musea, tempels en andere bezienswaardigheden.

Taiwan heeft een bijzonder natuurlandschap met vele hoge bergen, de flora en fauna van Taiwan zijn divers en spectaculair te noemen. Een aantal bijzondere dieren zijn de zwarte beren, de Taiwanese Makaken en de Taiwanese rattenslangen. Er zijn meer dan 400 vlinder- en vogelsoorten in Taiwan te vinden, waaronder een aantal bijzondere roofvogels zoals de fraaie grijskopbuizerd die tijdens het koudere seizoen eenvoudig te observeren is.

Green Island in het zuidoosten van Taiwan is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Zij kunnen het gehele jaar door genieten van het prachtige koraal dat goed te zien is in het kristalheldere zeewater. De Penghu eilanden zijn zeer geschikt voor het duiken en surfen, maar het is een populair gebied voor zeilers aangezien er vaak een behoorlijke wind staat.

Taiwan is een nog ongerept land waar de Azië liefhebbers hun hart op kunnen halen.
Onze reis biedt de reiziger de kans om veel van het land te ontdekken en we laten het niet alleen bij de toeristische gebieden. Hierdoor krijgt u bij ons een goed beeld van dit bijzondere land.

Unieke hoogtepunten
Er zijn vele bekende, maar ook minder bekende, bezienswaardigheden in Taiwan, die zeker de moeite waard zijn om te bewonderen. We hebben er een aantal voor u op een rij gezet:
- Taipei 101 Shopping Mall (Taipei)
- Alishan Forest (Alishan)
- Fort Anping (Tainan)
- Kenting Nationale Park (Kenting)
- Taroko Marble Gorge (Tienhsiang)
 

Een impressie van Taiwan
(Klik op de foto's om door het album te bladeren)

  FlippingBook Flash Gallery Navigation / 28  


Hieronder treft u praktische informatie aan die voor uw reis van belang is, zoals visumprocedures en -formulieren, geld, communicatiemogelijkheden, voltage en gezondheid.

Ligging
Taiwan ligt in Noordoost-Azië. De hoofdstad van het land is Taipei. Het land heeft een oppervlakte van ruim 35.980 km², waarvan ruim 10,3% uit water bestaat. Het land wordt omringd door de Oost Chinese Zee, de Straat van Formosa en de Grote Oceaan. Aan de westkust ligt een smalle strook vruchtbare grond, hier woont ruim 90% van de Taiwanese bevolking. Het oosten van het land bestaat voornamelijk uit rotsen die de gehele kust opvullen. Centraal gelegen ligt het Yushan gebergte. De top van dit gebergte ligt op een hoogte van 3952 meter en is hiermee de op twee na hoogste punt in Noordoost-Azië.

Bevolking
Er wonen ruim 22 miljoen mensen in Taiwan. De oorspronkelijke bewoners van Taiwan zijn niet verwant aan de Chinezen maar wel aan de Filippijnse bevolking en aan eilanden uit de nabije omgeving. Tegenwoordig is de originele aboriginalbevolking gemixt met o.a de Chinezen. De bevolking bestaat tegenwoordig uit Taiwanezen (84%), Chinezen (14%), Maleisiërs (2%).

Taal
De officiële taal in Taiwan is Mandarijn wat ook Guoyu wordt genoemd. Iedereen spreekt Mandarijn maar de meerderheid in Taiwan spreekt Taiwanees als moedertaal. Naast het Mandarijn en het Taiwanees wordt er ook Hakka en diverse dialecten gesproken op het eiland. Taiwan heeft een eigen alfabet.

Religie
De belangrijkste religies in Taiwan zijn boeddhisme, Taoïsme en Confucianisme. Veel Taiwanezen zijn aanhangers van alle drie deze geloven. Het Christendom en de Islam zijn in Taiwan in een minderheid.

Klimaat
De gemiddelde temperatuur in Taiwan ligt tussen de 12°C en de 35°C. De luchtvochtigheid ligt tussen de 52 en de 77%. De beste periode om Taiwan te bezoeken is tussen oktober en juni. In deze periode is de kans op een tyfoon het kleinst. De winterperiode is tussen december en februari en kan het ’s nachts erg koud zijn. Het is daarom raadzaam om tijdens de winterperiode warme kleding mee te nemen.
De zomer is doorgaans heet en vochtig waarbij de zee voor enige verkoeling zorgt. Tijdens het droge seizoen kan het in het berggebied in het hoge noorden ’s nachts erg fris zijn.
De gemiddelde neerslag in Taiwan ligt tussen de 5 mm en 2500 mm. Een poncho of een paraplu is een goede uitkomst tijdens regenbuien en stevige wandelschoenen zijn aangeraden tijdens het regenseizoen, omdat de grond glad kan zijn na een regenbui.
Alle drie de seizoenen hebben voordelen om een bezoek te brengen aan Taiwan.

Tijdverschil
In Taiwan is het in de zomer zes uur later dan in Nederland of België en in de winter is het zeven uur later.

Valuta
In Taiwan dient men te betalen met de New Taiwan Dollar. Vanwege de rijkdom van het land, zijn de prijzen daar ook naar. Het niveau is gelijk aan dat van de meeste westerse landen. Geld wisselen kan bij de grotere banken. Het beste kan men er terecht met Amerikaanse dollars. Kijk wel goed uit, aangezien de commissiekosten flink kunnen verschillen.
De bekendere creditcards worden geaccepteerd in hotels en dure restaurants. Je hoeft daar overigens geen fooi te geven.Wel rekenen veel hotels servicekosten, ongeveer vijf procent. Ook afdingen is niet de bedoeling. Op markten wordt af en toe wel korting gegeven.

Reisdocumenten
U kunt uw visum via de volgende link aanvragen, maar ook kijken voor actuele informatie voor al uw reizen: www.visumcentrale.nl

Visumplicht: Nee, alleen als u langer dan 30 dagen in Taiwan wilt verblijven.
Paspoort: Moet na aankomst in Nederland nog 6 maanden geldig zijn.
Benodigdheden: Boekingsbevestiging of retour ticket, 1 pasfoto.
Tijdsduur: Gemiddeld 3 werkdagen.
Geldigheid: Na uitgave 3 maanden geldig, verblijf maximaal 60 dagen.
Bijzonderheden: Kinderen tot 16 jaar kunnen meereizen in het paspoort van de ouders.

Gezondheid en Vaccinaties
Het is verstandig voor vertrek de plaatselijke GG&GD of uw huisarts te raadplegen voor medisch reisadvies. Over het algemeen wordt een vaccin tegen Hepatitis A/B aangeraden voor een bezoek aan Taiwan. Wij adviseren u een middel tegen uitdroging, reisziekte, diaree en verstopping, in de originele verpakking, mee te nemen tijdens uw reis. Het is raadzaam een hoed of pet te dragen om een zonnesteek te voorkomen.
 Eten en Drinken
De meeste gerechten in Taiwan zijn afkomstig uit China. Gangbare maaltijden bestaan uit rijst, vlees en vis en zijn sterk gekruid.
Tijdens uw reis kunt u bijna alles eten. Wij raden u aan fruit en groentes te schillen of te wassen met schoon drinkwater voordat u het gaat eten. De eetgelegenheden die wij tijdens de rondreizen aandoen, zijn met zorg geselecteerd en het zijn vaak de betere restaurants uit de omgeving. Om buikloop te voorkomen, wordt het drinken van ongekookt kraanwater afgeraden, evenals uw tanden te poetsen met ongekookt kraanwater. U kunt wel ijs gebruiken in de grotere restaurants of hotels. Dit ijs wordt gemaakt van gekookt kraanwater. U kunt ook het tafelwater drinken. Vertrouwt u het niet, dan kunt u aangeven dat u geen ijsklonten wenst of dat u een fles mineraalwater wilt.

Fooien
Fooien zijn niet bij de prijs inbegrepen. Het geven van fooien is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Fooien worden doorgaans gegeven aan kamermeisjes, restaurantpersoneel/serveersters, bellboys, chauffeurs, gidsen en aan de mensen die actief zijn tijdens trekkingen. De richtlijn is ongeveer € 2,- tot € 3,- per persoon per dag.

Voltage
In Taiwan geldt een netspanning van 110 volt. Het meebrengen van een adapter is aan te raden. Het kan voorkomen dat de stroom in bepaalde gebieden uitvalt. Het is daarom raadzaam een zaklantaarn mee te brengen op reis.

Ambassade / Consulaat:
Nederlandse Ambassade in Taiwan
Room B, 5th floor, Artist Construction Building
133 Min Sheng East Road, Section 3 Taipei 105 5th 133 Minsheng East Road, Section 4 Taipei 105 Taiwan
00-886 2 7135760
00-886 2 7130194

Chinese Ambassade in Nederland
Willem Lodewijklaan 10
2517 JT Den Haag
Nederland
Tel: 0031 (0) 70- 3065091
0031 (0) 70- 3065090 (Consular & Visa Section)
Fax: 0031 (0) 70- 3551651

Chinese Ambassade in België
Tervurenlaan 463
1160 Oudergem
België
Tel: 0032 (0) 2- 779-4333
Fax: 0032 (0)2-762-9966

Belgische Ambassade in China
6, San Li Tun Lu
100 600 Beijing
China
Tel: 0086(10)6532-1736
Fax: 0086(10)6532-5097