India Afdrukken E-mailadres

India is met haar kleurrijke bevolking en eeuwenoude tradities een mysterieus en adembenemend land. Door de woestijnachtige gebieden in het noorden en de tropische groene gebieden in het zuiden, is het Indiase landschap heel divers en maakt India tot een fascinerend land met vele mogelijkheden.

In de steden is de lucht gevuld met een heerlijke geur van wierrook, sandaal en jasmijn. Het drukke straatbeeld wordt opgevuld door prachtige riskjas, ossenkarren en toeterende auto’s. Kortom, het is een groot avontuur om zich in India voort te bewegen.

India heeft een schat aan prachtige eeuwenoude gebouwen, waaronder de wereldbekende Taj Mahal. U komt tijdens een rondreis door het Indiase subcontinent zintuigen te kort en u hoeft zich geen dag te vervelen. Een bezoek aan India is meer dan de moeite waard.

Zuid-India is de streek van de Dravidische bouwkunst, die tussen de 5de en de 15de eeuw een hoogtepunt vormde in de Indiase kunstgeschiedenis! Wij bewonderen bescheiden rotstempeltjes maar evengoed reusachtige complexen met enorme toegangspoorten, waar we ons laten overweldigen door de eeuwenoude maar springlevende traditie van het hindoeïsme. Onder de indruk komen van afwisselende landschappen mag evengoed: uitgestrekte vlakke rijstbouwplantages, zanderige kuststroken, met tropische vegetatie begroeide heuvels, lieflijke dorpjes tot en met betoverende lagunes en kanalen. En toch, het is vooral de authentieke leefwijze van de gastvrije en kleurrijke bevolking die uw harten zal veroveren.

Met het Himalaya-gebergte is meteen een van de belangrijkste trekpleisters van India genoemd, al ligt slechts een relatief klein gedeelte van de Himalaya in India. Zo bevindt de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, zich op de grens van Nepal en Tibet. Ook de Ganges is een wereldberoemd natuurverschijnsel; deze grote, heilige rivier stroomt door zowel India als Bangladesh, is 2510 kilometer lang en trekt elk jaar miljoenen hindoes naar aangrenzende steden die zich daar wassen in de rivier en zo ritueel hun ziel reinigen. Als je besluit door India te reizen, kun je zeker niet heen om een bezoek aan de imponerende Taj Mahal. Dit reusachtige mausoleum in Agra geldt als het toppunt van de Mogol-architectuur, is een van de meest fameuze bouwwerken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO én wordt beschouwd als een van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Een reis naar India staat garant voor een kennismaking met vele cultuurverschillen en een bijzonder rijke natuurlijke schoonheid! Hier lijkt een geheel andere wereld voor u open te gaan… rijkversierde paleizen, vrolijk in de wind wapperende gebedsvlaggetjes, heilige koeien die rustig op een kruispunt gaan zitten herkauwen, boeddhistische kloosters en indrukwekkende hindoeïstische gebedsrituelen aan de oever van de heilige Ganges. Welkom in het Azië dat zo ver van onze Westerse wereld af lijkt te staan! Droom weg bij de gracieuze Taj Mahal, snuif de rook op van geurige wierook dat ieder tempeltje lijkt te omringen of proef de bijzondere sfeer en historie in het kleur- en cultuurrijke Rajasthan. Bovendien vinden er talloze culturele, religieus getinte feesten en festivals plaats! Eén van deze feesten meebeleven staat garant voor een onvergetelijke reiservaring!

Onze reizen bieden u de kans om veel van het land te ontdekken en we laten het niet alleen bij de toeristische gebieden. Hierdoor krijgt u een goed beeld van dit prachtige en vooral mysterieuze land.

Unieke hoogtepunten
Er zijn vele unieke bezienswaardigheden in India die nog nauwelijks door toeristen zijn bezocht en door u ontdekt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld:
- Taj Mahal (Agra)
- Fort St. George (Chennai)
- Maharaja Paleis (Mysore)
- Eravikulam National Park (Munnar)
- Stadscentrum van Cochin (Cochin)
- Stadscentrum van Delhi (Delhi)
- Ajmer (Pushkar)
- Heilige rivier de Ganges (Varanasi)
- Oude stadscentrum van Calcutta (Calcutta)
- Konark Sun Temple (Puri)
- Sadeibarini Dhokra dorp (Bhubaneswar)
 

Een impressie van India
(Klik op de foto's om door het album te bladeren)

  FlippingBook Flash Gallery Navigation / 28  


Hieronder treft u praktische informatie aan die voor uw reis van belang is, zoals visumprocedures en -formulieren, geld, communicatiemogelijkheden, voltage, kleding, fotografie, bagage en gezondheid.

Ligging
India ligt op het Indisch Subcontinent in het zuiden van Azië en is voor het grootste deel een schiereiland. De hoofdstad van het land is New Delhi. Het land heeft een oppervlakte van ruim 3.287.263 km², waarvan ruim 9,5% uit water bestaat. India wordt omringd door Bangladesh, Pakistan, China, Nepal, Bhutan, Myanmar, de Golf van Bengalen en de Indische Oceaan. Het land kan worden verdeeld in vier delen. De hoogste bergketen ter wereld, De Himalaya, ligt langs de noordoost grens van het land. Centraal gelegen ligt het drie tot vierhonderd kilometer brede rivierengebied, dat ontstaat in de Himalaya. In het westen ligt de Thar woestijn en in het zuiden ligt het ruigere en vooral rotsachtige Deccan gebied.

Bevolking
Er wonen ruim 1,1 miljard mensen in India, waarmee India één van de dichtstbevolkte landen ter wereld is. Na China heeft India de meeste inwoners ter wereld en het aantal inwoners blijft groeien. Een groot deel van de bevolking is arm en is analfabeet. Zuid-India, wordt gedomineerd door de donkerkleurige Dravidiërs. In het noorden, stamt de bevolking af van de lichtgekleurde Indo-Ariërs.

Taal
In India worden lokaal veel verschillende talen gesproken. De officiële taal is Hindi. Daarnaast heeft India nog 21 andere officiële talen op zijn grondgebied ingesteld. Naast deze talen wordt er door de regering en in het toerisme branche goed Engels gesproken. De lokale bevolking spreekt doorgaans ook goed Engels.

Religie
Bijna de gehele bevolking is Hindoe, ruim 13% van de bevolking is moslim en ruim 2% van de bevolking is Christen. Het Sikhisma, Boedhisme en het Jaïnisme zijn een aantal religies die ook worden aanhangen, maar in de minderheid zijn.

Klimaat
De gemiddelde temperatuur in India ligt tussen de 8°C en de 41°C. De luchtvochtigheid ligt tussen de 19 en de 85%. India heeft een tropisch klimaat met drie seizoenen. Het hete seizoen begint in het noorden rond februari. Het regenseizoen begint eind mei tot oktober. Het regenseizoen is korter in het noorden dan in het zuiden. Het koude seizoen begint in oktober tot februari. De beste periode om Noord-India te bezoeken is van oktober tot maart en Zuid-India van januari tot september.
De gemiddelde neerslag in India ligt tussen de 0 mm en 560 mm. Een poncho of een paraplu is een goede uitkomst tijdens regenbuien en stevige wandelschoenen zijn aangeraden tijdens het regenseizoen, omdat de grond glad kan zijn na een regenbui.

Tijdverschil
In India is het in de zomer drie tot vijf uur later dan in Nederland of België en in de winter is het er vier tot vijf uur later.

Valuta
Munteenheid: Roepie (Rs). 1 Roepie is 100 paise. De biljetten zijn verdeeld is 1000, 500, 100, 50, 20, 10, and 5 Roepies. Munten zijn verdeeld in 5, 2 and 1 Roepies en 50, 25, and 10 paise.
Geld wisselen: U kunt uw geld wisselen bij banken, op vliegvelden en bij gemachtigde geldkantoren. Amerikaanse Dollars en Ponden zijn het gemakkelijkst te wisselen.
Credit & debet kaarten: MasterCard, American Express, Diners Club en Visa worden geaccepteerd. Voor meer informatie over de acceptatie van uw credit & debet kaart dient u contact op te nemen met uw credit/ debetkaart organisatie.
Travellers cheques: Worden overal geaccepteerd en kunt u omwisselen bij banken. In verband met veranderende wisselkoersen wordt aangeraden uw traveller cheques in Amerikaanse Dollars op Ponden aan te schaffen. Het kan voorkomen dat een bepaald soort traveller check bij de ene bank wordt geweigerd, en bij de volgende bank probleemloos wordt geaccepteerd.
Wisselkoers: Een euro is ongeveer 56 Roepies waard, maar de koersen schommelen.

Reisdocumenten
U kunt uw visum via de volgende link aanvragen, maar ook kijken voor actuele informatie voor al uw reizen: www.visumcentrale.nl

Visumplicht: Ja.
Paspoort: Moet na aankomst in Nederland nog 6 maanden geldig zijn.
Benodigdheden: 2 identieke pasfoto’s.
Tijdsduur: Gemiddeld 2 werkdagen.
Geldigheid: Na uitgave 3 maanden geldig, verblijf maximaal 1 maand.
Bijzonderheden: Het aanvraagformulier moet in één handschrift geschreven zijn, alle vragen moet worden ingevuld, streepjes vervangen door “No”/“None”. Alleen huistelefoonnummers vermelden, ingeval van het alleen vermelden van een 06-nummer kan het leiden tot een persoonlijk interview. Er moet op het aanvraagformulier ingevuld worden wie de werkgever of onderwijsinstelling is, dus ook met adresgegevens. Als zelfstandige eigen firmanaam en adres vermelden.

Gezondheid en Vaccinaties
Het is verstandig voor vertrek de plaatselijke GG&GD of uw huisarts te raadplegen voor medisch reisadvies. Over het algemeen wordt een vaccin tegen DTP, Tyfus, Hepatitis A en een anti malaria aangeraden voor een bezoek aan India. Reizigers die uit een gele koorts gebied komen zijn verplicht gevaccineerd te zijn tegen gele koorts. Wij adviseren u een middel tegen uitdroging, reisziekte, diaree en verstopping, in de originele verpakking, mee te nemen tijdens uw reis. Het is raadzaam een hoed of pet te dragen, om een zonnesteek te voorkomen.

 Eten en Drinken
In de Indiase keuken wordt veel gebruik gemaakt van rijst, granen en verse kruiden. De verschillende godsdiensten hebben een grote invloed op de Indiase keuken. Ook wordt er alleen met de rechterhand gegeten, eten met de linkerhand wordt als onrein beschouwd.
Tijdens uw reis kunt u bijna alles eten. Wij raden u aan fruit en groentes te schillen of te wassen met schoon drinkwater voordat u het gaat eten. De eetgelegenheden die wij tijdens de rondreizen aandoen, zijn met zorg geselecteerd en het zijn vaak de betere restaurants uit de omgeving. Om buikloop te voorkomen, wordt het drinken van ongekookt kraanwater afgeraden, evenals uw tanden te poetsen met ongekookt kraanwater. U kunt wel ijs gebruiken in de grotere restaurants of hotels. Dit ijs wordt gemaakt van gekookt kraanwater. U kunt ook het tafelwater drinken. Vertrouwt u het niet, dan kunt u aangeven dat u geen ijsklonten wenst of dat u een fles mineraalwater wilt.

Fooien
Fooien zijn niet bij de prijs inbegrepen. Het geven van fooien is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Fooien worden doorgaans gegeven aan kamermeisjes, restaurantpersoneel/serveersters, bellboys, chauffeurs, gidsen en aan de mensen die actief zijn tijdens trekkingen. De richtlijn is ongeveer € 2,- tot € 3,- per persoon per dag.

Voltage
In India geldt een netspanning van 220 volt. Het kan voorkomen dat dit in sommige gebieden 110 volt is. Het meebrengen van een adapter is aan te raden. Het kan voorkomen dat de stroom in bepaalde gebieden uitvalt. Het is daarom raadzaam, een zaklantaarn mee te brengen op reis.

Ambassade / Consulaat:
Indiase Ambassade in Nederland
Buitenrustweg 2
2517 KD Den Haag
Nederland
Tel: 0031 (0)70-3469771
Fax: 0031(0)70-3617072/3462594

Nederlandse Ambassade in India
6/50 F, Shanti Path
Chanakyapuri
New Delhi 110021
India
Tel: 0091 (11) 24197600
Fax: 0091 (11) 24197710

Belgische Ambassade in India
50-N Shantipath, Chanakypuri
New Delhi 110021
India
Tel: 0091 (11) 42428000
Fax: 0091 (11) 42428002

Indiase Ambassade in België
217, Chaussee de Vleurgat
1050 Brussel
België
Tel: 0032 (0)2-6409140
Fax: 0032 (0)2-6489638