Japan Afdrukken E-mailadres

Het machtige Japan wordt ook wel “het land van de rijzende zon” genoemd. Japan is niet zo maar een bestemming, het land is rijk aan contrasten, waardoor het een verrassende bestemming is. Naast de vele culturele tempels, prachtige bergen en tradities, is Japan rijk aan prachtige tuinen die wereldwijd geliefd zijn. Japan is het land waar het westen het oosten ontmoet.

In de futuristische steden als Tokio en Fukuoka draait alles om het zakenleven. De bewoners zijn vrij modern en worden gedreven door de ultramoderne technologie. De steden zijn voorzien van grote wolkenkrabbers, overvolle metro’s en talloze karaokebars, waar de Japanners zich ontspannen na een drukke werkdag.

Hoewel Japan wereldwijd de voorloper is op het gebied van de technologie, is de cultuur en de religie eeuwenoud. Het land kent prachtige authentieke dorpjes, waar de tijd stil lijkt te staan. De culturele dorpjes bieden een scala aan culturele bezienswaardigheden en bevinden zich doorgaans in prachtige en ongerepte natuurgebieden. De “onsen” (warmwaterbronnen) die vaak te vinden zijn in de dorpen, zijn pure verwennerij. Het is een waar geschenk om te mogen relaxen in één van deze onsen.

Japan kent vele vulkanen waarvan er een aantal tot op de dag van vandaag nog actief is. De vulkaan Fuji is eeuwen geleden voor het laatst uitgebarsten. Dit is de hoogste berg van Japan en wordt door de Japanners beschouwd als heilig.

Japan staat ook bekend om haar theeceremonies, dat een onderdeel is van het boeddhisme. De theeceremonies zijn een ware kunstvorm en maken deel uit van het dagelijkse leven van vele traditioneel ingestelde Japanners.

Naast de vele culturele tempels, prachtige bergen en vele traditionele gebruiken, kent Japan vele prachtige tuinen die wereldwijd geliefd zijn. Er zijn ook vele mooie natuurgebieden te vinden, die per seizoen veranderen van kleur. Zo zijn vele Japanse landschappen vuurrood tijdens de herfst en verfrissend groen tijdens de lente.

Kortom, Japan is een land dat veel te bieden heeft en is een waar paradijs voor de liefhebber van kunst, cultuur en natuur!

Onze reis biedt u de kans, om veel van het land te ontdekken en we laten het niet alleen bij de toeristische gebieden. Hierdoor krijgt u een goed beeld van dit prachtige land.

Unieke hoogtepunten
Er zijn vele bekende, maar ook minder bekende, bezienswaardigheden in Japan, die zeker de moeite waard zijn om te bewonderen. We hebben er een aantal voor u op een rij gezet:
- Mount Fuji
- Tokio
- Het Katashina dorp
- Nikko National Park
- Tempels in Kyoto
- Nara stad
- Monument in Hiroshima
- De onsen in Beppu
- Pond of Blood Hell (Beppu)
- Mount Aso
- Jigoku Dani Valley
- Nagasaki Peace Park
- Sasebo
 

Een impressie van Japan
(Klik op de foto's om door het album te bladeren)

  FlippingBook Flash Gallery Navigation / 36  


Hieronder treft u praktische informatie aan die voor uw reis van belang is, zoals visumprocedures en -formulieren, geld, communicatiemogelijkheden, voltage en gezondheid.

Ligging
Japan is een langgerekte archipel van 6.852 eilanden, die in het noordoosten van Azië ligt. De hoofdstad van het land is Tokio. Het land heeft een oppervlakte van ruim 377.873 km², waarvan ruim 0,8% uit water bestaat. De kustlengte is ruim 29.000 km. Japan bestaat voornamelijk uit de vier grote eilanden: Hokaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. Het grootste eiland is Honshu, waar de grootste steden van het land zijn te vinden. Het land heeft diverse landschappen. Er zijn besneeuwde bergen, vulkanen, korte rivieren, beboste hellingen, meren en vlaktes. De bekendste vulkaan is Fuji. Japan wordt omringd door het water van de Grote Oceaan, de Japanse Zee en de Oost-Chinese zee. Het noorden van Japan grenst bijna aan Rusland en het zuiden aan Zuid-Korea.

Bevolking
Er wonen ruim 127 miljoen mensen op een relatief kleine oppervlakte. Japan is een uiterst homogene maatschappij waarin niet-Japanners minder dan 1% uitmaken.
De Japanners zijn voornamelijk nakomelingen van diverse volkeren, die eeuwen geleden naar Azië migreerden. De Ainu, die genetisch verwant zijn aan Kaukasiërs, leven voornamelijk voort in Hokkaido.

Taal
De officiële taal is het Japans of Hyojungo. Deze taal valt binnen de Altaïsche taalfamilie, waartoe ook het Mongools en het Turks behoort. De taal vertoont, qua klank, overeenkomsten met de Maleis-Polynesische talen. Sommige Japanse woorden komen overheen met het Chinese schrift. Dit komt voornamelijk door de samenwerking in het verleden. In de toeristische gebieden en in de zakelijke gebieden spreken de Japanners steeds meer Engels. Ook de jongere generatie heeft steeds meer kennis van de Engelse taal.

Religie
In Japan is iedereen volgens de grondwet vrij om te geloven wat ze willen. Het Shintoïsme is het belangrijkste geloof in Japan, op de tweede plaats staat het Boeddhisme. De verschillen tussen deze twee religies zijn, volgens de Japanners, erg klein, daardoor kiest men er vaak voor om in beide religies te geloven. Er komen veel vreemde geloven voor in Japan, zo zijn er ruim 130 sekten van het Shintoïsme.

Klimaat
Japan is een groot land met verschillende regio's, dus ook verschillende klimaten. Over het algemeen heerst er een mild klimaat in Japan. De gemiddelde temperatuur in Japan ligt tussen de -40°C en de 34°C en de luchtvochtigheid ligt tussen de 56% en de 80%.
Het voorjaar en najaar kennen de warmste temperaturen en is de beste periode om Japan te bezoeken. In het binnenland kan het in de winter erg koud worden. Het is dan ook verstandig om warme kleding mee te nemen.
De zuidelijke eilanden hebben een subtropisch klimaat, met een gemiddelde temperatuur tussen de 17 en 27 graden. De herfst siert Japan, de kleuren zijn prachtig met geel en rood getinte bladeren. De gemiddelde jaarneerslag in Japan ligt tussen de 450 mm en 3100 mm. Een poncho of een paraplu is een goede uitkomst tijdens regenbuien en stevige wandelschoenen zijn aangeraden tijdens het regenseizoen, omdat de grond glad kan zijn na een regenbui.

Tijdverschil
In Japan is het in de zomer zeven uur later dan in Nederland of België en in de winter is het acht uur later.

Valuta
De Japanse munteenheid is de yen. Er bestaan munten van 1 yen (van aluminium), 5 yen (van brons en herkenbaar aan een rond gaatje in het midden), 10 yen (van koper), 50 yen (van zilver en met een rond gaatje in het midden), 100 yen (van zilver) en 500 yen (eveneens van zilver). Voorts zijn er bankbiljetten van 1000, 5000 en 10.000 yen.
Buitenlandse valuta kun je wisselen bij banken met het predikaat Foreign Exchange Bank en bij hotels en warenhuizen. Creditcards, zoals Visa, American Express, Diners Club en Master Card kun je in Japan gebruiken. Houd er wel rekening mee dat ze met name door de duurdere zaken geaccepteerd worden.

Reisdocumenten
U kunt uw visum via de volgende link aanvragen, maar ook kijken voor actuele informatie voor al uw reizen: www.visumcentrale.nl

Visumplicht: Nee.
Paspoort: Moet geldig zijn tot vertrek.
Geldigheid: Geldig voor maximaal 90 dagen.
Bijzonderheden: Kinderen tot 16 jaar, kunnen meereizen op het paspoort van de ouders.

Gezondheid en Vaccinaties
Het is verstandig voor vertrek de plaatselijke GG&GD of uw huisarts te raadplegen voor medisch reisadvies. Over het algemeen worden er geen vaccins aanbevolen voor een standaard bezoek aan Japan. Wij adviseren u een middel tegen uitdroging, reisziekte, diaree en verstopping, in de originele verpakking, mee te nemen tijdens uw reis. Het is raadzaam een hoed of pet te dragen om een zonnesteek te voorkomen.
 Eten en Drinken
Japan heeft typisch Aziatische gerechten. In de Japanse keuken worden veel maaltijden gemaakt met rijst en vis.
Tijdens uw reis kunt u bijna alles eten. Wij raden u aan fruit en groentes te schillen of te wassen met schoon drinkwater voordat u het gaat eten. De eetgelegenheden die wij tijdens de rondreizen aandoen, zijn met zorg geselecteerd en zijn vaak de betere restaurants uit de omgeving. Om buiklook te voorkomen, wordt het drinken van ongekookt kraanwater afgeraden, evenals uw tanden te poetsen met ongekookt kraanwater. U kunt wel ijs gebruiken in de grotere restaurants of hotels. Dit ijs wordt gemaakt van gekookt kraanwater. U kunt ook het tafelwater drinken. Vertrouwt u het niet, dan kunt u aangeven dat u geen ijsklonten wenst of dat u een fles mineraalwater wilt.

Fooien
Fooien zijn niet bij de prijs inbegrepen. Het geven van fooien is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Fooien worden doorgaans gegeven aan kamermeisjes, restaurantpersoneel/serveersters, bellboys, chauffeurs, gidsen en aan de mensen die actief zijn tijdens trekkingen. De richtlijn is ongeveer € 4,- tot € 5,- per persoon per dag.

Voltage
In Japan geldt een netspanning van 110 volt. Het meebrengen van een adapter is aan te raden. Het kan voorkomen dat de stroom in bepaalde gebieden uitvalt. Het is daarom raadzaam een zaklantaarn mee te brengen op reis.

Ambassade / Consulaat:
Nederlandse Ambassade in Japan
Shibakoen 3-6-3
Minato-ku, Tokyo 105-0011
Japan
Tel: 0081(0)3-57765400
Fax: 0081(0)3-57765535

Japanse Ambassade in Nederland
Tobias Asserlaan 2
2517 KC Den Haag
Nederland
Tel: 0031 (0)70-3469544
Fax: 0031 (0)70-3107099

Japanse Ambassade in België
Kunstlaan 58, 6e verdieping
1000 Brussel
België
Tel: 0031 (0)25132340
Fax: 0032 (0)25131556

Belgische Ambassade in Japan
ShibaDaimon Front Bldg.
1-7-13 Shibakoen,
Minato-ku,
Tokyo 105-0011
Japan
Tel: 0081 (0)332620191
Fax: 0081 (0)332620651