Papua Nieuw Guinea Afdrukken E-mailadres

Papua Nieuw Guinea is het op één na grootste eiland ter wereld. Het contrastrijke land heeft prachtige regenwouden, steile bergen, prachtige valleien en pittoreske zandstrandjes aan een azuurblauwe oceaan. Langs de kust staan prachtige eco-resorts, zodat u volop kunt genieten van de adembenemende koraalriffen. Papua Nieuw Guinea is een land waar veel valt te ontdekken en het is de ideale bestemming voor avontuurlijke en culturele reizen.
Op het oostelijk deel van het eiland zijn veel bergen te vinden, waarvan sommige hoger dan 5000 meter zijn. Het land bestaat verder voornamelijk uit zeer dichte regenwouden, die door woeste rivieren worden doorkruist. In de ongerepte oerwouden leven vele dieren en planten, waarvan een aantal vrij zeldzaam zijn. Er is een grote en vooral kleurrijke populatie vogels en vlinders te vinden, waaronder de schitterende paradijsvogel. Het centraal gelegen hoogland bestaat uit ruige bergen met een gemiddelde hoogte van 3000 meter. De moeilijk begaanbare hooglanden zijn pas in de 20e eeuw ontdekt . Toen werd ook pas ontdekt dat dit het vruchtbaarste en vooral dichtbevolkste deel van Papua was.

Port Moresby is de uitgestrekte hoofdstad van het land, het is een vrij moderne stad met vele mogelijkheden. De Sepik-regio is bekend vanwege de aparte kunst- en architectuurstijl en het gebied bestaat uit vele kleine geïsoleerde dorpjes. Madang ligt aan de vruchtbare noordkust en het staat bekend om zijn prachtige baai, goudkleurige stranden en mooie koraalformaties. Het is een ideaal gebied om te snorkelen en te duiken, maar ook om te ontspannen op het strand. Voor de kust ligt een aantal vulkaaneilanden waarvan een aantal vulkanen nog actief zijn.

De lokale tradities en culturen zijn uitbundig en vooral bijzonder. De vriendelijke Papua’s leven al eeuwenlang op een traditionele wijze en een groot deel van de bevolking is nauwelijks door de westerse cultuur beinvloed. Papua Nieuw Guinea is het laatste land op aarde dat door de westerse mens is ontdekt. De kleurrijke bevolking gebruikt vogelveren om hun lichamen te versieren.

Onze bouwsteen biedt u de kans om redelijk veel van het land te ontdekken waarbij u naast de bekende vooral de minder bekende toeristische gebieden kunt bewonderen. Hierdoor krijgt u een goed beeld van dit prachtige en vooral mysterieuze land. De bouwsteen kan op aanvraag ook worden uitgebreid, zodat u dankzij onze maatwerkservice een fantastische reis kunt maken!

Unieke hoogtepunten:
Er zijn vele unieke bezienswaardigheden in Papua Nieuw Guinea die nog nauwelijks door toeristen zijn bezocht en door u ontdekt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld:
- De Sepik-rivier
- De hooglanden en valleien
- De kustlijn
- Port Moresby

 

Een impressie van Papua Nieuw Guinea
(Klik op de foto's om door het album te bladeren)

  FlippingBook Flash Gallery Navigation / 20  


Hieronder treft u praktische informatie aan die voor uw reis van belang is, zoals visumprocedures en -formulieren, geld, communicatiemogelijkheden, voltage, kleding, fotografie, bagage en gezondheid.

Geografie
Papua Nieuw Guinea is het oostelijk deel van het Papua en is het op één na grootste eiland ter wereld. De hoofdstad Port Moresby ligt aan de zuidkust. Het land heeft een oppervlakte van ruim 462.840 km², waarvan ruim 2% water is. Papua Nieuw Guinea bestaat vooral uit bergen en valleien, de hoogste berg is Mount Wilhelm (4509 meter). Het land is bedekt met tropisch regenwoud en rivieren en er zijn een aantal actieve vulkanen te vinden. Het eiland wordt omgeven door koraalriffen en kristalhelder oceaanwater. De eilanden New Ireland, Manus, New Britain en Bougainville horen ook nog bij Papua Nieuw Guinea.

Bevolking
Er wonen ruim 6,3 miljoen mensen in Papua Nieuw Guinea en het land behoort hierdoor tot één van de dunst bevolkte landen ter wereld. Papua Nieuw Guinea is als één van de laatste landen ontdekt door de westerlingen. De bijzondere inwoners hebben grotendeels hun oude cultuur en tradities behouden. De meeste mensen wonen voornamelijk in de steden als Port Moresby, Mount Hagen en Lae. De kleurrijke bevolking in de binnenlanden komt nauwelijks met westerlingen in aanraking, waardoor zij traditioneler zijn dan hun landgenoten uit de stedelijk gebieden.

Taal
De officiële talen zijn Engels, Tok Pisin en Hiri Motu. Met Engels kunt u zich dus goed verstaanbaar maken.

Religie
Ruim 27% van de bevolking is Rooms-katholiek, 19,5%Luthers, 10% Adventist, 2,5% Baptist, 0,3% is Jehova en de rest heeft een ander Christelijke geloof.

Klimaat
Het klimaat in Papua Nieuw Guinea is over het algemeen warm en vochtig. De algemene regel is, dat het jaar verdeeld kan worden in een droog seizoen van juni tot november en een regenseizoen van december tot mei. Aan de kust is de temperatuur door het jaar vrij constant (25-30 graden Celsius). De luchtvochtigheid daarentegen kan sterk variëren (gemiddeld 75%). In de hooglanden is de temperatuur door het jaar heen gematigd (overdag rond de 20 graden, 's nachts is het veel koeler). Uitzonderingen op deze algemene regels zijn het altijd droge klimaat van Port Moresby en de precies omgekeerde seizoensindeling van Lae en Alotau. Papua Nieuw Guinea is verdeeld in een aantal regio’s, waarvan een aantal rond de evenaar liggen, in de binnenlanden kan sneeuwval voorkomen.

Tijdverschil
In Papua Nieuw Guinea is het in de zomer acht uur later dan in Nederland of België en in de winter is het negen uur later.

Valuta
De nationale munteenheid is de Kina. De kina is verdeeld in 100 Toea. € 1,- is ongeveer 4,37 PGK.

Reisdocumenten
U kunt uw visum via de volgende link aanvragen, maar ook kijken voor actuele informatie voor al uw reizen: www.visumcentrale.nl

Visumplicht: Ja.
Paspoort: Moet na aankomst in Nederland nog 5 maanden geldig zijn.
Benodigdheden: Boekingsbevestiging en kopie vliegticket, geldig vaccinatieboekje, routebeschrijving en 2 identieke pasfoto’s.
Visum bij aankomst alleen indien aankomst via luchthaven. Indien aankomst anders bijv. boot of overland, dan visum vooraf aanvragen.
Tijdsduur: Gemiddeld 5 werkdagen.
Geldigheid: Na afgifte nog 3 maanden geldig.

Gezondheid en Vaccinaties
Het is verstandig voor vertrek de plaatselijke GG&GD of uw huisarts te raadplegen voor medisch reisadvies. Als u een gele koorts gebied heeft bezocht, dan is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Over het algemeen wordt een vaccin tegen DTP, Tyfus, Hepatitis A en een anti malaria aangeraden voor een bezoek aan Papua Nieuw Guinea. Wij adviseren u een middel tegen uitdroging, reisziekte, diaree en verstopping, in de originele verpakking, mee te nemen tijdens uw reis. Ook is het raadzaam om een hoed/pet te dragen om een zonnesteek te voorkomen.

 Eten en Drinken
De verschillende vissoorten en schelpdieren zijn de culinaire specialiteit van Papua Nieuw Guinea. Het is er ook in overvloed aanwezig.
Tijdens uw reis kunt u bijna alles eten. Wij raden u aan fruit en groentes te schillen of te wassen met schoon drinkwater voordat u het gaat eten. De eetgelegenheden die wij tijdens de rondreizen aandoen, zijn met zorg geselecteerd en het zijn vaak de betere restaurants uit de omgeving. Om buikloop te voorkomen, wordt het drinken van ongekookt kraanwater afgeraden, evenals uw tanden te poetsen met ongekookt kraanwater. U kunt wel ijs gebruiken in de grotere restaurants of hotels. Dit ijs wordt gemaakt van gekookt kraanwater. U kunt ook het tafelwater drinken. Vertrouwt u het niet, dan kunt u aangeven dat u geen ijsklonten wenst of dat u een fles mineraalwater wilt.

Fooien
Fooien zijn niet bij de prijs inbegrepen. Het geven van fooien is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Fooien worden doorgaans gegeven aan kamermeisjes, restaurantpersoneel, bellboys, chauffeurs, gidsen en aan de mensen die actief zijn tijdens trekkingen. De richtlijn is ongeveer € 3,- tot € 4,- per persoon per dag.

Voltage
In Papua Nieuw Guinea geldt een netspanning van 230 en 220 volt.. Het meebrengen van een adapter is aan te raden. Het kan voorkomen dat de stroom af en toe uitvalt in bepaalde gebieden, daarom is het raadzaam een zaklantaarn mee te nemen.

Ambassade / Consulaat
Nederlandse Ambassade in Papua Nieuw Guinea
P.O. Box: 6579
Boroko NCD
Port Moresby, Papua Nieuw Guinea
Tel: +675 325 4177
Fax: +675 325 4175

Belgische Consulaat in Papua Nieuw Guinea
Nades Associates, Section 57 – Lot 10
Magila Street, 6 mile.
Papua Nieuw Guinea
Tel: + (675) 3232216, 3232217, 3232219
Fax: +(675) 3253680

Papua Ambassade in België
Tervurenlaan 430
1150 Sint Pieters Woluwe
België
Tel: 0032 (0)2-7790826, 7790609 of 7790765
Fax: 0032 (0)2-7707088