China Afdrukken E-mailadres

De economie van China groeit in sneltreinvaart maar de eeuwenoude culturen en tradities zijn onveranderd. Naast moderne gebouwen zijn er nog vele historische tempels die door de eeuwen heen bewaard zijn gebleven.
De pittoreske huizen van de zuidelijke volkeren, de kleurrijke tempels, de ongerepte natuur en `s werelds langste muur maken van het groeiende China een onvergetelijke vakantiebestemming.

 

De wereldberoemde Chinese Muur kronkelt met een lengte van ruim 6000 km door verlaten gebieden, waar de tijd stil lijkt te zijn gestaan. De Verboden Stad, die omringd wordt door vele huizen, wordt volgens velen nog steeds beschouwd als 's werelds grootste binnenstad. En het mysterieuze Terracotta Leger in Xi’an bewaakt na vele eeuwen nog steeds het ondergrondse graf van keizer Qin Shihuang.
De Chinezen geloven in een hiernamaals; het leger werd gemaakt om keizer Qin na zijn dood te begeleiden. Toen het werd ontdekt bleek het leger in volle paraatheid te zijn opgesteld, met staande infanteristen, knielende boogschutters en wagenmenners met strijdwagens. De figuren van het Terracotta Leger zijn zeer gedetailleerd gemaakt, elk met verschillende gelaatstrekken, gezichtsuitdrukkingen en kapsels.

China is de thuishaven van de wereldberoemde en vooral prachtige pandabeer. Deze bamboeliefhebbers worden volop beschermd in Chengdu. De kleurrijke volkeren in het diepe zuiden leven na vele jaren nog steeds volgens traditionele wijze. Het bruisende Shanghai, waar de reusachtige
Circa 120 km ten zuidoosten van Kunming ligt het stenen woud, het “woud” bestaat uit kalksteen rotsformaties een adembenemend natuurfenomeen. De rotsen zijn allemaal verschillend en ze hebben de meest vreemde vormen aangenomen, sommige zijn meer dan 30 meter hoog!
Jin Mao Tower de skyline domineert, is nog steeds de stad waar cultuur en tradities hoog in het vaandel staan. Hierdoor is China de ideale vakantiebestemming voor reizigers die van cultuur en natuur houden.

Onze reis biedt u de kans om veel van het land te ontdekken en we laten het niet alleen bij de toeristische gebieden. Hierdoor krijgt u een goed beeld van dit prachtige onbekende land!

Unieke hoogtepunten
Er zijn vele unieke bezienswaardigheden in China die nog nauwelijks door toeristen zijn bezocht en door u ontdekt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld:
- Terracotta leger, (Xi’an)
- De Chinese Muur
- Stenen Woud (Kunming)
- Yangtze Rivier
- Het Plein van de Hemelse Vrede (Beijing)
- Pearl TV Tower (Shanghai)
- Pandaberen (Chengdu)
- Pittoreske dorpjes rond Lijang
 

Een impressie van China
(Klik op de foto's om door het album te bladeren)

  FlippingBook Flash Gallery Navigation / 30  Hieronder treft u praktische informatie aan die voor uw reis van belang is, zoals visumprocedures en -formulieren, geld, communicatiemogelijkheden, voltage en gezondheid.

Ligging
China ligt in het oosten van Azië. De hoofdstad van het land is Beijing (Peking). Het land heeft een oppervlakte van ruim 9.596.961 km², waarvan ruim 4% uit water bestaat. China wordt omringd door Rusland, Mongolië, Kazachstan, Kirgistan, Tadzjikistan, Afghanistan, Pakistan, India, Nepal, Bhutan, Myanmar, Laos, Vietnam en Noord-Korea.
De Chinese kustlijn is ruim 6400 km lang en bestaat uit de Gele Zee, de Oost-Chinese Zee en de Zuid-Chinese Zee.
Het traditionele China, waar bijna vier vijfde van de bevolking van het land woont, is te verdelen in drie gebieden: Noord-China, Centraal-China en Zuid-China.

Bevolking
Er wonen ruim 1,3 miljard mensen in China. Daarmee is China de natie met de grootste bevolking ter wereld. Ruim 20% van de wereldbevolking komt uit China. De bevolking bestaat voor ruim 92% uit Han-Chinezen, de overige 8% bestaat uit niet-Han-Chinezen. De niet-Han-Chinezen leven in de binnenlandse gebieden, deze gebieden vormen meer dan de helft dan het land.
Er wonen ruim 56 officiële etnische groepen in het land, die te onderscheiden zijn door hun levenswijze en culturen.

Taal
De officiële taal is het Mandarijn en wordt voornamelijk gesproken door de Han-Chinezen. In het zuiden worden Kantonees, Wu en Hakka, Tibetaanse en diverse andere dialecten gesproken. Kantonees wordt voornamelijk in het zuidelijke deel van China gesproken. In de toeristische gebieden en in de zakelijke gebieden spreken de Chinezen steeds meer Engels. Ook de jongere generatie heeft steeds meer kennis van de Engelse taal.

Religie
China heeft vijf officiële, door de staat erkende, religies: Boeddhisme, Taoïsme, Islam, Protestantisme en Katholicisme.
De Islam wordt voornamelijk, in het westen van het land beoefend. Er is ook een kleine maar groeiende Christelijke minderheid.

Klimaat
De gemiddelde temperatuur in China ligt tussen de -20°C en de 34°C. De luchtvochtigheid ligt tussen de 46 en de 73%. De beste periode om China te bezoeken is in het voorjaar, het najaar en de winter. De gemiddelde dagtemperatuur ligt dan tussen de 20°C tot 30°C, ’s avonds kan het nog wel koud zijn.
Het noorden (rond Beijing) heeft voornamelijk milde winters, prachtig voor- en najaarsweer en hete zomers. In het voorjaar (maart en april) kunnen er harde winden voorkomen. In de herfst zijn de kleuren prachtig, de bladeren hebben dan gele en rode tinten. Over het algemeen is het noorden van China droger dan het midden en het zuiden van het land.
Het Zuidoosten kent strenge winters en hete, vochtige zomers. De neerslag is hoger in dit gebied, waardoor het gebied gelijk een stuk vruchtbaarder is.
De gemiddelde neerslag in China ligt tussen de 0 mm en 300 mm. Een poncho of een paraplu is een goede uitkomst tijdens regenbuien en stevige wandelschoenen zijn aangeraden tijdens het regenseizoen, omdat de grond glad kan zijn na een regenbui.

Tijdverschil
China valt geografisch gezien in diverse tijdszones, maar houdt volgens afspraak de tijd van Beijing aan. In China is het in de zomer zes uur later dan in Nederland of België en in de winter is het zeven uur later.

Valuta
De Chinese valuta wordt Renminbi (geld van het volk) genoemd, afgekort tot RMB. De meest gebruikte munteenheid is de yuan, spreek uit als ‘kwai’ en die wordt aangeduid als ¥. De waarde van 1 yuan is ongeveer € 0,10. Een yuan komt overeen met tien jiao en een jiao met tien fen. De munteenheid van Hongkong is de Hongkong dollar (HK$) eveneens met een waarde van ongeveer € 0,11. In Hongkong kan niet met Renminbi betaald worden. Voor China (en Hong Kong) kunt u Euro’s als valuta meenemen. Pinnen kan in elke grote stad bij de Bank of China, mits er een Cirrus of Maestro logo op uw pas staat. Een andere mogelijkheid is om contant geld en/of reischeques (b.v. American Express) mee te nemen. Vergeet niet het aankoopbewijs van uw reischeques mee te nemen. Sommige banken kunnen hiernaar vragen.

Reisdocumenten
U kunt uw visum via de volgende link aanvragen, maar ook kijken voor actuele informatie voor al uw reizen: www.visumcentrale.nl

Visumplicht: Ja.
Paspoort: Moet na aankomst in Nederland nog 6 maanden geldig zijn.
Benodigdheden: Boekingsbevestiging of kopie vliegticket, hotelboeking voor minimaal 1 nacht en 1 pasfoto.
Tijdsduur: Gemiddeld 4 werkdagen.
Geldigheid: Na afgifte nog 3 maanden geldig.
Bijzonderheden: Kinderen worden in visum vermeld, hiervoor is een extra pasfoto nodig en de kosten zijn gelijk aan de ouder.

Gezondheid en Vaccinaties
Het is verstandig om voor vertrek de plaatselijke GG&GD of uw huisarts te raadplegen voor medisch reisadvies. Over het algemeen wordt een vaccin tegen DTP, Tyfus en Hepatitis A aanbevolen. Voor bepaalde gebieden is het raadzaam antimalaria te slikken. Wij adviseren u om een middel tegen uitdroging, reisziekte, diaree en verstopping, in de originele verpakking, mee te nemen tijdens uw reis. Het is raadzaam een hoed of pet te dragen om een zonnesteek te voorkomen. Het drinken van ongekookt kraanwater is afgeraden. U kunt wel ijs gebruiken in grote restaurants of hotels.
 Eten en Drinken
De Chinese keuken is op te delen in vier groepen: de oosterse keuken, de westelijke Szechuankeuken die gekenmerkt wordt door sterk gekruide gerechten, de Kantonese keuken met zoetzure accenten en de noordelijke Pekingkeuken met veel schapenvlees.
Tijdens uw reis kunt u bijna alles eten. Wij raden u aan fruit en groentes te schillen of te wassen met schoon drinkwater voordat u het gaat eten. De eetgelegenheden die wij tijdens de rondreizen aandoen, zijn met zorg geselecteerd en het zijn vaak de betere restaurants uit de omgeving. Om buikloop te voorkomen, wordt het drinken van ongekookt kraanwater afgeraden, evenals uw tanden te poetsen met ongekookt kraanwater. U kunt wel ijs gebruiken in de grotere restaurants of hotels, dit ijs wordt gemaakt van gekookt kraanwater. U kunt ook het tafelwater drinken, vertrouwt u het niet, dan kunt u aangeven dat u geen ijsklonten wenst of dat u een fles mineraalwater wilt.

Fooien
Fooien zijn niet bij de prijs inbegrepen. Het geven van fooien is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Fooien worden doorgaans gegeven aan kamermeisjes, restaurantpersoneel/serveersters, bellboys, chauffeurs, gidsen en aan de mensen die actief zijn tijdens trekkingen. De richtlijn is ongeveer € 3,- tot € 4,- per persoon per dag.

Voltage
In China geldt een netspanning van 220 volt. Het meebrengen van een adapter is aan te raden. Het kan voorkomen dat de stroom in bepaalde gebieden uitvalt. Het is daarom raadzaam een zaklantaarn mee te brengen op reis.

Ambassade / Consulaat:
Nederlandse Ambassade in China
Liangmahe Nanlu 4,
Peking 100600.
China
Tel: 0086 (0)10 8532 0200
Fax: 0086 (0)10 8532 0300

Chinese Ambassade in Nederland
Willem Lodewijklaan 10
2517 JT Den Haag
Nederland
Tel: 0031 (0) 70- 3065091
0031 (0) 70- 3065090 (Consular & Visa Section)
Fax: 0031 (0) 70- 3551651

Chinese Ambassade in België
Tervurenlaan 463
1160 Oudergem
België
Tel: 0032 (0) 2- 779-4333
Fax: 0032 (0)2-762-9966

Belgische Ambassade in China
6, San Li Tun Lu
100 600 Beijing
China
Tel: 0086(10)6532-1736
Fax: 0086(10)6532-5097